Her yaşta insanın ilgi gösterdiği, merakla takip ettiği Tüyyap Samsun 4.Kitap Fuarı 20 Şubat’ta okuyucularına kapısını açıyor. Geçen yıl yoğun ilgi gören stant, bu sene de farklı kültürel konularda oluşturulmuş zengin bir ürün yelpazesi ile ziyaretçileriyle buluşacak. Bende Bulancak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kısmet olursa 25 Şubat Cumartesi günü 50 öğrencimizle kitap fuarında olacağız.
Kitap fuarlarının önemini anlatmak sayfalara sığmaz. Türkiye’deki kitap alıcısı için ne anlam taşıdığını belirtmeli. Zincir kitapçılarımız var, internet kitapçıları var ama ne yazık ki günü gününe takip edebilmek çok zor, hatta imkânsız. Bütün yayınevlerini bir arada bulabilmek de öyle. Büyük kentlerdeki çalışma temposu, trafik, semtler arası ulaşımın zorluğu, kitapçılar arası mesafe... Kimilerine uzak da gelse, TÜYAP fuarını yararlı kılıyor.
Yeni yayınları takip de etsek, sık sık kitapçıya da gitsek, bir yayınevinin kitaplarını bir bütün halinde göremiyoruz. Öyle ki insan her zaman yeni kitaba ihtiyaç duymuyor, kısa süre önce yayımlanan, ama artık “eski” diye değerlendirilen kitapları da edinmek istiyor...
Kitap meraklısı fuara geldiğinde, ilgili olduğu tür çeşitlemesini buluyor. Bilimsel kitapların hepsine ulaşmak daha çok fuarlarda mümkün oluyor. Tanıdığınız yazarların kitaplarını almak için buraya gelmekle ziyaretinizi sınırlamayın, yeni kitapların, yeni yazarların da kitaplığınızı zenginleştireceğinden kuşkunuz olmasın.
Fuar süresince düzenlenen konuşmaların işlevini unutmayalım, çeşitli konularda, alanın uzman adlarını, yazarlarını dinlemek okuma açılımınızı genişletir. Kitap Fuarında binlerce kitabı ve yayını bir arada bulam imkanımız var. Sevdiğimiz yazarlarla tanışma, sohbet etme ve kitaplarını imzalama imkanı var.Aynı anda söyleşi, panel, şiir dinletileri, atölye çalışmaları gibi etkinliklere katılma imkanı var. Yayıncılık sektörü ile ilgili yenilikleri takip etme şansı buluyoruz.