Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

YÜCEL'DEN GENÇLERE ALTIN NİTELİĞİNDE ÖĞÜTLER

İşte Enver Yücel'in gençlere tavsiyeleri;"40 yılı aşkın zamandır eğitim hayatının içindeyim. Üniversiteye yeni girenler için özellikle söylüyorum. Üniversitenin ne olduğunu, ne olması gerektiğini, üniversiteden nasıl istifade edebileceğini bu yıl ilk kez yükseköğretimle tanışanlar iyi hesaplayın. Üniversitede, hocalarınızın kitaplarında var olanla, anlatılanları öğrenmekle yetinmeyin. Zaten her birinizin elindeki akıllı telefonlarda dünyadaki bu dersler var. Bir fiil uygulama peşinde koşun. Beş yıl içinde mutlaka yapmak istediğiniz birkaç işi deneyip, okuyun. Mühendis olmak istiyorsanız, alanınız ne ise onla ilgili endüstride bir ilişki kurmanız şart. Mümkünse CO-OP yapın. Yani gidin 4 ay veya bir dönem okulu dondurup iş gücünde çalışın. Onu yapamıyorsanız, okulu uzatıyorsanız, yazın üç ay bir iş yerinde çalışın. Dünyada öğretim artık buraya doğru gidiyor. Harvard bile “uygulamaya katılın” diyor. Uygulamasız bir yükseköğretimden bahsetmek mümkün değil. Dünya ile iletişim içerisinde olabilmek için dil ve teknolojiyi iyi bilin, bu iki alana da hakim olun. Yabancı dil ve teknolojiyi iyi bilmek gerekiyor.""Dünyayı tanımadan iş alanında başarılı olmak mümkün değil. Daha üniversite yıllarında mümkünse 4-5 yıl Erasmus yapın, yurtdışına gidin. Mümkün olduğu kadar fazla tecrübe edinin. Yurtdışına gidemiyorsanız bile mutlaka Türkiye içinde daha değişik coğrafyadaki yerlerde eğitim alın, çalışın."diyen Enver Yücel sözlerinde şöyle devam etti:"Yapmak istediğiniz işi aramak yerine, nasıl bir iş kurarım diye girişimcilik anlayışını ve kültürünü geliştirin. Bunu endüstri ile birlikte de yapabilirsiniz. Tabi girişimci olma kültürüyle ilgili hocalarınızdan ders ya da proje de almanız işe yarayabilir. Yani sırf akademik bilgi transferi olup Google kafalı olmayın. Var olan bilgileri kullanmayı öğrenin. Hayata ve çevreye iyi bakın. Birlikte yaşam kültürünü içselleştirin. Mümkün olduğu kadar değişik kültürlerin içinde bulunun.""Daha lise yıllarından itibaren proje yapın, farklı sorunlara çözüm bulacak çalışmalarda yer alın." diyen Enver Yücel "Artık Türkiye’de de, dünyada da girişimci olan, farklı proje üretenlere öncelik tanınıyor. Biz bile girişimci odaklı, proje yapan çocukları neredeyse tam burslu üniversitemize kabul ediyoruz. Dünyada birçok üniversite de benzer şeyleri yapıyor.’’
Ekleme Tarihi: 07 Ekim 2016 - Cuma
Erol KÜÇÜK

YÜCEL'DEN GENÇLERE ALTIN NİTELİĞİNDE ÖĞÜTLER

İşte Enver Yücel'in gençlere tavsiyeleri;
"40 yılı aşkın zamandır eğitim hayatının içindeyim. Üniversiteye yeni girenler için özellikle söylüyorum. Üniversitenin ne olduğunu, ne olması gerektiğini, üniversiteden nasıl istifade edebileceğini bu yıl ilk kez yükseköğretimle tanışanlar iyi hesaplayın. Üniversitede, hocalarınızın kitaplarında var olanla, anlatılanları öğrenmekle yetinmeyin. Zaten her birinizin elindeki akıllı telefonlarda dünyadaki bu dersler var. Bir fiil uygulama peşinde koşun. Beş yıl içinde mutlaka yapmak istediğiniz birkaç işi deneyip, okuyun. Mühendis olmak istiyorsanız, alanınız ne ise onla ilgili endüstride bir ilişki kurmanız şart. Mümkünse CO-OP yapın. Yani gidin 4 ay veya bir dönem okulu dondurup iş gücünde çalışın. Onu yapamıyorsanız, okulu uzatıyorsanız, yazın üç ay bir iş yerinde çalışın. Dünyada öğretim artık buraya doğru gidiyor. Harvard bile “uygulamaya katılın” diyor. Uygulamasız bir yükseköğretimden bahsetmek mümkün değil. 
Dünya ile iletişim içerisinde olabilmek için dil ve teknolojiyi iyi bilin, bu iki alana da hakim olun. Yabancı dil ve teknolojiyi iyi bilmek gerekiyor."
"Dünyayı tanımadan iş alanında başarılı olmak mümkün değil. Daha üniversite yıllarında mümkünse 4-5 yıl Erasmus yapın, yurtdışına gidin. Mümkün olduğu kadar fazla tecrübe edinin. Yurtdışına gidemiyorsanız bile mutlaka Türkiye içinde daha değişik coğrafyadaki yerlerde eğitim alın, çalışın."diyen Enver Yücel sözlerinde şöyle devam etti:
"Yapmak istediğiniz işi aramak yerine, nasıl bir iş kurarım diye girişimcilik anlayışını ve kültürünü geliştirin. Bunu endüstri ile birlikte de yapabilirsiniz. Tabi girişimci olma kültürüyle ilgili hocalarınızdan ders ya da proje de almanız işe yarayabilir. Yani sırf akademik bilgi transferi olup Google kafalı olmayın. Var olan bilgileri kullanmayı öğrenin. Hayata ve çevreye iyi bakın. Birlikte yaşam kültürünü içselleştirin. Mümkün olduğu kadar değişik kültürlerin içinde bulunun."
"Daha lise yıllarından itibaren proje yapın, farklı sorunlara çözüm bulacak çalışmalarda yer alın." diyen Enver Yücel "Artık Türkiye’de de, dünyada da girişimci olan, farklı proje üretenlere öncelik tanınıyor. Biz bile girişimci odaklı, proje yapan çocukları neredeyse tam burslu üniversitemize kabul ediyoruz. Dünyada birçok üniversite de benzer şeyleri yapıyor.’’
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.