Esirettin Zehir
Köşe Yazarı
Esirettin Zehir
 

İYOT

Allah'a şükür ki; şu ana kadar genel olarak bir rahatsızlığım yok. Fakat,  her insanın yaşadığı gibi ben de zaman zaman bazı rahatsızlıklar yaşadım. En son ciddi olarak yaklaşık 7-8 yıl önce, hiç bir şikayetim yokken, birden bulanık ve çift görmeye başladım. Ordu' da bir hastaneye gittim. Muayene sonucu tansiyon, şeker  başta olmak üzere bir torba ilaç yazdılar. Doktorlara söylüyorum.  Benim bu ilaçları içecek hastalığım yok. Birdenbire oldu. Bir vitamin eksikliği filan olabilir. Ne yaptıysam anlatamadım derdimi. Bir ton para alıp,  bir ton ilaçla eve gönderdiler. İlaçları içmedim.  Sadece yürüyüş ve egzersiz temposunu artırdım. Yaklaşık 15 gün sonra bütün şikayetlerim geçti.  Tabiki bunları doktorları kötülemek için yazmıyorum.  Lakin durumun ciddiyetine göre vücutta dayanılmaz acılar yoksa ilaç en son çözüm olmalı. Ben bu yazımda gereksiz ilaç kullanımına dikkat çekip, pandemi döneminde tanıştığım iyot hakkında deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Pandemi döneminde baktım tek kurtuluş olarak maske, mesafe, hijyen ve ilaç diyorlar. Temizlik imandan gelir dediğimiz  topluma , el yıkamasını bile yeniden öğretiyorlar. Televizyonlar da 24 saat bunu yayınlıyor.  Akıllı işi değil bu dünya derken, Hasan Hüsnü Eren diye bir doktorun iyot hareketi diye bir sitesi dikkatimi çekti. Önerilerine baktım. İlk olarak ağız ve burun da gargara yaparak kullanmaya başladım. Sonra iyotun kullanım alanlarını inceledim. Eskiden  tıp alanında antibiyotik olarak kullanılırmış. Sonra tavsiye ettiği şekilde suya damlatarak içmeye başladım. Burada faydalarını tek tek yazmaya sayfalar yetmez. Ben elim yandı kullandım, baş ağrısı,  diş ağrısı,  grip,  enfeksiyon, kaşıntı. Ne için kullandıysam yüzde yüz faydasını gördüm. Her yazımda dile getiriyorum, pandeminin ilk adım olduğunu,  bu kadar kimyasalın kullanıldığı ve genetiği ile sürekli oynanan dünyada yeni pandemiler kaçınılmaz olacak. Fakat bu konuda ne yerel yönetimlerin, ne genel yönetimlerin attığı tek bir adım yok. Halbuki dünya sağlık örgütü dedikleri sistem, maymun çiçeği denilen virüsün 13 ülkede görüldüğünü 14 bin vaka 524 ölümle dünyaya lanse etmeye çalışıyor. Pandemi dönemindeki gibi ölüm videoları ve korku doktorları çoktan hazır bizi bekliyor. Temennim insanlığın ilk pandemiden ders alıp önümüze nasıl bir senaryo getirirse getirsinler birbirine sahip çıkması. Ben doktor değilim, sadece yaşadığım ve uyguladığım deneyimleri insanlık adına  sizinle paylaşmak, iyot hareketine dikkat çekmek istedim. Hasan Hüsnü Eren hocanın iyot hareketinin  çoğu insanın hayatını değiştireceğine inanıyorum. Çünkü Hasan Hüsnü Eren hoca hiç bir virüs iyot tan güçlü değildir diyor. Dünya artık AKP,  CHP,  MHP sınırlarının çok üstünde dönüyor. Siyaset artık bir oyalamaca. Sadece karayı bulan parayı alıyor. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak dedikleri olayı biz halen idrak edemedik. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ekleme Tarihi: 16 Ağustos 2024 - Cuma
Esirettin Zehir

İYOT

Allah'a şükür ki; şu ana kadar genel olarak bir rahatsızlığım yok.

Fakat,  her insanın yaşadığı gibi ben de zaman zaman bazı rahatsızlıklar yaşadım.

En son ciddi olarak yaklaşık 7-8 yıl önce, hiç bir şikayetim yokken, birden bulanık ve çift görmeye başladım.

Ordu' da bir hastaneye gittim.

Muayene sonucu tansiyon, şeker  başta olmak üzere bir torba ilaç yazdılar.

Doktorlara söylüyorum.  Benim bu ilaçları içecek hastalığım yok.

Birdenbire oldu. Bir vitamin eksikliği filan olabilir.

Ne yaptıysam anlatamadım derdimi.

Bir ton para alıp,  bir ton ilaçla eve gönderdiler.

İlaçları içmedim.  Sadece yürüyüş ve egzersiz temposunu artırdım.

Yaklaşık 15 gün sonra bütün şikayetlerim geçti. 

Tabiki bunları doktorları kötülemek için yazmıyorum.  Lakin durumun ciddiyetine göre vücutta dayanılmaz acılar yoksa ilaç en son çözüm olmalı.

Ben bu yazımda gereksiz ilaç kullanımına dikkat çekip, pandemi döneminde tanıştığım iyot hakkında deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim.

Pandemi döneminde baktım tek kurtuluş olarak maske, mesafe, hijyen ve ilaç diyorlar.

Temizlik imandan gelir dediğimiz  topluma , el yıkamasını bile yeniden öğretiyorlar.

Televizyonlar da 24 saat bunu yayınlıyor.  Akıllı işi değil bu dünya derken, Hasan Hüsnü Eren diye bir doktorun iyot hareketi diye bir sitesi dikkatimi çekti.

Önerilerine baktım. İlk olarak ağız ve burun da gargara yaparak kullanmaya başladım.

Sonra iyotun kullanım alanlarını inceledim. Eskiden  tıp alanında antibiyotik olarak kullanılırmış.

Sonra tavsiye ettiği şekilde suya damlatarak içmeye başladım.

Burada faydalarını tek tek yazmaya sayfalar yetmez.

Ben elim yandı kullandım, baş ağrısı,  diş ağrısı,  grip,  enfeksiyon, kaşıntı.

Ne için kullandıysam yüzde yüz faydasını gördüm.

Her yazımda dile getiriyorum, pandeminin ilk adım olduğunu,  bu kadar kimyasalın kullanıldığı ve genetiği ile sürekli oynanan dünyada yeni pandemiler kaçınılmaz olacak.

Fakat bu konuda ne yerel yönetimlerin, ne genel yönetimlerin attığı tek bir adım yok.

Halbuki dünya sağlık örgütü dedikleri sistem, maymun çiçeği denilen virüsün 13 ülkede görüldüğünü 14 bin vaka 524 ölümle dünyaya lanse etmeye çalışıyor.

Pandemi dönemindeki gibi ölüm videoları ve korku doktorları çoktan hazır bizi bekliyor.

Temennim insanlığın ilk pandemiden ders alıp önümüze nasıl bir senaryo getirirse getirsinler birbirine sahip çıkması.

Ben doktor değilim, sadece yaşadığım ve uyguladığım deneyimleri insanlık adına  sizinle paylaşmak, iyot hareketine dikkat çekmek istedim.

Hasan Hüsnü Eren hocanın iyot hareketinin  çoğu insanın hayatını değiştireceğine inanıyorum.

Çünkü Hasan Hüsnü Eren hoca hiç bir virüs iyot tan güçlü değildir diyor.

Dünya artık AKP,  CHP,  MHP sınırlarının çok üstünde dönüyor.

Siyaset artık bir oyalamaca.

Sadece karayı bulan parayı alıyor.

Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak dedikleri olayı biz halen idrak edemedik.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

13
Eylül
10
Eylül
30
Ağustos
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.