Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

HEP AYNI SENARYO YAZILIYOR

Sanki aynı kalem ile yazılıyor tv’lerdeki diziler ve filmler. Uzun bir zamandır hep aynı kişilerin ve yapımcıların hiç değişmeyen hikayeleri ile devam eden bir sektör. Arada sırada bu nedir diye baktığım dizi ve filmlerin yapımcısı hep aynı yapımcı firma. Firma desek te büyük bir tekel eli ile senaryolar tornadan çıkmış gibi arzı endam ediyor ekranlardan. Birde gerçek hikayelerden alınmıştır veya uyarlanmıştır, diye birde not yazıyorlar ekranın alt yanına. Tamamıyla uydurma olduğunu tahmin ettiğim ve bu hayat ile bir bağı olduğunu sanmadığım senaryoların peşi sıra dizi ve film olarak oynaması sanki bir planın parçası gibi duruyor. Şu veya bu olmuş diye insanlara izletilen senaryoların yapımcısı OMG diye bir büyük bir yabancı firma. Görünürde Amerikalı bir firma. Aslında İsrail temelli bir küresel çete ekibi. Özellikle ülkemizde aynı senaryoları farklı farklı şekilde yazıp, gerçek hayattan alınma diyerek ha bire izletip duruyorlar. Bu ülkede hayatın içinde olan gerçek hikayeler ise asla bu senaryoların içinde yer almıyor. Çok sayıda dizi ve film var bu adamların elinde. Birde bunların izleneceğini ve bağlılık yapacağını da biliyorlar. Ülke insanının nabzı tutulmuş ve bu hale getirilmek içinde bütün etkileme sistemleri sahaya sürülerek bunların çok önemli olduğunu kafalara sokmuşlar. Dediğim gibi arada sırada göz ucu ile baktığımda, sadece oynayan oyuncuların değiştiğini görüyorum. Hadi geçtim zengin oğlan-kız, fakir kız-oğlan muhabbetlerini, seküler hayat ve dini hayat arasındaki tezatların olduğu senaryoları, hiç çalışmadan emek harcamadan, vur patlasın çal oynasın, para içinde yüzenlerin cirit attığı hikayeleri gerçek sananların olduğunu da unutmamak lazım. Hayatın hiç sıkıntılı bir anı yok bu senaryolarda. Hep güzellik, hep bir mutluluk, hep kazı kazan, arabalar envaı çeşit, giyim kuşam jilet gibi, kızlar manken, sanatçı, ünlü, parasız bir günleri geçmiyor, bir kez bile emek harcama nedir bilmeden lüks içinde har vurup harman savuruyor. Olacak şey değil ancak oluyor senaryolarda. Bu aynen sabah sabah yayın yapan programlardaki çok az hayatın içindeki hikayelere benzeyen(bir kaçı bu hayatın içinde çoğu numaradan yapılan şeyler) bir senaryo. Bu OMG ve benzerlerinin aslında tek bir hedefi var gibi. Ülkemizdeki herkes sanki bu tarz bir hayat içinde gidip geliyor. Bir kez olsun bunları sorgulamalı ve gerçek hayatın ne olduğunu göstermeliyiz.        
Ekleme Tarihi: 04 Haziran 2024 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

HEP AYNI SENARYO YAZILIYOR

Sanki aynı kalem ile yazılıyor tv’lerdeki diziler ve filmler. Uzun bir zamandır hep aynı kişilerin ve yapımcıların hiç değişmeyen hikayeleri ile devam eden bir sektör. Arada sırada bu nedir diye baktığım dizi ve filmlerin yapımcısı hep aynı yapımcı firma. Firma desek te büyük bir tekel eli ile senaryolar tornadan çıkmış gibi arzı endam ediyor ekranlardan. Birde gerçek hikayelerden alınmıştır veya uyarlanmıştır, diye birde not yazıyorlar ekranın alt yanına.

Tamamıyla uydurma olduğunu tahmin ettiğim ve bu hayat ile bir bağı olduğunu sanmadığım senaryoların peşi sıra dizi ve film olarak oynaması sanki bir planın parçası gibi duruyor. Şu veya bu olmuş diye insanlara izletilen senaryoların yapımcısı OMG diye bir büyük bir yabancı firma. Görünürde Amerikalı bir firma. Aslında İsrail temelli bir küresel çete ekibi. Özellikle ülkemizde aynı senaryoları farklı farklı şekilde yazıp, gerçek hayattan alınma diyerek ha bire izletip duruyorlar. Bu ülkede hayatın içinde olan gerçek hikayeler ise asla bu senaryoların içinde yer almıyor.

Çok sayıda dizi ve film var bu adamların elinde. Birde bunların izleneceğini ve bağlılık yapacağını da biliyorlar. Ülke insanının nabzı tutulmuş ve bu hale getirilmek içinde bütün etkileme sistemleri sahaya sürülerek bunların çok önemli olduğunu kafalara sokmuşlar. Dediğim gibi arada sırada göz ucu ile baktığımda, sadece oynayan oyuncuların değiştiğini görüyorum. Hadi geçtim zengin oğlan-kız, fakir kız-oğlan muhabbetlerini, seküler hayat ve dini hayat arasındaki tezatların olduğu senaryoları, hiç çalışmadan emek harcamadan, vur patlasın çal oynasın, para içinde yüzenlerin cirit attığı hikayeleri gerçek sananların olduğunu da unutmamak lazım.

Hayatın hiç sıkıntılı bir anı yok bu senaryolarda. Hep güzellik, hep bir mutluluk, hep kazı kazan, arabalar envaı çeşit, giyim kuşam jilet gibi, kızlar manken, sanatçı, ünlü, parasız bir günleri geçmiyor, bir kez bile emek harcama nedir bilmeden lüks içinde har vurup harman savuruyor. Olacak şey değil ancak oluyor senaryolarda. Bu aynen sabah sabah yayın yapan programlardaki çok az hayatın içindeki hikayelere benzeyen(bir kaçı bu hayatın içinde çoğu numaradan yapılan şeyler) bir senaryo. Bu OMG ve benzerlerinin aslında tek bir hedefi var gibi. Ülkemizdeki herkes sanki bu tarz bir hayat içinde gidip geliyor. Bir kez olsun bunları sorgulamalı ve gerçek hayatın ne olduğunu göstermeliyiz.        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.