Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

BULANCAK’TA GECELERİN HUZURU KAÇIYOR!

Sevgili okurlar… Şehir hayatının getirdiği olumsuzluklar arasında malumunuz en önemlisi, Araç gürültüsü, eksoz sesi ve yüksek sesli müzik çalan araçlar yer alıyor. Özellikle gece geç saatlerde büyük bir sorun haline gelen bu durum yaz ayının gelmesiyle birlikte Bulancak’ta yine artmaya başladı. Sakin bir yaşam sürmek isteyen vatandaşlar, Ciddi bir huzursuzluk çekiyor. Özellikle yaz aylarında, pencere açık uyumak isteyen vatandaşlar için bu gürültü terörü, uykusuz gecelere ve dolayısıyla daha huzursuz günlere yol açıyor. Bildiğiniz gibi gürültü kirliliği, şehirlerin en büyük problemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Araçların çıkardığı gürültü, Özellikle her geçen gün nüfusu artan Bulancak’ta yaşayanlar için bu durum ne yazık ki kaçınılmaz bir sorun. Yetkililerin bu duruma acilen önlem alması gerekiyor. Gürültü kirliliği ile mücadele edebilmek için trafikte yüksek sesli müzik çalan ve modifiye eksoz kullanarak gürültü çıkaran araçlar için daha sıkı denetimler yapılmalı. Bu ihlaller için caydırıcı cezalar uygulanmalı. Özellikle gece saatlerinde bu tür denetimlerin artırılması, vatandaşların huzurunu sağlamada önemli bir adım olacaktır. Gürültü kirliliği ile mücadelede vatandaşların şikayetlerini iletebileceği hatlar ve mobil uygulamalar geliştirilmelidir. Bu sayede, gürültü kirliliğine neden olan durumlar hızlı bir şekilde tespit edilerek, gerekli müdahaleler yapılabilir. Bulancak’ta yaşam kalitesini düşüren önemli bir faktör olan bu sorunun üstesinden gelmek için sadece yasal düzenlemeler değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılık da gerekiyor. Hep birlikte atılacak adımlar, Bulancak’ı daha yaşanabilir hale getirebilir ve gece huzurla yaşayabileceğimiz bir ortam yaratabilir. Unutmayalım ki, sessiz bir çevre, sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biridir. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2024 - Salı
Sinan Yıldız

BULANCAK’TA GECELERİN HUZURU KAÇIYOR!

Sevgili okurlar…

Şehir hayatının getirdiği olumsuzluklar arasında malumunuz en önemlisi,

Araç gürültüsü, eksoz sesi ve yüksek sesli müzik çalan araçlar yer alıyor.

Özellikle gece geç saatlerde büyük bir sorun haline gelen bu durum yaz ayının gelmesiyle birlikte Bulancak’ta yine artmaya başladı.

Sakin bir yaşam sürmek isteyen vatandaşlar,

Ciddi bir huzursuzluk çekiyor.

Özellikle yaz aylarında, pencere açık uyumak isteyen vatandaşlar için bu gürültü terörü, uykusuz gecelere ve dolayısıyla daha huzursuz günlere yol açıyor.

Bildiğiniz gibi gürültü kirliliği, şehirlerin en büyük problemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Araçların çıkardığı gürültü,

Özellikle her geçen gün nüfusu artan Bulancak’ta yaşayanlar için bu durum ne yazık ki kaçınılmaz bir sorun.

Yetkililerin bu duruma acilen önlem alması gerekiyor.

Gürültü kirliliği ile mücadele edebilmek için trafikte yüksek sesli müzik çalan ve modifiye eksoz kullanarak gürültü çıkaran araçlar için daha sıkı denetimler yapılmalı.

Bu ihlaller için caydırıcı cezalar uygulanmalı.

Özellikle gece saatlerinde bu tür denetimlerin artırılması, vatandaşların huzurunu sağlamada önemli bir adım olacaktır.

Gürültü kirliliği ile mücadelede vatandaşların şikayetlerini iletebileceği hatlar ve mobil uygulamalar geliştirilmelidir.

Bu sayede, gürültü kirliliğine neden olan durumlar hızlı bir şekilde tespit edilerek, gerekli müdahaleler yapılabilir.

Bulancak’ta yaşam kalitesini düşüren önemli bir faktör olan bu sorunun üstesinden gelmek için sadece yasal düzenlemeler değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılık da gerekiyor.

Hep birlikte atılacak adımlar,

Bulancak’ı daha yaşanabilir hale getirebilir ve gece huzurla yaşayabileceğimiz bir ortam yaratabilir. Unutmayalım ki, sessiz bir çevre, sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biridir.

Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.