Prof. Dr. İbrahim Öztek
Köşe Yazarı
Prof. Dr. İbrahim Öztek
 

2024 VE SONRASI ÇALIŞAN VE ÜRETENLERİN OLACAKTIR

Bir takvim yılını daha geride bıraktık. Şimdi yeni yılda; geçmişin tüm yorgunluklarını atarak, dinç ve zinde bir ruh, akıl ve fizik kondüsyonla yeni yaşama, yeni plan ve projelerle atılarak, üretmek, ilimde, fende, teknolojide yüksek medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak arzuları ile hiç ölmeyecekmiş gibi çalışmak için milletçe kolları yeniden sıvamalıyız. Yaşam sürekliliğini sekteye uğratmamak için her şeyin başı sağlık diyerek, bulaşıcı hastalıklara karşı daima tedbirli olmalı ve önlemlerimizi almalıyız. Çocuklarımızı, torunlarımızı önce ahlaklı, sonra saygılı ve sevecen kişiler olarak ilmin doruğuna çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz. Müsbet ilim eğitimi ile onları, tüm bilim dallarında nobel adayları olarak yetiştirmeliyiz. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Milletçe sporun anlamını bilerek, spor kültürü ve kazanımları göz önünde bulundurularak, anaokulundan itibaren verilen spor eğitimi ile gençlerimizi olimpiyatlara hazırlamalıyız. Diğer yandan adaletli, hakkaniyetli, güvenli, insanımızın karnı tok, sırtı pek, geçim sıkıntısının çekilmediği bir sistem içinde yaşamalıyız. Vatanı sınır boylarında kollayan ve koruyan cengaverlerimizi düşman pususundan sakınacak, dağdaki bitmeyen kukla teröristlerin yerine, dağların ötesine geçerek, onları yetiştiren, emir veren, emperyal güçlerin maşası elebaşılarının yok edildiği, sivrisinek yerine bataklığın kurutulduğu projeler geliştirmeliyiz. Unutma, vatan bildiğin topraklarda çok can verdin, yurtlarını kaybettin. Tarih boyunca merhametinin, insancıllığının, bunun yanı sıra eğitimsizliğinin ve cahilliğinin cezasını nice soykırımlara uğrayarak ödedin. Balkanlarda, Kafkaslarda ve Orta Asya’da on milyonlarca evladını soykırıma feda ettin. Bugün ve yarın yüce Türk milletinin iyice silkinme zamanıdır. Dört bir yanımızı çevirmiş olan ateş çemberini ve stratejik ortaklarımızın sömürü düzenlerini iman dolu göğüslerimizde, bilim, fen ve teknolojinin yol göstericiliğinde atomdan daha güçlüsünü üreterek söndürmeliyiz. Atı eğiten, tekerleği bulan, çeliğe su veren, ilk kez insanı uçuran, ilk kez insanı füzeyle uçuran, gemileri karadan yüzdüren, gökten ay ve yıldızı indiren, tanrı dağından attığı okla alplerin bağrını delen, bir tarafta çin seddini aşarken, bir tarafta papa’ya diz çöktüren, dünya tıbbına ve medeniyetine sultanlık etmiş olan bu millet, yenidünya üzenindeki en yüksekteki yerini yeniden almalıdır.   Bırak çocuğun hayaller kursun, büyük düşünsün, hayaller geleceğin yüzyılını inşa edecektir. Din ibadettir. Çalışmak daha büyük ibadettir. Çünkü Allah çalışana veririm diyor. Geleceğin dünyası çalışanların ve üretenlerin olacaktır. Yeni aydınlık ufuklar için sonsuz selam ve sevgilerimle.  
Ekleme Tarihi: 02 Ocak 2024 - Salı
Prof. Dr. İbrahim Öztek

2024 VE SONRASI ÇALIŞAN VE ÜRETENLERİN OLACAKTIR

Bir takvim yılını daha geride bıraktık.

Şimdi yeni yılda; geçmişin tüm yorgunluklarını atarak, dinç ve zinde bir ruh, akıl ve fizik kondüsyonla yeni yaşama, yeni plan ve projelerle atılarak, üretmek, ilimde, fende, teknolojide yüksek medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak arzuları ile hiç ölmeyecekmiş gibi çalışmak için milletçe kolları yeniden sıvamalıyız.

Yaşam sürekliliğini sekteye uğratmamak için her şeyin başı sağlık diyerek, bulaşıcı hastalıklara karşı daima tedbirli olmalı ve önlemlerimizi almalıyız.

Çocuklarımızı, torunlarımızı önce ahlaklı, sonra saygılı ve sevecen kişiler olarak ilmin doruğuna çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz.

Müsbet ilim eğitimi ile onları, tüm bilim dallarında nobel adayları olarak yetiştirmeliyiz.

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Milletçe sporun anlamını bilerek, spor kültürü ve kazanımları göz önünde bulundurularak, anaokulundan itibaren verilen spor eğitimi ile gençlerimizi olimpiyatlara hazırlamalıyız.

Diğer yandan adaletli, hakkaniyetli, güvenli, insanımızın karnı tok, sırtı pek, geçim sıkıntısının çekilmediği bir sistem içinde yaşamalıyız.

Vatanı sınır boylarında kollayan ve koruyan cengaverlerimizi düşman pususundan sakınacak, dağdaki bitmeyen kukla teröristlerin yerine, dağların ötesine geçerek, onları yetiştiren, emir veren, emperyal güçlerin maşası elebaşılarının yok edildiği, sivrisinek yerine bataklığın kurutulduğu projeler geliştirmeliyiz.

Unutma, vatan bildiğin topraklarda çok can verdin, yurtlarını kaybettin. Tarih boyunca merhametinin, insancıllığının, bunun yanı sıra eğitimsizliğinin ve cahilliğinin cezasını nice soykırımlara uğrayarak ödedin. Balkanlarda, Kafkaslarda ve Orta Asya’da on milyonlarca evladını soykırıma feda ettin. Bugün ve yarın yüce Türk milletinin iyice silkinme zamanıdır. Dört bir yanımızı çevirmiş olan ateş çemberini ve stratejik ortaklarımızın sömürü düzenlerini iman dolu göğüslerimizde, bilim, fen ve teknolojinin yol göstericiliğinde atomdan daha güçlüsünü üreterek söndürmeliyiz.

Atı eğiten, tekerleği bulan, çeliğe su veren, ilk kez insanı uçuran, ilk kez insanı füzeyle uçuran, gemileri karadan yüzdüren, gökten ay ve yıldızı indiren, tanrı dağından attığı okla alplerin bağrını delen, bir tarafta çin seddini aşarken, bir tarafta papa’ya diz çöktüren, dünya tıbbına ve medeniyetine sultanlık etmiş olan bu millet, yenidünya üzenindeki en yüksekteki yerini yeniden almalıdır.  

Bırak çocuğun hayaller kursun, büyük düşünsün, hayaller geleceğin yüzyılını inşa edecektir.

Din ibadettir. Çalışmak daha büyük ibadettir. Çünkü Allah çalışana veririm diyor. Geleceğin dünyası çalışanların ve üretenlerin olacaktır.

Yeni aydınlık ufuklar için sonsuz selam ve sevgilerimle.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.