Seçil Yılmaz
Köşe Yazarı
Seçil Yılmaz
 

ZAMLAR VE ÜCRET EŞİTSİZLİĞİ

Bu köşe yazımda sizlere adaletli adaletsizlikten söz etmek istiyorum. Şu devirde her şey öyle pahalı uçuk fiyatlarda iken milletvekilleri ve bakanlara yapılan 47 binlik zam adaletsizliği bir kez daha gözler önüne serdi. Ya gerçekten anlamıyorum markette limonun tanesi 12.5 TL kilosu ise 79 TL iken ki bu en gözle gördüğüm olurken sabah akşam içtiğimiz çaya yapılan zamlar, akaryakıtlara yapılan zamlar, elektriğe yapılan %38lik zam ve daha bir sürü zam haberi geliyor. Peki milletvekili ve bakana yapılan bu zam iyiliği neden asgari ücretli çalışanlara ve emeklilere yapılmıyor milletvekili ve bakanlar onlardan daha mı çok emek sarf edip çalışıyorlar. Gerçekten ülkemizin bu geldiği hâle çok yazık gençler işsiz, evlenmek isteyenler evlenemiyor, asgari ücretli çalışanlar evlerine mi baksınlar, çocuklarına mı, emekliler keza aynı yıllardır çalışıp çabalamışlar şuan aldıkları maaş bu emeğin karşılığı değil ama biliyor musunuz suç bizde vatandaşta... Her şeyi kabul edip sinemize çekip oturuyoruz oysaki protesto etmek, kabullenmemek bizim en doğal hakkımız hiçbir ülkede bu kadar düşük maaşlar yokken bizim ülkemizde gitgide bir düşüş yaşanıyor ne kadar sayısal olarak artış gözükse bile uzaktan o sadece bir sayı... Bizim ülkemizde boş boş mesleklere ücret veriliyor milletvekilleri mesela ne işe yarıyor milletin sesi ya hani sesimizi duymuyor kimse, mahalle muhtarları üzgünüm ama e-devlet çıktığından beri muhtar kavramına gerek yok sadece köylerde olabilecek bir kavram yani... Belediye başkanımız önderliğinde Saat 21.00'de ışıkları açıp kapamaya bile katılan çok az kişi oldu. Biz vatandaşlar olarak kabullenip sinemize çekmeyi öğrenmişiz işte bundan oluyor bu zamlar artarak devam ediyor. Yeni birde kredi kartına taksitli kaldırılacakmış işte onu da kaldırırlarsa vatandaş ne yapacak bilmiyorum. Çoğu kişi alışveriş yaparken kredi kartı kullanıyor ve taksit seçenekleri ile ödeme yapıyor. Malum aldığı maaş onu taksitle ödemesine elverişli ya ne yapmaya çalışıyor bu hükümet anlam veremiyorum toptan yaşamayalım ölelim mi?
Ekleme Tarihi: 12 Temmuz 2024 - Cuma
Seçil Yılmaz

ZAMLAR VE ÜCRET EŞİTSİZLİĞİ

Bu köşe yazımda sizlere adaletli adaletsizlikten söz etmek istiyorum. Şu devirde her şey öyle pahalı uçuk fiyatlarda iken milletvekilleri ve bakanlara yapılan 47 binlik zam adaletsizliği bir kez daha gözler önüne serdi. Ya gerçekten anlamıyorum markette limonun tanesi 12.5 TL kilosu ise 79 TL iken ki bu en gözle gördüğüm olurken sabah akşam içtiğimiz çaya yapılan zamlar, akaryakıtlara yapılan zamlar, elektriğe yapılan %38lik zam ve daha bir sürü zam haberi geliyor. Peki milletvekili ve bakana yapılan bu zam iyiliği neden asgari ücretli çalışanlara ve emeklilere yapılmıyor milletvekili ve bakanlar onlardan daha mı çok emek sarf edip çalışıyorlar. Gerçekten ülkemizin bu geldiği hâle çok yazık gençler işsiz, evlenmek isteyenler evlenemiyor, asgari ücretli çalışanlar evlerine mi baksınlar, çocuklarına mı, emekliler keza aynı yıllardır çalışıp çabalamışlar şuan aldıkları maaş bu emeğin karşılığı değil ama biliyor musunuz suç bizde vatandaşta...

Her şeyi kabul edip sinemize çekip oturuyoruz oysaki protesto etmek, kabullenmemek bizim en doğal hakkımız hiçbir ülkede bu kadar düşük maaşlar yokken bizim ülkemizde gitgide bir düşüş yaşanıyor ne kadar sayısal olarak artış gözükse bile uzaktan o sadece bir sayı...

Bizim ülkemizde boş boş mesleklere ücret veriliyor milletvekilleri mesela ne işe yarıyor milletin sesi ya hani sesimizi duymuyor kimse, mahalle muhtarları üzgünüm ama e-devlet çıktığından beri muhtar kavramına gerek yok sadece köylerde olabilecek bir kavram yani... Belediye başkanımız önderliğinde Saat 21.00'de ışıkları açıp kapamaya bile katılan çok az kişi oldu. Biz vatandaşlar olarak kabullenip sinemize çekmeyi öğrenmişiz işte bundan oluyor bu zamlar artarak devam ediyor. Yeni birde kredi kartına taksitli kaldırılacakmış işte onu da kaldırırlarsa vatandaş ne yapacak bilmiyorum. Çoğu kişi alışveriş yaparken kredi kartı kullanıyor ve taksit seçenekleri ile ödeme yapıyor. Malum aldığı maaş onu taksitle ödemesine elverişli ya ne yapmaya çalışıyor bu hükümet anlam veremiyorum toptan yaşamayalım ölelim mi?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.