Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

EMEKLİLERİN SESİNİ KİM DUYACAK?

Sevgili okurlar… Eskiden emekli ikramiyesi ile ev ve araba alınabilen bir devirden, Emekli ikramiyesi ile borçlarını dahi ödeyemeyen, Emekli maaşı ile bırakın çocukları torunlarını bile harçlıksız bırakmayan bir dönemden, Emekli maaşı ile geçinemeyen bir döneme geldik. Emekli olmak için çırpınan, Emekli olduğunda huzur bulan bir toplumdan, Emekli olup işten atılma korkusuyla boğuşan bir topluma geldik. Evet değerli okurlar… Bugün en düşük emekli maaşı 10 bin lira. Ama ne yazık ki, Bu para emeklilerimizin derdine derman olmuyor. Hayat pahalılığın en üst seviyede olduğu bir dönemde yaşıyoruz. En düşük ev kiralarının emekli maaşından bile yüksek olduğu bugünlerde, Baş üstünde tutmamız gereken emeklilerimiz, Ne yazık ki, Güçlükle hayatta kalmaya çalışıyor… Bugün, emeklilerimizin sesine kulak vermek zorundayız. Onların yaşadığı ekonomik zorlukları anlamak ve çözüm üretmek, toplumsal bir sorumluluktur. Emeklilerimize hak ettikleri değeri vermeli ve onlara daha iyi bir yaşam standardı sunmalıyız. Emeklilerimizin onurlu ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmesi için, ekonomik düzenlemeler ve destekler şarttır. Bu doğrultuda, yetkililerin adım atmasını ve emeklilerimizin hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmasını umut ediyoruz. Unutmayalım ki, emeklilerimiz, geçmişte ülkemize büyük katkılar sunmuş, çalışkan ve fedakar bireylerdir. Onların rahat bir yaşam sürdürebilmesi, toplumsal refahın göstergesidir. Emeklilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek, sadece onların değil, tüm toplumun yararına olacaktır. Kalın sağlıcakla…    
Ekleme Tarihi: 02 Temmuz 2024 - Salı
Sinan Yıldız

EMEKLİLERİN SESİNİ KİM DUYACAK?

Sevgili okurlar…

Eskiden emekli ikramiyesi ile ev ve araba alınabilen bir devirden,

Emekli ikramiyesi ile borçlarını dahi ödeyemeyen,

Emekli maaşı ile bırakın çocukları torunlarını bile harçlıksız bırakmayan bir dönemden,

Emekli maaşı ile geçinemeyen bir döneme geldik.

Emekli olmak için çırpınan,

Emekli olduğunda huzur bulan bir toplumdan,

Emekli olup işten atılma korkusuyla boğuşan bir topluma geldik.

Evet değerli okurlar…

Bugün en düşük emekli maaşı 10 bin lira.

Ama ne yazık ki,

Bu para emeklilerimizin derdine derman olmuyor.

Hayat pahalılığın en üst seviyede olduğu bir dönemde yaşıyoruz.

En düşük ev kiralarının emekli maaşından bile yüksek olduğu bugünlerde,

Baş üstünde tutmamız gereken emeklilerimiz,

Ne yazık ki,

Güçlükle hayatta kalmaya çalışıyor…
Bugün, emeklilerimizin sesine kulak vermek zorundayız.

Onların yaşadığı ekonomik zorlukları anlamak ve çözüm üretmek, toplumsal bir sorumluluktur. Emeklilerimize hak ettikleri değeri vermeli ve onlara daha iyi bir yaşam standardı sunmalıyız. Emeklilerimizin onurlu ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmesi için, ekonomik düzenlemeler ve destekler şarttır.

Bu doğrultuda, yetkililerin adım atmasını ve emeklilerimizin hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmasını umut ediyoruz.

Unutmayalım ki, emeklilerimiz, geçmişte ülkemize büyük katkılar sunmuş, çalışkan ve fedakar bireylerdir.

Onların rahat bir yaşam sürdürebilmesi, toplumsal refahın göstergesidir.

Emeklilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek, sadece onların değil, tüm toplumun yararına olacaktır.

Kalın sağlıcakla…

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
horoz
(05.07.2024 09:24 - #72457)
sen pirimi yatırırken en düşükten yatır , maaşı elden al asgari üçretten gösterilmesine izin ver ondan sonra maaş yetmiyor diye ağla bırakın bu işleri :::::: fındık üreticisinin fındıkla geçiniyor gerisi ek gelir olarak bakıyor buna çözüm bul
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.