Yazının icadından günümüze kadar insanlar öğrenmenin yollarından birisinin de okuyarak olduğunu bilirler. Yazarak görüş, düşünce, bilgilerini kaydeder. Okuyarak bilgi, düşüncelerine yön vererek, yetenek, becerilerini geliştirirler.
İnsanlar sosyal bir varlıktır. Çevresinde olup biten olayları görmek ister. Bulunduğu bölgenin dışında ki bölgelerin olaylarını, ( sevinç, üzüntü, kaygı) bireylere aktarır. Yaşamına yön, çalışma takvimi oluşturur. Günümüzde yazılı basın gittikçe bireylerin okumaması nedeniyle uzaklaşmaktadır. Okuma isteğinin azalması, araştırma, inceleme, gözlem, deneylerden bireylerin soğuması, yozlaşmasının eseridir.
Televizyon, internet, cep telefonlarımıza olan düştüğümüz kadar gazete, dergi, kitap okumaya zaman ayırsak toplumsal olarak kalkınmamız daha hızlı olacaktır. Yerel gazeteler günümüzde can çekişmektedirler. Gazeteler ikişer, üçer bir araya gelerek birleşerek mali sorumluluklarını azaltsalar da günümüz koşullarında nefes alamaz hale geldiler.
Yerel televizyon, gazetelerin kapanması haber alma, sorun, problemlerimizin yetkililere duyurulmaması demektir. Gazeteler yöneticilerin gözü, kulağı yeri gelince sesi olmaktadır. Acı günümüzde, felakette, sevinçli günümüzde, birlik ve beraberliğimizde bizlere haber veren yerel gazetelere destek vermeliyiz. Gazeteciler bulunduğu bölgenin tarafsız, adil, eşit olarak haklının yanında haksızın karşısındadır. Bizler gazetemize sahip çıkmazsak bizleri yönetenler bizleri görmede, sorunlarımıza ulaşmada zorluklar çekerler.
Yöremizde bulunan gazeteleri satın alarak, abone olarak desteklemeliyiz. Gazeteleri alıp okumak yetmez. Yeri gelince olumlu, olumsuz yapıcı eleştirilerde de bulunmalı, duygu düşüncelerimizi de aktarmalıyız? Olumsuzlukları eleştirmeli, olumlu yönlerini övmeliyiz.
Yerel gazete emekçilerine selam ve saygılarımı iletiyorum. Yerel gazetelerin sahipsiz olmadığını, yerelde oturan bireylerin desteklemelerini gönülden bekliyorum. Her eve birden fazla gazetenin mutlaka girip, okunması, köşe yazarlarının yorumlarının incelenmesi gerekmektedir. Her iş yerinde, kütüphanelere, toplumun bulunduğu alanlara yerel gazetenin girip, okunmalıdır.
Sesimiz soluğumuz, gözümüz, kulağımız olan yerel gazeteleri koruyup kollamak kendimizi koruyup kollamakla eş değerdedir.