Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

LİSE MÜDÜRÜM MUSA ÇAĞLAYAN’I ASLA UNUTAMAM

Bulancak Lisesi öğrenci yıllarımı hiç unutamam. Üç yıllık Lise hayatımda Okul Müdürümüz Rahmetli Musa Çağlayan’ın verdiği derslerin bazıları hala hatırımdadır. Müdürümüzün o zamanki yaptıklarını şimdi bir emekli eğitimci olarak daha iyi anlıyorum. Müdürümüz pazartesi ve cuma günkü İstiklal Marşı törenlerinde, törenden önce öğrencileri sıkmayacak şekilde birkaç dakikalık konuşmalar yapardı. Konuşmaların birçoğu iyi örnek üzerinde olurdu. Okulun fiziki şartları uygun olduğundan törende bütün öğrencileri rahat görebileceği bir yere çıkar, mutlaka ceketinin düğmelerini ilikler ve çok saygılı ifadelerle bizlere hitap ederdi. Örnek, bir cuma günkü törenlerin birinde şuna benzer bir konuşma yapmıştı. Halen aklımda, unutamam. “Çocuklar bu gün çok mutluyum.” Tabii bizler meraklandık acaba müdürümüzü mutlu eden nedir diye devam etti. “Bu gün cüzdanını kaybetmiş biri geldi. Cüzdanını bizim bir öğrencimiz bulup, belediye ilan bürosuna götürmüş. Büroya teslim etmiş. Oradan ilan etmişler. Bu şahıs da gitmiş cüzdanını teslim almış. Gerçekten de o kaybettiği paraya çok ihtiyacı varmış. Cüzdanı bulunca çok sevinmiş ki…  Cüzdanı bulup da büroya teslim eden o öğrencimiz için bana teşekküre geldi. Bu sağlam karakterli öğrencimizi tebrik ediyorum.” Gerçekten de o dönemler Bulancak’ta ilanlarda “Bir miktar para bulunmuştur”  veya “Çanta bulunmuştur sahibinin yayın bürosuna gelmesi rica olunur” gibi ilanlar sık duyduğumuz ilanlardı. O cüzdan bulan arkadaş hayalimde bir kahraman olarak canlandı. Keşke ben de bulup büroya teslim etsem diye zihnimden geçirmiştim. Böyle bir olay yaşanmış mıydı? Yoksa müdürümüz bizi güzele yönlendirmek maksadıyla senaryo mu yazıyordu bilmiyorum. Fakat güzel bir eğitim metoduydu. Müdürümüz, temizlikle, dürüstlükle ilgili, kibarlık ve saygı vb. konularda öğrencilerin yaptığını söylediği güzel örnekleri bize anlatırdı. Genelde beyaz takım elbise giyerdi. Bazen güzel davranışlarından dolayı bazı öğrencilere törenden önce küçük ödüller verir ve alkışlatırdı. Bu törenlerdeki anlatılanlar ve yaşananların hayatımda hala olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum. Allah nur içinde yatırsın…
Ekleme Tarihi: 28 Mayıs 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

LİSE MÜDÜRÜM MUSA ÇAĞLAYAN’I ASLA UNUTAMAM

Bulancak Lisesi öğrenci yıllarımı hiç unutamam. Üç yıllık Lise hayatımda Okul Müdürümüz Rahmetli Musa Çağlayan’ın verdiği derslerin bazıları hala hatırımdadır. Müdürümüzün o zamanki yaptıklarını şimdi bir emekli eğitimci olarak daha iyi anlıyorum. Müdürümüz pazartesi ve cuma günkü İstiklal Marşı törenlerinde, törenden önce öğrencileri sıkmayacak şekilde birkaç dakikalık konuşmalar yapardı. Konuşmaların birçoğu iyi örnek üzerinde olurdu.

Okulun fiziki şartları uygun olduğundan törende bütün öğrencileri rahat görebileceği bir yere çıkar, mutlaka ceketinin düğmelerini ilikler ve çok saygılı ifadelerle bizlere hitap ederdi. Örnek, bir cuma günkü törenlerin birinde şuna benzer bir konuşma yapmıştı. Halen aklımda, unutamam.

“Çocuklar bu gün çok mutluyum.” Tabii bizler meraklandık acaba müdürümüzü mutlu eden nedir diye devam etti.

“Bu gün cüzdanını kaybetmiş biri geldi. Cüzdanını bizim bir öğrencimiz bulup, belediye ilan bürosuna götürmüş. Büroya teslim etmiş. Oradan ilan etmişler. Bu şahıs da gitmiş cüzdanını teslim almış. Gerçekten de o kaybettiği paraya çok ihtiyacı varmış. Cüzdanı bulunca çok sevinmiş ki…  Cüzdanı bulup da büroya teslim eden o öğrencimiz için bana teşekküre geldi. Bu sağlam karakterli öğrencimizi tebrik ediyorum.”

Gerçekten de o dönemler Bulancak’ta ilanlarda “Bir miktar para bulunmuştur”  veya “Çanta bulunmuştur sahibinin yayın bürosuna gelmesi rica olunur” gibi ilanlar sık duyduğumuz ilanlardı. O cüzdan bulan arkadaş hayalimde bir kahraman olarak canlandı. Keşke ben de bulup büroya teslim etsem diye zihnimden geçirmiştim. Böyle bir olay yaşanmış mıydı? Yoksa müdürümüz bizi güzele yönlendirmek maksadıyla senaryo mu yazıyordu bilmiyorum. Fakat güzel bir eğitim metoduydu.

Müdürümüz, temizlikle, dürüstlükle ilgili, kibarlık ve saygı vb. konularda öğrencilerin yaptığını söylediği güzel örnekleri bize anlatırdı. Genelde beyaz takım elbise giyerdi.

Bazen güzel davranışlarından dolayı bazı öğrencilere törenden önce küçük ödüller verir ve alkışlatırdı. Bu törenlerdeki anlatılanlar ve yaşananların hayatımda hala olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum. Allah nur içinde yatırsın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.