Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

OKUL YOLU ÇİLE DOLU/ YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yıkılan Bulancak Yunus Emre İlkokulu, güçlenme çalışması kapsamında Bahçelievler Şehit Mehmet Bayar Anadolu Lisesi aylardır yapılmayı bekliyor.2023-2024 Eğitim-öğretim yılında Bahçelievler Şehit Mehmet Bayar Anadolu Lisesi öğrencilerden 11 ve 12.ci sınıflar Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne taşınırken 9 ve 10.sınıflar ise Bulancak Kaptan Ahmet Fat Anadolu Denizcilik Lisesine taşınmışlardı. Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesine giden taşımalı ve taşımasız tüm öğrencilerin büyük çoğunluğu kendileri dik yokuşu her gün yürüyerek çıkıp –inen öğrencilerimizi görmelisiniz. Buradan yetkililere seslenmek isterim. Şehir içi araçlar buradan da geçebilir. Erkek İmam Hatip Anadolu Lisesi yolu çevresi artık büyük bir yerleşim alanı. Şehir içinden gelen minibüsler Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu üst yolundan Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesinden geçebilirler. Bu konuyu İhsaniye Mahallesi muhtarına da ilettim. Halen beklemede. Bu nedenle öğrencilerin mağduriyetleri devam ediyor. Taşınma sonrası başka okullara yerleştirilen öğrenciler, servis sorunlarının bir an önce giderilmesini istiyor. Aldığım duyuma göre önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Bahçelievler Anadolu Lisesi öğrencilerinin tamamı Bulancak Kaptan Ahmet Fatoğlu Denizcilik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ne taşınacağı söyleniyor. Bununla beraber taşımalı sisteme geçilirken, servislerin yetersiz olmasından kaynaklı öğrenci ve velilerin hayatı kabusa döndü. Burası için olsun belediyemiz öğrenciler adına okul giriş ve çıkışında kaptan Ahmet Fatoğlu Denizcilik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ne servis kaldırabilir. Yine aynı şekilde yıllardır bu yol çilesi çeken Bulancak İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri, meclis üyeleri buna hayır diyeceklerini sanmıyorum. Küçük yaştaki evlatlarını kendi okullarının haricindeki bir yere göndermekten çekinen bir veli; “Karı var kışı var. Gecesi var gündüzü var. İki okul arasında mesafe söz konusu. Birde çocuklar asfalttan gidip gelecek olmaları. Aklım çocuğumda kalıyor. İlçenin köklü bir tarihi geçmişi olan en önemli okulu yıkıldı ve bu nüfusa rağmen yenisi yapılmadı. Umarım kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulur. Serviste zaten balık istifi gibi gidiyorlar, servisler yetersiz. Benim anlamadığım bir konu neden zamanında okul binası yapılırken geleceğe yönelik ve sağlam yapılmıyor. Örnek: Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olsun, Cumhuriyet İlkokulu olsun şimdi okulları öğrenci almıyor. Sınıflar tıklım tıklım. Daha sağlam ve bir ya da iki kat daha eklenebilirdi. Ya Bahçelievler Şehit Mehmet Bayar Anadolu Lisesi’ne ne demeli.? Yapılış tarihi çok yeni. Bu konuda yetkililer sorgulanmalı. Yapanın yanında kar kalmamalı. Yine en bariz örneği Kadınlar pazarında geleceğe yönelik yapılan ve bitirilmeyen binaların görüntüsü Bulancak için sizce hoş bir görüntü mü? Çoğu yeri halen bitirilmeyi bekliyor…
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

OKUL YOLU ÇİLE DOLU/ YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yıkılan Bulancak Yunus Emre İlkokulu, güçlenme çalışması kapsamında Bahçelievler Şehit Mehmet Bayar Anadolu Lisesi aylardır yapılmayı bekliyor.2023-2024 Eğitim-öğretim yılında Bahçelievler Şehit Mehmet Bayar Anadolu Lisesi öğrencilerden 11 ve 12.ci sınıflar Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne taşınırken 9 ve 10.sınıflar ise Bulancak Kaptan Ahmet Fat Anadolu Denizcilik Lisesine taşınmışlardı. Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesine giden taşımalı ve taşımasız tüm öğrencilerin büyük çoğunluğu kendileri dik yokuşu her gün yürüyerek çıkıp –inen öğrencilerimizi görmelisiniz. Buradan yetkililere seslenmek isterim. Şehir içi araçlar buradan da geçebilir. Erkek İmam Hatip Anadolu Lisesi yolu çevresi artık büyük bir yerleşim alanı. Şehir içinden gelen minibüsler Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu üst yolundan Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesinden geçebilirler. Bu konuyu İhsaniye Mahallesi muhtarına da ilettim. Halen beklemede. Bu nedenle öğrencilerin mağduriyetleri devam ediyor. Taşınma sonrası başka okullara yerleştirilen öğrenciler, servis sorunlarının bir an önce giderilmesini istiyor. Aldığım duyuma göre önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Bahçelievler Anadolu Lisesi öğrencilerinin tamamı Bulancak Kaptan Ahmet Fatoğlu Denizcilik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ne taşınacağı söyleniyor. Bununla beraber taşımalı sisteme geçilirken, servislerin yetersiz olmasından kaynaklı öğrenci ve velilerin hayatı kabusa döndü. Burası için olsun belediyemiz öğrenciler adına okul giriş ve çıkışında kaptan Ahmet Fatoğlu Denizcilik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ne servis kaldırabilir. Yine aynı şekilde yıllardır bu yol çilesi çeken Bulancak İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri, meclis üyeleri buna hayır diyeceklerini sanmıyorum.

Küçük yaştaki evlatlarını kendi okullarının haricindeki bir yere göndermekten çekinen bir veli; “Karı var kışı var. Gecesi var gündüzü var. İki okul arasında mesafe söz konusu. Birde çocuklar asfalttan gidip gelecek olmaları. Aklım çocuğumda kalıyor. İlçenin köklü bir tarihi geçmişi olan en önemli okulu yıkıldı ve bu nüfusa rağmen yenisi yapılmadı. Umarım kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulur. Serviste zaten balık istifi gibi gidiyorlar, servisler yetersiz.

Benim anlamadığım bir konu neden zamanında okul binası yapılırken geleceğe yönelik ve sağlam yapılmıyor. Örnek: Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olsun, Cumhuriyet İlkokulu olsun şimdi okulları öğrenci almıyor. Sınıflar tıklım tıklım. Daha sağlam ve bir ya da iki kat daha eklenebilirdi. Ya Bahçelievler Şehit Mehmet Bayar Anadolu Lisesi’ne ne demeli.? Yapılış tarihi çok yeni. Bu konuda yetkililer sorgulanmalı. Yapanın yanında kar kalmamalı. Yine en bariz örneği Kadınlar pazarında geleceğe yönelik yapılan ve bitirilmeyen binaların görüntüsü Bulancak için sizce hoş bir görüntü mü? Çoğu yeri halen bitirilmeyi bekliyor…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.