Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

SEN NE YAPTIN BAŞKAN?

Sevgili okurlar; Geçtiğimiz Salı günü Bulancak’ta bir ilk gerçekleşti. Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ın önerisiyle Baştacımız Fındığın Başkenti'nde  ‘Fındık Gastronomi Şenliği’ düzenlendi. İlk olmasına ve tam olarak duyurulamamasına rağmen, fındık için bir adım atılması bence çok önemliydi. Uzun yıllardır İstanbul’da Giresun Günleri adı altında yapılan etkinliklerde tanıtım yapılmaya çalışılıyor. Fakat bence en güzel ve en etkilisi ‘Fındık Gastronomi Şenliği’ olacak gibi görünüyor. İlk bakışta birçok kişi anlam veremese de, Alana gelenler olayın farkına vardı. Etkinliğin bu alanda yapılması da daha bir anlamlı oldu, Belediye Başkanı sayın Sıbıç, daha önce zaten açıklamıştı. Şenlik nedeniyle açılışı yapılan Sahil Park’ta yerel fındık işletmelerine ve yöremize özgü işletmelere de belli alanlar tahsis edilecek. Bu sayede fındığa birileri bedel biçmeden önce, İç piyasada tüketilmesi ile fındığımız daha da değerlenecek, önemsenecek. Bir çoğunuz farklı bölgelere ziyaretlerde gitmiş olmalısınız. Gittiğiniz bölgelerde yöreye özgü ürünler genellikle toplu alanlarda olur. Ziyarete gelen turistler alışverişini yaparak o yöreye özgü ürünleri alır ve gider. Ama ne yazık ki; Bizim daha önce böyle bir alanımız hiç olmadı. Bölgemize gelen turistler ya turlarla, ya da kendi imkanları ile geliyorlar. Turla gelenler fındık ticareti yapan işletmelerin kendi çabaları sonucu fındık ürünleri satmaya çalışıyor. Kendi imkanları ile gelenler ise ne yazık ki ürün alamadan çekip gidiyorlar. Halbuki Başkan Sıbıç’ın Sahil Park’ta hayata geçireceği bu işletmeler fındığımızın ve yöremizin tanıtımına ciddi katkı sağlayacak. Bu anlamda kendisini ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Umarım bu proje bir an önce hayata geçer. Ve Giresun’un baştacı, Çocuklarımızın okul masraflarının, Evlatlarımızın düğün masraflarının, Ticaretimizin ana sebebi, Ve bölge insanımızın gelir kaynağının en önemlisi olan ‘FINDIK’ hak ettiği değeri bulur. Bu vesile ile 4 Ağustos 2024 Pazar günü bahçeye girecek olan tüm üreticilerimize hayırlı bir hasat, bol ve bereketli kazanç diliyorum. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Giresun’da 2 Ağustos 2024 Cuma günü (bugün) gerçekleşecek olan ‘Fındık Mitingi’ de fiyatlar için umut ediyorum ki etkili olur. Üreticinin sesinin duyulması ümidiyle. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 02 Ağustos 2024 - Cuma
Sinan Yıldız

SEN NE YAPTIN BAŞKAN?

Sevgili okurlar;

Geçtiğimiz Salı günü Bulancak’ta bir ilk gerçekleşti.

Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ın önerisiyle

Baştacımız Fındığın Başkenti'nde  ‘Fındık Gastronomi Şenliği’ düzenlendi.

İlk olmasına ve tam olarak duyurulamamasına rağmen, fındık için bir adım atılması bence çok önemliydi.

Uzun yıllardır İstanbul’da Giresun Günleri adı altında yapılan etkinliklerde tanıtım yapılmaya çalışılıyor.

Fakat bence en güzel ve en etkilisi ‘Fındık Gastronomi Şenliği’ olacak gibi görünüyor.

İlk bakışta birçok kişi anlam veremese de,

Alana gelenler olayın farkına vardı.

Etkinliğin bu alanda yapılması da daha bir anlamlı oldu,

Belediye Başkanı sayın Sıbıç, daha önce zaten açıklamıştı.

Şenlik nedeniyle açılışı yapılan Sahil Park’ta yerel fındık işletmelerine ve yöremize özgü işletmelere de belli alanlar tahsis edilecek.

Bu sayede fındığa birileri bedel biçmeden önce,

İç piyasada tüketilmesi ile fındığımız daha da değerlenecek, önemsenecek.

Bir çoğunuz farklı bölgelere ziyaretlerde gitmiş olmalısınız.

Gittiğiniz bölgelerde yöreye özgü ürünler genellikle toplu alanlarda olur.

Ziyarete gelen turistler alışverişini yaparak o yöreye özgü ürünleri alır ve gider.

Ama ne yazık ki;

Bizim daha önce böyle bir alanımız hiç olmadı.

Bölgemize gelen turistler ya turlarla, ya da kendi imkanları ile geliyorlar.

Turla gelenler fındık ticareti yapan işletmelerin kendi çabaları sonucu fındık ürünleri satmaya çalışıyor.

Kendi imkanları ile gelenler ise ne yazık ki ürün alamadan çekip gidiyorlar.

Halbuki Başkan Sıbıç’ın Sahil Park’ta hayata geçireceği bu işletmeler fındığımızın ve yöremizin tanıtımına ciddi katkı sağlayacak.

Bu anlamda kendisini ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Umarım bu proje bir an önce hayata geçer.

Ve Giresun’un baştacı,

Çocuklarımızın okul masraflarının,

Evlatlarımızın düğün masraflarının,

Ticaretimizin ana sebebi,

Ve bölge insanımızın gelir kaynağının en önemlisi olan ‘FINDIK’ hak ettiği değeri bulur.

Bu vesile ile 4 Ağustos 2024 Pazar günü bahçeye girecek olan tüm üreticilerimize hayırlı bir hasat, bol ve bereketli kazanç diliyorum.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Giresun’da 2 Ağustos 2024 Cuma günü (bugün) gerçekleşecek olan ‘Fındık Mitingi’ de fiyatlar için umut ediyorum ki etkili olur.

Üreticinin sesinin duyulması ümidiyle.

Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.