Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

MÜDÜR AZMİ BIÇAKÇI EMEKLİLİĞE HAZIRLANIYOR

Bu ay içinde emekli olacak olan Giresun Fen Lisesinin sevilen müdürü Azmi Bıçakçı emekliliğe hazırlanıyor. Evli iki çocuk babası Bıçakçı Uşak’ta öğretmenliğe merhaba dedi. Bu ay içinde emekliye ayrılacak. Çalıştığı 43 yıl içinde 40 yıl Lise ve dengi okullarda müdürlük yaptı. Giresun Atatürk Lisesi, Yeşil Giresun MTA Lisesi, Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi, Giresun Fen Lisesi. Sözü; emekliliğe hazırlanan Azmi Bıçakcı’ya bırakıyorum: “Bundan 43 yıl önce dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe Uşak’ta başladım. Bu kutsal görevimi bu ay içinde Giresun Fen Lisesi’nde tamamlayacağım. 43 yıllık meslek hayatımda birçok okulda çalıştım. Meslek hayatım süresi içinde Vatanına, milletine, bayrağına, dinine, diline sahip çıkacak olan Atatürk İlke ve inkılapları doğrultusunda geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızı yetiştirmeye çalıştım. Ben bir öğretmenim. Yıllarca gönlümden çıkan kıvılcımlarla öğrencilerimi aydınlattım. Öğretmenlik bir fidana hayat vermektir. Öğretmenlik bozkırı ormana çevirmektir. Öğretmenlik hayatlara ışık olmaktır. Öğretmenin emeklisi olmaz. Öğretmenlik bir yaşam biçimidir. Gencecik pırıl, pırıl teknoloji ile donatılmış vatan sevdalısı, etrafına ışık saçan öğretmenlerimi görünce ilk günkü gibi heyecanlanıyorum. Öğretmenin en büyük tutkusu öğrenci sevgisidir. Bu makam önce öğrenci sevgisiyle filizlenir. Öğretmenlerin en büyük mutluluğu öğrencilerini hayata atılmış, ülkesine yararlı bir insan olarak görmeleridir. Onlar öğrencilerinin gözünde çağlayan bir pınar gibidir. Bazen kızgın, bazen berrak bazen serin, ama hep sevgi doludur. Eğitimin ve öğretimin temel taşı, kendini bilmenin, gelmişi ve geçmişi yorumlamanın, tanımanın misyonudur. Öğretmenler bir yandan bilgi ve bilim üretebilecek dinamik beyinler yetiştirirken, onların şerefli geçmişinden ilham almalarını tarihimiz ve büyük Türk kültürü ile köprü kurmalarını temin etmektedir. Her doğan güneşin bir batışı vardır, tıpkı insan hayatı gibi. Hiç silinmeyecek anılar, hayaller bırakarak, sevdalar taşıyarak. Bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bize bundan sonra emekli öğretmen deniyor olsa da ben öğretmen olarak öleceğim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesi yine öğretmenlerin emeği ve çabası ile gerçekleşecektir. Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe yıllarımı verdim. Öğrencilerimin umutları umudum, sevinçleri sevincim oldu. Sevgili arkadaşlar; Yollarımız hiçbir zaman ayrılmayacak, yüreğimde hep öğrencilerim, okulum ve siz değerli meslektaşlarım olacaksınız. Başta ebediyete göç etmiş Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz öğretmenlerimi rahmet, minnet ve şükranla anarken, emekli olan meslektaşlarıma, mesleğe yeni atanan genç arkadaşlarıma ve tüm eğitim camiasına sonsuz başarı ve mutluluklar diliyorum”  
Ekleme Tarihi: 13 Ağustos 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

MÜDÜR AZMİ BIÇAKÇI EMEKLİLİĞE HAZIRLANIYOR

Bu ay içinde emekli olacak olan Giresun Fen Lisesinin sevilen müdürü Azmi Bıçakçı emekliliğe hazırlanıyor. Evli iki çocuk babası Bıçakçı Uşak’ta öğretmenliğe merhaba dedi. Bu ay içinde emekliye ayrılacak. Çalıştığı 43 yıl içinde 40 yıl Lise ve dengi okullarda müdürlük yaptı. Giresun Atatürk Lisesi, Yeşil Giresun MTA Lisesi, Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi, Giresun Fen Lisesi. Sözü; emekliliğe hazırlanan Azmi Bıçakcı’ya bırakıyorum: “Bundan 43 yıl önce dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe Uşak’ta başladım. Bu kutsal görevimi bu ay içinde Giresun Fen Lisesi’nde tamamlayacağım. 43 yıllık meslek hayatımda birçok okulda çalıştım. Meslek hayatım süresi içinde Vatanına, milletine, bayrağına, dinine, diline sahip çıkacak olan Atatürk İlke ve inkılapları doğrultusunda geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızı yetiştirmeye çalıştım. Ben bir öğretmenim. Yıllarca gönlümden çıkan kıvılcımlarla öğrencilerimi aydınlattım. Öğretmenlik bir fidana hayat vermektir. Öğretmenlik bozkırı ormana çevirmektir. Öğretmenlik hayatlara ışık olmaktır. Öğretmenin emeklisi olmaz. Öğretmenlik bir yaşam biçimidir. Gencecik pırıl, pırıl teknoloji ile donatılmış vatan sevdalısı, etrafına ışık saçan öğretmenlerimi görünce ilk günkü gibi heyecanlanıyorum. Öğretmenin en büyük tutkusu öğrenci sevgisidir. Bu makam önce öğrenci sevgisiyle filizlenir. Öğretmenlerin en büyük mutluluğu öğrencilerini hayata atılmış, ülkesine yararlı bir insan olarak görmeleridir. Onlar öğrencilerinin gözünde çağlayan bir pınar gibidir. Bazen kızgın, bazen berrak bazen serin, ama hep sevgi doludur. Eğitimin ve öğretimin temel taşı, kendini bilmenin, gelmişi ve geçmişi yorumlamanın, tanımanın misyonudur. Öğretmenler bir yandan bilgi ve bilim üretebilecek dinamik beyinler yetiştirirken, onların şerefli geçmişinden ilham almalarını tarihimiz ve büyük Türk kültürü ile köprü kurmalarını temin etmektedir. Her doğan güneşin bir batışı vardır, tıpkı insan hayatı gibi. Hiç silinmeyecek anılar, hayaller bırakarak, sevdalar taşıyarak. Bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bize bundan sonra emekli öğretmen deniyor olsa da ben öğretmen olarak öleceğim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesi yine öğretmenlerin emeği ve çabası ile gerçekleşecektir. Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe yıllarımı verdim. Öğrencilerimin umutları umudum, sevinçleri sevincim oldu.

Sevgili arkadaşlar; Yollarımız hiçbir zaman ayrılmayacak, yüreğimde hep öğrencilerim, okulum ve siz değerli meslektaşlarım olacaksınız. Başta ebediyete göç etmiş Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz öğretmenlerimi rahmet, minnet ve şükranla anarken, emekli olan meslektaşlarıma, mesleğe yeni atanan genç arkadaşlarıma ve tüm eğitim camiasına sonsuz başarı ve mutluluklar diliyorum”

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.