Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

PEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBA’DAN BELLİ Mİ OLACAK?

Bir şeyler durup dururken üstümüze doğru geliyor. Yeni Dünya düzeni diyerek yola çıkan çetenin planladığı projelerin içinde yer alan “Pembe giyerim Pembe” türküsü bu aralar sıkça her yerde görüntüye geliyor. Şarkı görüntüye gelmez elbette. Çalınır, söylenir, en fazla klibi yapılır izlenir değil mi? Eskiden gözümüze çokta batmazdı bunlar. Ancak zaman geçip giderken farkına vardık ve “ne oluyor” sorusunu çokça sorar olduk. Bir şeyler dönüp duruyordu ve bunu anlamak için dikkatli bakmak ve mevzuyu takip etmek lazımdı. Bir zamandan sonra bu planların az buçuk ucundan bucundan çakar olduk. Çok fazla olmadı. Televizyonlarda, basın yayın mecralarında, telefonlarda ve internet ağlarında bütün reklamlarda tanıtım filmleri diziler, video, filmler de, tanınmış, meşhur, şimdiki tabir ile ünlü firmalar, kişiler de bir pembe rengi kullanımı var. Geçenlerde bu ülkenin büyük büyük firmalarının birisinin yeni tv reklamını ekranda görünce, “hah tamam” dedim, adamlar yola çıkmış ve bombardımana başlamışlar diyerek, daha dikkatli olarak ondan sonra bu mecraları takip ettim. “Ohhoooooo, birde ne göreyim, çoluk çocuk, erkek hatun, genç, ihtiyar, tanıdık, bilindik, epeyce bir kesim şapkası, gömleği, ayakkabısı, saçı sakalı, gözünün rengi(latife değil aynen yapmışlar pembe gözü) çantası, eldiveni ile Pembe’nin gelişini müjdeliyor gibiydi. Tabii birden olmadı bunlar. Bir plan dahilinde talimat ve emirlerini sıra ile veren çetenin has uşakları denilenleri bir bir sahaya sürüyor. Pembe bu renk bir şeyi temsil ediyor. Burada adlarını anmanın bir gereği yok. Çok beklediler ve covid ile insanlar sersemletilince, “tamam şimdi Pembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” diyerek her yerde bunu gıdım gıdım yaparak gözlere sokmaya çalışıyorlar. Aslında bunların arasında bu Pembe rengi kabul etmeyen bir kesimde tv’lerinde, gazetelerinde bunların reklamını göz göre göre yapıyorlar. Sayfanın tamamı, ekranın reklam kuşağında bu Pembeli reklamlar sırf para alacağız, diye yayınlanıyor. Bunun gerisi de yavaş yavaş geliyor. Buna ses çıkmaz ise gerisi bu çete için çok kolay olacak. Çarşambadan durdular durdular, yoksa Pembeye bulanacağız.           
Ekleme Tarihi: 13 Eylül 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

PEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBA’DAN BELLİ Mİ OLACAK?

Bir şeyler durup dururken üstümüze doğru geliyor. Yeni Dünya düzeni diyerek yola çıkan çetenin planladığı projelerin içinde yer alan “Pembe giyerim Pembe” türküsü bu aralar sıkça her yerde görüntüye geliyor. Şarkı görüntüye gelmez elbette. Çalınır, söylenir, en fazla klibi yapılır izlenir değil mi? Eskiden gözümüze çokta batmazdı bunlar. Ancak zaman geçip giderken farkına vardık ve “ne oluyor” sorusunu çokça sorar olduk. Bir şeyler dönüp duruyordu ve bunu anlamak için dikkatli bakmak ve mevzuyu takip etmek lazımdı. Bir zamandan sonra bu planların az buçuk ucundan bucundan çakar olduk. Çok fazla olmadı. Televizyonlarda, basın yayın mecralarında, telefonlarda ve internet ağlarında bütün reklamlarda tanıtım filmleri diziler, video, filmler de, tanınmış, meşhur, şimdiki tabir ile ünlü firmalar, kişiler de bir pembe rengi kullanımı var. Geçenlerde bu ülkenin büyük büyük firmalarının birisinin yeni tv reklamını ekranda görünce, “hah tamam” dedim, adamlar yola çıkmış ve bombardımana başlamışlar diyerek, daha dikkatli olarak ondan sonra bu mecraları takip ettim. “Ohhoooooo, birde ne göreyim, çoluk çocuk, erkek hatun, genç, ihtiyar, tanıdık, bilindik, epeyce bir kesim şapkası, gömleği, ayakkabısı, saçı sakalı, gözünün rengi(latife değil aynen yapmışlar pembe gözü) çantası, eldiveni ile Pembe’nin gelişini müjdeliyor gibiydi.

Tabii birden olmadı bunlar. Bir plan dahilinde talimat ve emirlerini sıra ile veren çetenin has uşakları denilenleri bir bir sahaya sürüyor. Pembe bu renk bir şeyi temsil ediyor. Burada adlarını anmanın bir gereği yok. Çok beklediler ve covid ile insanlar sersemletilince, “tamam şimdi Pembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” diyerek her yerde bunu gıdım gıdım yaparak gözlere sokmaya çalışıyorlar. Aslında bunların arasında bu Pembe rengi kabul etmeyen bir kesimde tv’lerinde, gazetelerinde bunların reklamını göz göre göre yapıyorlar. Sayfanın tamamı, ekranın reklam kuşağında bu Pembeli reklamlar sırf para alacağız, diye yayınlanıyor. Bunun gerisi de yavaş yavaş geliyor. Buna ses çıkmaz ise gerisi bu çete için çok kolay olacak. Çarşambadan durdular durdular, yoksa Pembeye bulanacağız.           

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.