Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖMÜR DEDİĞİN NE Kİ?

Bu günlük, şu tuhaf aleme, siyaseti, ekonomi faslını ve şan, şatafat curcunasını rafa kaldırarak, sonu gelmez sanılırcasına tüketilen ve adına ömür denilen zaman dilimine kimlerin, nasıl bakıp, neler gördükleri üzerine kafa yoralım...Efendim;Atmışını çoktaaan devirmiş bir fani olarak, ifade etmem gerekirse, Yüce Yaradan'ın; akıl ve izanla donatıp, kainatı emrine verdiği karmaşık yapılı insanoğlunun, yönünü, istikametini, ne zaman, neyi, nasıl  yapacağını halen anlamış değilim..!! Anlayan da beri gelsin..!!Ruhi, sosyal ve pedagojik anlamda dirsek çürütmüş, saç ağartmış bilim insanlarımıza; "Ömür dediğin ne ki?!" diye hep sormak istemişimdir..... Ve peşinden, aynı bilim insanlarımıza;"Sahi, şu karmaşık insanoğlunu sizler anlayabildiniz mi? " diye sorma ihtiyacını duymuşumdur...Sorduklarımdan, aldığım cevaplara bir bakar mısınız: * Ömür dediğin ne ki.. ?!Çay bardaktan soğuyana dek geçen zamandır. Çay bardakta soğumadan, hayatı tadıyla içmektir.Soğutmadan sevgileri... Sevdaları... Dostlukları doyasıya yaşamaktır.!Kırmadan, incitmeden ve saniye atlamadan sevmektir, sevilmektir.Ezân, Selâ arası, şöyle bir görünmektir.Yarım bırakılmış bir yol hikayesi.Son nefese tanık olmamaktır.İbretlik son nefestir.  Dalda kurumuş yapraktır.Kundak ve beyaz kefendir.Yankılanan bir sela; cansız düşen bir bedendir. İinna lillahi ve inna ileyhi raciun.Kin tutan fanilerde, zulmedilen zamandır. iki nefeslik bakıştır.İki bayram arası, zamana yön vermektir.Seven için ilkbahar, sevmemişe karakıştır.Farkını fark edene, keşkesiz gün görmektir.Ömür dediğin ne ki, akıp giden zamanda Nedir bu, kin ve haset; iki kapılı handa. Sıtk ile  yol alarak, insanlıkta, izanda Ömür manalı bakıp, cansızda can görmektir. Ömür dediğin ne ki, gönül gözü körlere Nimetin anlamı yok, şuursuz nankörlere.Ömür, sarf etmek değil, nafile özürlere Ömür umutlu yarın, keşkesiz dün görmektir. Ömür dediğin ne ki, iki bayram arası Hepten silip atmaktır, varsa yüreğin pası.Bir başkadır sevginin yansıyan manzarası Ömür, savaşırken de barışı öngörmektir.   
Ekleme Tarihi: 17 Eylül 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÖMÜR DEDİĞİN NE Kİ?

Bu günlük, şu tuhaf aleme, siyaseti, ekonomi faslını ve şan, şatafat curcunasını rafa kaldırarak, sonu gelmez sanılırcasına tüketilen ve adına ömür denilen zaman dilimine kimlerin, nasıl bakıp, neler gördükleri üzerine kafa yoralım...Efendim;Atmışını çoktaaan devirmiş bir fani olarak, ifade etmem gerekirse, Yüce Yaradan'ın; akıl ve izanla donatıp, kainatı emrine verdiği karmaşık yapılı insanoğlunun, yönünü, istikametini, ne zaman, neyi, nasıl  yapacağını halen anlamış değilim..!! Anlayan da beri gelsin..!!Ruhi, sosyal ve pedagojik anlamda dirsek çürütmüş, saç ağartmış bilim insanlarımıza; "Ömür dediğin ne ki?!" diye hep sormak istemişimdir..... Ve peşinden, aynı bilim insanlarımıza;"Sahi, şu karmaşık insanoğlunu sizler anlayabildiniz mi? " diye sorma ihtiyacını duymuşumdur...Sorduklarımdan, aldığım cevaplara bir bakar mısınız:

* Ömür dediğin ne ki.. ?!Çay bardaktan soğuyana dek geçen zamandır. Çay bardakta soğumadan, hayatı tadıyla içmektir.Soğutmadan sevgileri... Sevdaları... Dostlukları doyasıya yaşamaktır.!Kırmadan, incitmeden ve saniye atlamadan sevmektir, sevilmektir.Ezân, Selâ arası, şöyle bir görünmektir.Yarım bırakılmış bir yol hikayesi.Son nefese tanık olmamaktır.İbretlik son nefestir.  Dalda kurumuş yapraktır.Kundak ve beyaz kefendir.Yankılanan bir sela; cansız düşen bir bedendir. İinna lillahi ve inna ileyhi raciun.Kin tutan fanilerde, zulmedilen zamandır. iki nefeslik bakıştır.İki bayram arası, zamana yön vermektir.Seven için ilkbahar, sevmemişe karakıştır.Farkını fark edene, keşkesiz gün görmektir.Ömür dediğin ne ki, akıp giden zamanda Nedir bu, kin ve haset; iki kapılı handa. Sıtk ile  yol alarak, insanlıkta, izanda Ömür manalı bakıp, cansızda can görmektir. Ömür dediğin ne ki, gönül gözü körlere Nimetin anlamı yok, şuursuz nankörlere.Ömür, sarf etmek değil, nafile özürlere Ömür umutlu yarın, keşkesiz dün görmektir. Ömür dediğin ne ki, iki bayram arası Hepten silip atmaktır, varsa yüreğin pası.Bir başkadır sevginin yansıyan manzarası Ömür, savaşırken de barışı öngörmektir. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.