Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

AYNI ZAMANDA SAHAFCILIK YAPAN ÖĞRETMEN İSKENDER ÜNAL İLE SÖYLEŞİ

Bizden biri. Bulancak Ahmetli Köyü’nden. Giresun Yağlıdere’de Türk Dili Ve Edebiyat öğretmeni. Bulancak’tan gidip geliyor. Kendisinin deprem korkusu nedeniyle İstanbul’dan buraya gelmesi öğretmenliği yanı sıra Sahaf mesleğini buraya taşıyarak Bulancak’ta ilk Kabuuk Kitap Sahaf kitapevini açtı. Sahaf Kitapevi Bulancak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (BATEM) yolu üzerinde bir apartmanın bodrum katında 70 binden fazla kitabı var. Nadir bulunan kitaplar, dergi ve plaklar, DVD, CD, eski belge ve haritalar; Osmanlıca kitap ve mecbualar; imzalı birinci baskı kitaplar ve her bütçeye uygun ikinci el kitaplar meraklılarını ve kitapseverleri bekliyor.  Burası haftanın 6 günü 10 ile 17 arası, Pazar günü ise öğleden sonra açık olduğunu söyledi. Öğretmenimin sahaflığa olan ilgisi 20 yıl önce başladığını ve kitaplara olan sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek iyi bir sahaf olmanın kurallarını anlattı. Sahaf’ın sabrı, zamanı ve deposu olacak. Çünkü kitap daima çoğalan bir şey. Hiç kitap okumadan kitaba ilgi duymayan iyi bir sahaf olması söz konusu olamaz. Her kitabı çok yüksek fiyata satmak yerine o kitabı okuyacak araştıracak ve kitaptan önemli bilgiler çıkararak, insanlara faydalı işler yapacak kişilere ulaştırmaya çalışmak bizim olmazsa olmazlarımızdır. Sahafın maddi sermayesi az ama kitap olarak sermayesi çok. Sahaflık çok keyif verici. Burada daima kalite, güzel, bilgili iyi insanlarla karşılaşırsınız. Ve dolayısıyla bizler karşımızdakilere bir sürü şey öğrettiğimiz gibi onlardan da pek çok şey öğrenme fırsatı buluruz. Amaç ilçede okuma kültürünü artırmaktır, okumayı çok önemsiyoruz ve Bulancak’ta her yaştan insana okumayı sevdirebilmek için buradayız artık.
Ekleme Tarihi: 24 Eylül 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

AYNI ZAMANDA SAHAFCILIK YAPAN ÖĞRETMEN İSKENDER ÜNAL İLE SÖYLEŞİ

Bizden biri. Bulancak Ahmetli Köyü’nden. Giresun Yağlıdere’de Türk Dili Ve Edebiyat öğretmeni. Bulancak’tan gidip geliyor. Kendisinin deprem korkusu nedeniyle İstanbul’dan buraya gelmesi öğretmenliği yanı sıra Sahaf mesleğini buraya taşıyarak Bulancak’ta ilk Kabuuk Kitap Sahaf kitapevini açtı. Sahaf Kitapevi Bulancak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (BATEM) yolu üzerinde bir apartmanın bodrum katında 70 binden fazla kitabı var. Nadir bulunan kitaplar, dergi ve plaklar, DVD, CD, eski belge ve haritalar; Osmanlıca kitap ve mecbualar; imzalı birinci baskı kitaplar ve her bütçeye uygun ikinci el kitaplar meraklılarını ve kitapseverleri bekliyor.  Burası haftanın 6 günü 10 ile 17 arası, Pazar günü ise öğleden sonra açık olduğunu söyledi.

Öğretmenimin sahaflığa olan ilgisi 20 yıl önce başladığını ve kitaplara olan sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek iyi bir sahaf olmanın kurallarını anlattı.

Sahaf’ın sabrı, zamanı ve deposu olacak. Çünkü kitap daima çoğalan bir şey. Hiç kitap okumadan kitaba ilgi duymayan iyi bir sahaf olması söz konusu olamaz. Her kitabı çok yüksek fiyata satmak yerine o kitabı okuyacak araştıracak ve kitaptan önemli bilgiler çıkararak, insanlara faydalı işler yapacak kişilere ulaştırmaya çalışmak bizim olmazsa olmazlarımızdır. Sahafın maddi sermayesi az ama kitap olarak sermayesi çok. Sahaflık çok keyif verici. Burada daima kalite, güzel, bilgili iyi insanlarla karşılaşırsınız. Ve dolayısıyla bizler karşımızdakilere bir sürü şey öğrettiğimiz gibi onlardan da pek çok şey öğrenme fırsatı buluruz. Amaç ilçede okuma kültürünü artırmaktır, okumayı çok önemsiyoruz ve Bulancak’ta her yaştan insana okumayı sevdirebilmek için buradayız artık.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.