Sahaflar ile kitap ve dergi koleksiyonerleri… Birbirlerini tamamlayan ve besleyen iki kesim. Bir zamanlar sadece İstanbul'un tarihî Sahaflar Çarşısı'nda faaliyet gösteren sahaflara günümüzde İstanbul'un artık neredeyse her semtinde ve ülkemizin her şehrinde rastlamak mümkün. Sahafları ayakta tutan araştırma kütüphaneleri ve koleksiyonerlerdir. Günümüzün hızlı iletişim ortamında, e-kitapların yaygınlaştığı bir dünyada sanılanın aksine kitap koleksiyonerleri ortadan kaybolmadılar. Onlar aradıkları nadir kitapları veya tamamlamaya çalıştıkları dergi takımlarının eksik sayılarını elde edebilmek için her türlü fedâkarlığı göze almaya hazırlar. Bu kitap Türkiye'deki sahaflar, kitap ve dergi koleksiyonerleri ile yapılan mülakatları, hatıraları bir araya getiren bir derleme. Ortak tutkuları “Nadir kitap” ve “ nadir dergi takımı” olan bir âlemin nüktelerle süslenmiş kısa bir hikâyesi.
Artık Bulancak’ta BATEM yolunda binanın zemin katında Kabuuk Sahaf Kitapevi var.Görmekte fayda var.Ben gittim gördüm bayıldım.Bu nedenle İskender Ünal Öğretmenimi kutluyorum. Sahaf sözcüğünü ilk olarak sanırım Lise yıllarımda duydum.Sahaf sarraf gibi bir şeydi.Altın ve gümüş ticareti yapan insanlara verilen isim.Lise bitene kadar aklımda böyle kaldı.Liseyi bitirip İstanbul’a Laleli’de Uğur dershanesine gittiğim yıllarda sahaf ile sarraf’ın aynı şey olmadığını anladım.Sanırım’Sahaf’’Osmanlı döneminde eski kitap satan insanların mesleklerini tanımlamak için uydurulan bir sözcük yada kelime idi.Artık çözmüştük sahafın ne anlama geldiğini.Eski kitaplara ulaşmanın tek yolu sadece kütüphaneler yada ,okul kütüphaneleri değildi.
En son Bulancak’ta yeni açılan sahafa gittim.Sahaf derken,aklınıza filmlerdeki gibi yerden tavana kadar üst üste dizilmiş eski kitaplarla kaplı bir mekan gelmesin.70 binin üzerinde kitap var.İlk kez böylesine çok kitaplarla dolu bir Sahaf işletmecisine şahit oldum. Öğretmen İskender Ünal kabuuk.com .tr internetin en büyük sahafı olma girişimindeyiz dedi.3 Ortak ile çıkılan yolda kısa süreçte kat edilen mesafe şirketin doğru yolda olduğunun bir kanıtıdır.Türkiye’deki en büyük ikinci el kitap kütüphanesini kurma hedefine emin adımlarla ilerliyorlar.
Şirketin kuruluş mottosu’’her Kitap değerlidir.’’Yıllar geçmesine rağmen hiçbir zaman anlamını yitirmez.Kitap okumayı sevmeliyiz ve herkesin kitap okuyabilmesi için çabalaması gerekir.