Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KRİZ DEVAM EDİYOR!

Sevgili okurlar… Gündemimiz malum Giresun’da hastaneler… Giresun hastane anlamında eski yıllara oranla genişletilmiş bir il. Buna tıp fakültesi de dahil. Şehir hastanemiz yok ama fakültemiz var, Devlet Hastanelerimiz var. Göğüs olsun, Kadın doğum ve çocuk hastanesi olsun, Diş hastanesi olsun, Fizik tedavi olsun. Ciddi manada hastane ağına sahibiz. Ama son günlerde sağlıkta ciddi sorunlar baş gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Aksu Eğitim ve Araştırmanın acilinde hasta yoğunluğu ve servis sorununa, yenileri eklendi. Gazeteci bir meslektaşımız serviste hastasına doktorun bakmadığını ve bu nedenle hastaneden ayrılırken yaşadığı zorlukları anlattı. Diğer yandan, Giresun’un en büyük ilçesinde bulunan Bulancak Devlet Hastanesinde ise başhekim sorunu hala taze. Hastaneye bir başhekim atandı. Ama göreve başlayamadı. Koskoca ilçenin hastanesi ne yazık ki geçici görevlendirme ile yürütülüyor. Bu da hastaların yetersiz sağlık hizmeti almasına neden oluyor. Kimse kendini geri çekip, Günah keçisi aramasın. Birilerinin hesabı uğruna vatandaş mağdur edilemez. Bulancak Devlet Hastanesi acil servisine başvuran hastalara doğru dürüst tahlil dahi yapılmıyor. Hastaların şikayetine göre geçici tedavi yöntemleri uygulanıyor. Bu da burada ki yönetim sıkıntısındandır. Eğer bir kurumun başında yetkili olmazsa herkes istediği gibi hareket eder. Ne de olsa kimsede sorumluluk yok. O nedenle birilerinin bu olaya el atması lazım. İl Sağlık Müdürlüğüne büyük bir görev düşüyor. Giresun Valiliğine büyük bir görev düşüyor. Yetkililerin bu duruma el atması bekleniyor. Haberimizin ardından bir çok şikayet aldık ve de almaya devam ediyoruz. Sağlık camiasının ne yazık ki Giresun’da sorunlar içerisinde olduğu aşikar. Ama nedense birileri bu durum yokmuş gibi davranıyor. Vatandaşı düşünen yok demek istemiyorum. Ama ne yazık ki bunu söyletiyorlar. Hastane yapmakla övünenler, Size de büyük görevler düşüyor. Yapılan hastanelerin yönetilememesi, Herkese etki eder. Bunu da düşünün derim. Vatandaşın sağlığı her şeyden önce gelir. O yüzden SAĞLIK kurumlarındaki sorunlar derhal çözülmeli... BEKLEMEDEYİZ…    
Ekleme Tarihi: 11 Ekim 2024 - Cuma
Sinan Yıldız

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KRİZ DEVAM EDİYOR!

Sevgili okurlar…

Gündemimiz malum Giresun’da hastaneler…

Giresun hastane anlamında eski yıllara oranla genişletilmiş bir il.

Buna tıp fakültesi de dahil.

Şehir hastanemiz yok ama fakültemiz var,

Devlet Hastanelerimiz var.

Göğüs olsun,

Kadın doğum ve çocuk hastanesi olsun,

Diş hastanesi olsun,

Fizik tedavi olsun.

Ciddi manada hastane ağına sahibiz.

Ama son günlerde sağlıkta ciddi sorunlar baş gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Aksu Eğitim ve Araştırmanın acilinde hasta yoğunluğu ve servis sorununa, yenileri eklendi.

Gazeteci bir meslektaşımız serviste hastasına doktorun bakmadığını ve bu nedenle hastaneden ayrılırken yaşadığı zorlukları anlattı.

Diğer yandan,

Giresun’un en büyük ilçesinde bulunan Bulancak Devlet Hastanesinde ise başhekim sorunu hala taze.

Hastaneye bir başhekim atandı.

Ama göreve başlayamadı.

Koskoca ilçenin hastanesi ne yazık ki geçici görevlendirme ile yürütülüyor.

Bu da hastaların yetersiz sağlık hizmeti almasına neden oluyor.

Kimse kendini geri çekip,

Günah keçisi aramasın.

Birilerinin hesabı uğruna vatandaş mağdur edilemez.

Bulancak Devlet Hastanesi acil servisine başvuran hastalara doğru dürüst tahlil dahi yapılmıyor.

Hastaların şikayetine göre geçici tedavi yöntemleri uygulanıyor.

Bu da burada ki yönetim sıkıntısındandır.

Eğer bir kurumun başında yetkili olmazsa herkes istediği gibi hareket eder.

Ne de olsa kimsede sorumluluk yok.

O nedenle birilerinin bu olaya el atması lazım.

İl Sağlık Müdürlüğüne büyük bir görev düşüyor.

Giresun Valiliğine büyük bir görev düşüyor.

Yetkililerin bu duruma el atması bekleniyor.

Haberimizin ardından bir çok şikayet aldık ve de almaya devam ediyoruz.

Sağlık camiasının ne yazık ki Giresun’da sorunlar içerisinde olduğu aşikar.

Ama nedense birileri bu durum yokmuş gibi davranıyor.

Vatandaşı düşünen yok demek istemiyorum.

Ama ne yazık ki bunu söyletiyorlar.

Hastane yapmakla övünenler,

Size de büyük görevler düşüyor.

Yapılan hastanelerin yönetilememesi,

Herkese etki eder.

Bunu da düşünün derim.

Vatandaşın sağlığı her şeyden önce gelir.

O yüzden SAĞLIK kurumlarındaki sorunlar derhal çözülmeli...

BEKLEMEDEYİZ…

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Rumyz1
(11.10.2024 13:18 - #72462)
Geçen hafta Bulancak Devlet Hastanesi'ne gittim. Annem bir gün önce aynı hastanenin acilinde tahlil yapılmıştı, enfeksiyonu 11 kat yüksek olan önemli bir değeri vardı. Enfeksiyon doktorunu önermişti acil doktoru. Randevu aradım enfeksiyon polikliniği için randevu bulamadım. Pazartesi sabah erkenden hastene hasta kabulden randevu istedim. Enfeksiyon polikliniğine randevu verme yetkimiz yok, doktorun sekreteriyle görüşün dedi. Polikliniğin önünde yaklaşık 10 kişi vardı. Sekreter kadın herkese neyiniz var diye soruyor, aldığı cevaba göre sen Aile sağlığına, sen dahiliyeye, sen cildiyeye diye TEŞHİS koyuyordu. Sıra bana geldi. Tahlili anlatarak durumu anlatmaya çalıştım, sekreter kadın beni de dahiliyeye yönlendirdi. Biraz itiraz ettim "HADİ BEYEFENDİ BAŞKA İŞLERİM VAR" dedi ve ayağa kalkarak beni dışarı attı. Ben de annemi alarak Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesine gittim ve muayene oldum. SORU ŞU: Bu kadın sekreterin tahsili nedir? Neyin var diyerek herkese nasıl doktor tayin ediyor. Bu kadın bu yetkiyi kimden, daha da önemlisi hangi mevzuattan alıyor? Bir hastane yetkilisinin cevap vermesini bekliyorum, buradan.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
GİRESİNLİ
(12.10.2024 09:59 - #72463)
Liyakatlı idareci kuruma kalite getirir halkına hizmet eder,iktidara da puan kazandırır.Ama benim adamım diye getirilenler sadece o bir kişiye taklacılık yapar.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.