Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

TEŞEKKÜRLER NECMİ BAŞKAN!

Sevgili okurlar… Giresunlular olarak hep 42. ve 47. Gönüllü Alaylarımızla övünür dururuz. Bütün platformlarda ya da etkinliklerde tüm siyasiler ve Giresunlular ‘Biz iki gönüllü alay çıkaran Giresun’un evlatlarıyız’ diye konuşmasına başlar. Fakat bu zamana kadar 42. ve 47. Gönüllü Alayların tamamına yakınının şehit düştüğü asıl yer olan ve Son Kale olarak tabir edilen Haymana’da kimseyi göremedik. Tabi ki bir kişi haricinde, O da Bulancak Belediye Başkanı sayın Necmi Sıbıç… 30 Ağustos’ta bizzat Haymana’ya giden sayın Sıbıç, Sonrasında Haymana ile ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzaladı. Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ile protokolü imzalayan Başkan Sıbıç’ın ilk Haymana ziyaretinde bende bulunuyordum. Orada dediği söz aklımdan hiç çıkmıyor. ‘Bizim atalarımızın tamamına yakını asıl Haymana’da şehit düşmüş, Ama ne yazık ki, Bizlere sadece Afyon’da şehidimiz var deniliyordu. Tarihimize o kadar uzak kalmışız ki, Hiç kimse çıkıp doğrusunu söylememiş… Biz buradan herkese sesleniyoruz. Atalarımız Haymana’da yatıyor. Bizler onların torunları olarak bundan sonra Haymana’yı kendi memleketimiz gibi göreceğiz’ diyerek kardeş şehir olma kararı almıştı. Ne garip değil mi? Tarihimizi bile doğru dürüst öğrenemiyoruz. Bir yiğit çıkıyor, Bize asıl tarihimizi öğretiyor. Bu nedenle seninle gurur duyuyorum sayın Başkan. Tarihimize ışık tuttuğun için, Atalarımızın şehit düştüğü asıl toprakları bizlere anlattığın için… Ve şimdi biz o şehir ile Bulancak olarak ‘Kardeş Şehir’ olduk Emin ol; Şehit Milis Yarbay Topal Osman önderliğindeki 47. Gönüllü Giresun Alayı ile Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan önderliğinde ki 42. Gönüllü Giresun Alaylarının şehitleri yattıkları yerde seninle gurur duydu. Atalarımıza sahip çıkarak, Giresun Uşaklarına verdiğin değer bir kez daha ortaya çıktı. Bu zamana kadar ne bir siyasetçinin ne de sivil toplum örgütünün yapmadığını yaparak, Tarihi bir protokolle şehitlerimize sahip çıktın. HAYMANA’da, MANGAL DAĞI’nda, AFYONKARAHİSAR’da, Ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ebedi istirahatgâhında yatan şehitlerimiz adına sana binlerce kez teşekkür ediyorum.
Ekleme Tarihi: 25 Ekim 2024 - Cuma
Sinan Yıldız

TEŞEKKÜRLER NECMİ BAŞKAN!

Sevgili okurlar…

Giresunlular olarak hep 42. ve 47. Gönüllü Alaylarımızla övünür dururuz.

Bütün platformlarda ya da etkinliklerde tüm siyasiler ve Giresunlular ‘Biz iki gönüllü alay çıkaran Giresun’un evlatlarıyız’ diye konuşmasına başlar.

Fakat bu zamana kadar 42. ve 47. Gönüllü Alayların tamamına yakınının şehit düştüğü asıl yer olan ve Son Kale olarak tabir edilen Haymana’da kimseyi göremedik.

Tabi ki bir kişi haricinde,

O da Bulancak Belediye Başkanı sayın Necmi Sıbıç…

30 Ağustos’ta bizzat Haymana’ya giden sayın Sıbıç,

Sonrasında Haymana ile ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzaladı.

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ile protokolü imzalayan Başkan Sıbıç’ın ilk Haymana ziyaretinde bende bulunuyordum.

Orada dediği söz aklımdan hiç çıkmıyor.

‘Bizim atalarımızın tamamına yakını asıl Haymana’da şehit düşmüş,

Ama ne yazık ki,

Bizlere sadece Afyon’da şehidimiz var deniliyordu.

Tarihimize o kadar uzak kalmışız ki,

Hiç kimse çıkıp doğrusunu söylememiş…

Biz buradan herkese sesleniyoruz.

Atalarımız Haymana’da yatıyor.

Bizler onların torunları olarak bundan sonra Haymana’yı kendi memleketimiz gibi göreceğiz’ diyerek kardeş şehir olma kararı almıştı.

Ne garip değil mi?

Tarihimizi bile doğru dürüst öğrenemiyoruz.

Bir yiğit çıkıyor,

Bize asıl tarihimizi öğretiyor.

Bu nedenle seninle gurur duyuyorum sayın Başkan.

Tarihimize ışık tuttuğun için,

Atalarımızın şehit düştüğü asıl toprakları bizlere anlattığın için…

Ve şimdi biz o şehir ile Bulancak olarak ‘Kardeş Şehir’ olduk

Emin ol;

Şehit Milis Yarbay Topal Osman önderliğindeki 47. Gönüllü Giresun Alayı ile Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan önderliğinde ki 42. Gönüllü Giresun Alaylarının şehitleri yattıkları yerde seninle gurur duydu.

Atalarımıza sahip çıkarak,

Giresun Uşaklarına verdiğin değer bir kez daha ortaya çıktı.

Bu zamana kadar ne bir siyasetçinin ne de sivil toplum örgütünün yapmadığını yaparak,

Tarihi bir protokolle şehitlerimize sahip çıktın.

HAYMANA’da,

MANGAL DAĞI’nda,

AFYONKARAHİSAR’da,

Ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ebedi istirahatgâhında yatan şehitlerimiz adına sana binlerce kez teşekkür ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.