25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi, Faturalara zam yolda!

EKONOMİ 01.05.2024 - 16:51, Güncelleme: 01.05.2024 - 16:51 4850 kez okundu.
 

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi, Faturalara zam yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen sene açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi. 150 TL'ye tekabül eden kısım, bu aydan itibaren faturalara yansıyacak.
Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Karadeniz gazının şebekeye bağlanması nedeniyle aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülüyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 itibarıyla sona erdi. TARİFENİN DEVAM ETMESİ İÇİN MECLİSE TEKLİF VERİLDİ CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, konutlar, ibadethaneler ve cemevlerinin ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kullanımının 1 Mayıs 2025’e kadar uzatılması için kanun teklifi sundu. Uzun, "Tasarruf vatandaşın tenceresini kaynatan, çocuklarını ısıtan doğalgazdan değil, saraylardan ve şatafattan yapılmalıdır” şeklinde açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen sene açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi. 150 TL'ye tekabül eden kısım, bu aydan itibaren faturalara yansıyacak.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Karadeniz gazının şebekeye bağlanması nedeniyle aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülüyordu.

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 itibarıyla sona erdi.

TARİFENİN DEVAM ETMESİ İÇİN MECLİSE TEKLİF VERİLDİ

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, konutlar, ibadethaneler ve cemevlerinin ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kullanımının 1 Mayıs 2025’e kadar uzatılması için kanun teklifi sundu. Uzun, "Tasarruf vatandaşın tenceresini kaynatan, çocuklarını ısıtan doğalgazdan değil, saraylardan ve şatafattan yapılmalıdır” şeklinde açıklamada bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.