Başı kopmuş halde bulunmuştu

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 24.04.2024 - 20:11, Güncelleme: 24.04.2024 - 20:12 1966 kez okundu.
 

Başı kopmuş halde bulunmuştu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki ormanlık alanda başı kopmuş şekilde cesedi bulunan kişinin öldürülmesine ilişkin tutuksuz 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.
1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Mustafa Keleş'in (70) Perşembe beldesi Dursunlar köyü Kadıoğlu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, 21 Kasım 2021'de başı kopmuş cesedinin bulunmasına ilişkin haklarında dava açılan tutuksuz sanıklardan maktulün kardeşi İbrahim Keleş ile Soner T, Serkan T, Mevlüt T, Cihan T, Fatma K. ve İlyas A. katıldı. Mustafa Keleş'in yakınları ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Söz verilen sanıkların haklarındaki suçlamaları reddettiği duruşmada, tanıklar dinlendi. Tanık K.T, ifadesinde, maktulün öldürülmesine ilişkin herhangi bir bilgisinin olmadığını belirterek, olayı halasından duyduğunu, daha sonra evde ailesine anlattığını ifade etti. Tutuksuz sanık olan babası Cihan T. ile maktul arasında daha önce bir husumet olup olmadığının sorulması üzerine K.T, babası ile maktul arasında daha önce ev satın alma konusunda tartışma yaşadığını kaydetti. Maktul yakınlarının avukatı da yakın zamanda sanık İbrahim Keleş'in kızı D.K'nin, aynı köyden N.A'nın kafasına balyozla vurduğunu öğrendiklerini, bu olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirterek, ailenin bu tarz eylemleri sinsice gerçekleştirdiğini vurgulamaya çalıştıklarını anlattı. Cinayetin işlendiği bölgeye, sanıklar İlyas A. ve İbrahim Keleş ile maktulün gittiğine, İbrahim Keleş hakkında atılı suçu işlediğine dair somut deliller bulunduğuna işaret eden avukat, sanıkların tutuklanmasını talep etti. Tutuksuz sanık İlyas A. ise olayın yaşandığı bölgeye herkesin hayvanını otlatmaya getirdiğini kaydederek, suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Olay Jandarma ekipleri, Perşembe beldesi Dursunlar köyü Kadıoğlu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 21 Kasım 2021'de cesedi bulunan Mustafa Keleş'in (70) kayıp başını, arama sonucu cesedin olduğu yere yakın noktada bulmuştu. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan aralarında maktulün kardeşi İbrahim Keleş'in de bulunduğu 11 şüpheliden 5'i 30 Mayıs'ta hakimlikçe, 6'sı 1 Haziran'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı, 2 şüpheli hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti. Suç aleti silahın gömüldüğü bilgisi üzerine 6 Eylül 2022'de, ekiplerce yeraltı termal ve manyetik görüntüleme cihazlarıyla belirli noktalarda arama gerçekleştirilmiş, gözaltına alınan maktulün kardeşi İbrahim Keleş tutuklanmıştı. Mahkeme heyeti, 18 Mayıs 2023 tarihindeki duruşmada, somut delil bulunmamasını ve sağlık durumunu göz önüne alarak tutuklu İbrahim Keleş'in tahliyesine, diğer 8 sanık hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar vermişti. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 9 sanığın "nitelikli şekilde kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki ormanlık alanda başı kopmuş şekilde cesedi bulunan kişinin öldürülmesine ilişkin tutuksuz 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Mustafa Keleş'in (70) Perşembe beldesi Dursunlar köyü Kadıoğlu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, 21 Kasım 2021'de başı kopmuş cesedinin bulunmasına ilişkin haklarında dava açılan tutuksuz sanıklardan maktulün kardeşi İbrahim Keleş ile Soner T, Serkan T, Mevlüt T, Cihan T, Fatma K. ve İlyas A. katıldı.

Mustafa Keleş'in yakınları ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Söz verilen sanıkların haklarındaki suçlamaları reddettiği duruşmada, tanıklar dinlendi.

Tanık K.T, ifadesinde, maktulün öldürülmesine ilişkin herhangi bir bilgisinin olmadığını belirterek, olayı halasından duyduğunu, daha sonra evde ailesine anlattığını ifade etti.

Tutuksuz sanık olan babası Cihan T. ile maktul arasında daha önce bir husumet olup olmadığının sorulması üzerine K.T, babası ile maktul arasında daha önce ev satın alma konusunda tartışma yaşadığını kaydetti.

Maktul yakınlarının avukatı da yakın zamanda sanık İbrahim Keleş'in kızı D.K'nin, aynı köyden N.A'nın kafasına balyozla vurduğunu öğrendiklerini, bu olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirterek, ailenin bu tarz eylemleri sinsice gerçekleştirdiğini vurgulamaya çalıştıklarını anlattı.

Cinayetin işlendiği bölgeye, sanıklar İlyas A. ve İbrahim Keleş ile maktulün gittiğine, İbrahim Keleş hakkında atılı suçu işlediğine dair somut deliller bulunduğuna işaret eden avukat, sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Tutuksuz sanık İlyas A. ise olayın yaşandığı bölgeye herkesin hayvanını otlatmaya getirdiğini kaydederek, suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Jandarma ekipleri, Perşembe beldesi Dursunlar köyü Kadıoğlu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 21 Kasım 2021'de cesedi bulunan Mustafa Keleş'in (70) kayıp başını, arama sonucu cesedin olduğu yere yakın noktada bulmuştu.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan aralarında maktulün kardeşi İbrahim Keleş'in de bulunduğu 11 şüpheliden 5'i 30 Mayıs'ta hakimlikçe, 6'sı 1 Haziran'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı, 2 şüpheli hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti.

Suç aleti silahın gömüldüğü bilgisi üzerine 6 Eylül 2022'de, ekiplerce yeraltı termal ve manyetik görüntüleme cihazlarıyla belirli noktalarda arama gerçekleştirilmiş, gözaltına alınan maktulün kardeşi İbrahim Keleş tutuklanmıştı.

Mahkeme heyeti, 18 Mayıs 2023 tarihindeki duruşmada, somut delil bulunmamasını ve sağlık durumunu göz önüne alarak tutuklu İbrahim Keleş'in tahliyesine, diğer 8 sanık hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar vermişti.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 9 sanığın "nitelikli şekilde kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.