Çocuklar akıl ve zeka oyunları ile şenlendi

EĞİTİM 25.02.2024 - 11:09, Güncelleme: 25.02.2024 - 11:09 11167+ kez okundu.
 

Çocuklar akıl ve zeka oyunları ile şenlendi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Turnuvaları” bu yıl Yunusemre Kemal Neşen Dömekeli Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde Komisyon Başkanı Levent Çimen, Koordinatör Gülten Aydoğdu, Baş Hakem Sadullah Cahan ve 15 çok öğretmen (hakem) desteği ve koordinesinde gerçekleşti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, “Turnuvaya resmi ve özel ilkokul ve ortaokullardan 110 öğrenci, 17 ilkokul, 13 ortaokul toplam 30 okulun katılımı ile gerçekleşti. Turnuvada ilkokul kategorisinde 5 oyun (mangala, pentago, equilibrio, qbitz, küre) ortaokul kategorisinde 5 oyun (mangala, reversi, pentago, kulami, küre) İsviçre Sistemi üzerinden swiss maneger eşleştirme programı kullanılmıştır. İlk üçe giren öğrenciler madalya verilmiş olup, okul puanı sırasına göre de kupa verildi. İlkokul Takımları Düzeyi yarışmalarında; 1. Halil Yurt Seven İlkokulu 2. Türk Kızılay İlkokulu 3. Yunusemre Akgedik İlkokulu, olmuştur. Orta Takımları Düzeyi yarışmalarında; 1. Cemal Ergün Ortaokulu 2. Yunusemre Akgedik TOKİ Ortaokulu 3. Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu Öğrenciler eğlendiler, kıyasıya mücadele ettiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş “Turnuvamızda yer alan Akıl ve Zeka oyunlarının, çocukların ders dışı zamanlarını etkin ve verimli kullanmalarına fayda sağlayarak, teknoloji ve yoğun ders temposundan bir nebzede olsun uzaklaşarak eğlenceli zamanlar geçirmelerine fırsat sağlamaktadır. İlçede 1. olan öğrencilerimiz 16-17 Nisan 2024 tarihlerinde Manisa ve 17 ilçenin katılımı ile düzenlenecek olan Manisa İl Turnuvasında Yunusemre İlçesini temsil edeceklerdir” dedi.  
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Turnuvaları” bu yıl Yunusemre Kemal Neşen Dömekeli Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde Komisyon Başkanı Levent Çimen, Koordinatör Gülten Aydoğdu, Baş Hakem Sadullah Cahan ve 15 çok öğretmen (hakem) desteği ve koordinesinde gerçekleşti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, “Turnuvaya resmi ve özel ilkokul ve ortaokullardan 110 öğrenci, 17 ilkokul, 13 ortaokul toplam 30 okulun katılımı ile gerçekleşti. Turnuvada ilkokul kategorisinde 5 oyun (mangala, pentago, equilibrio, qbitz, küre) ortaokul kategorisinde 5 oyun (mangala, reversi, pentago, kulami, küre) İsviçre Sistemi üzerinden swiss maneger eşleştirme programı kullanılmıştır. İlk üçe giren öğrenciler madalya verilmiş olup, okul puanı sırasına göre de kupa verildi. İlkokul Takımları Düzeyi yarışmalarında; 1. Halil Yurt Seven İlkokulu 2. Türk Kızılay İlkokulu 3. Yunusemre Akgedik İlkokulu, olmuştur.

Orta Takımları Düzeyi yarışmalarında; 1. Cemal Ergün Ortaokulu 2. Yunusemre Akgedik TOKİ Ortaokulu 3. Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu Öğrenciler eğlendiler, kıyasıya mücadele ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş “Turnuvamızda yer alan Akıl ve Zeka oyunlarının, çocukların ders dışı zamanlarını etkin ve verimli kullanmalarına fayda sağlayarak, teknoloji ve yoğun ders temposundan bir nebzede olsun uzaklaşarak eğlenceli zamanlar geçirmelerine fırsat sağlamaktadır. İlçede 1. olan öğrencilerimiz 16-17 Nisan 2024 tarihlerinde Manisa ve 17 ilçenin katılımı ile düzenlenecek olan Manisa İl Turnuvasında Yunusemre İlçesini temsil edeceklerdir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.