Eskimeyen Lezzet: Tereyağlı Köy Ekmeği

YAŞAM 14.04.2024 - 15:30, Güncelleme: 14.04.2024 - 15:30 5425 kez okundu.
 

Eskimeyen Lezzet: Tereyağlı Köy Ekmeği

Giresun'un genellikle köylerinde kuzinelerde yapılan köy ekmeği ve doğal köy tereyağı ile yapılan tereyağlı köy ekmeği, sadece Giresun'da değil, tüm Türkiye'de hala birçok kişinin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
Geçmişten günümüze sofralarımızın baş tacı olan bu lezzet, sadece doyurucu bir besin kaynağı olmanın ötesinde, Anadolu mutfağının da en güzel geleneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Bulancak'a bağlı Kovanlık Belediyesi Alibeyköy Mahallesi'nde yaşayan Emrah Dik de bu geleneği yaşatmaya devam edenlerden biri. Kendi evinde, geleneksel yöntemlerle yoğurduğu hamuru kuzinede pişirerek, mis gibi tereyağlı köy ekmeği hazırlayan Dik, bu lezzeti sosyal medya hesabından da paylaştı. Dik'in paylaştığı fotoğraflar, tereyağlı köy ekmeğine olan özlemin artmasına ve bu lezzeti tatmak isteyenlerin harekete geçmesine neden oldu. Emrah Dik'in ekmeği ve tereyağı gibi ürünlere olan ilgisi ve bu lezzetleri yaşatma çabası, tereyağlı köy ekmeğinin sadece bir besin maddesi olmadığını, aynı zamanda bir kültür ve miras olduğunu da gösteriyor.
Giresun'un genellikle köylerinde kuzinelerde yapılan köy ekmeği ve doğal köy tereyağı ile yapılan tereyağlı köy ekmeği, sadece Giresun'da değil, tüm Türkiye'de hala birçok kişinin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

Geçmişten günümüze sofralarımızın baş tacı olan bu lezzet, sadece doyurucu bir besin kaynağı olmanın ötesinde, Anadolu mutfağının da en güzel geleneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bulancak'a bağlı Kovanlık Belediyesi Alibeyköy Mahallesi'nde yaşayan Emrah Dik de bu geleneği yaşatmaya devam edenlerden biri. Kendi evinde, geleneksel yöntemlerle yoğurduğu hamuru kuzinede pişirerek, mis gibi tereyağlı köy ekmeği hazırlayan Dik, bu lezzeti sosyal medya hesabından da paylaştı.

Dik'in paylaştığı fotoğraflar, tereyağlı köy ekmeğine olan özlemin artmasına ve bu lezzeti tatmak isteyenlerin harekete geçmesine neden oldu.

Emrah Dik'in ekmeği ve tereyağı gibi ürünlere olan ilgisi ve bu lezzetleri yaşatma çabası, tereyağlı köy ekmeğinin sadece bir besin maddesi olmadığını, aynı zamanda bir kültür ve miras olduğunu da gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Emrah dik
(14.04.2024 20:05 - #74401)
Tüm eş dost akraba herkesi bekliyoruz
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.