Evren Hoca, cep telefonu ile harikalar yaratıyor

SANAT 31.10.2023 - 16:22, Güncelleme: 31.10.2023 - 16:31 35672+ kez okundu.
 

Evren Hoca, cep telefonu ile harikalar yaratıyor

Bulancak Gazi Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Evren Talaşmanlı cep telefonuyla çektiği resimler ile harikalar yaratıyor.
Telefonlarda gelişen teknoloji ile her geçen gün artan mercek kalitesi sayesinde pek çok kişi fotoğraf çekmek, anı yakalayarak bulunduğu durumu ölümsüzleştirmek istiyor. Mobil fotoğrafçılık yapan Evren öğretmen, akıllı telefonlardaki görüntü kalitesinin artmasını kendisi adına hobiye çevirdi. Okuldan kalan kısımlarda gezip gördüğü yerleri fotoğraflayarak sosyal medyasında paylaşıyor. Yakaladığı kareler ile profesyonel fotoğrafçılara taş çıkaran Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni, manzara, bitki, hayvan, dış mekân, gökyüzü, gün doğumu, gün batımı, sokak fotoğrafçılığı ve sanatsal çekimler yaparak her geçen gün fotoğraf arşivine yeni bakış açıları ekliyor.   Ülkemizin yanı sıra ailesi ile birlikte çıktığı uluslararası gezilerde doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve günlük yaşamı yansıtan etkileyici kareleri fotoğraflayan Evren Hoca, ‘Fotoğraf çekmek için öncelikle ışığı iyi ayarlamak lazım. Işık fotoğrafın ruhudur. Sonra kompozisyonu belirlemek önemli. Fotoğrafçılık öğrenilecek çok şey olan bir sanat. Ben de her gün yeni bir şey öğrenmeye çalışıyorum. Her fırsatta fotoğraf çekiyorum. Öğretmenlik mesleğimden sonra fotoğrafçılık benim hayatımın ikinci bir parçası oldu. Bu işi yaparken çok mutlu oluyorum’ dedi. Evren Hoca, çektiği fotoğrafları paylaşmak için Instagram'ı tercih ettiğini belirtti. ‘Instagram, fotoğrafçılar için çok iyi bir platform. Hem eserlerini sergileyebiliyorlar hem de diğer fotoğrafçılardan ilham alabiliyorlar. Ben de burada bir hesap açtım @evrenta22 ve çektiğim fotoğrafları paylaşmaya başladım. Takipçi sayım da giderek arttı’ diye konuştu.
Bulancak Gazi Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Evren Talaşmanlı cep telefonuyla çektiği resimler ile harikalar yaratıyor.

Telefonlarda gelişen teknoloji ile her geçen gün artan mercek kalitesi sayesinde pek çok kişi fotoğraf çekmek, anı yakalayarak bulunduğu durumu ölümsüzleştirmek istiyor.

Mobil fotoğrafçılık yapan Evren öğretmen, akıllı telefonlardaki görüntü kalitesinin artmasını kendisi adına hobiye çevirdi. Okuldan kalan kısımlarda gezip gördüğü yerleri fotoğraflayarak sosyal medyasında paylaşıyor.

Yakaladığı kareler ile profesyonel fotoğrafçılara taş çıkaran Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni, manzara, bitki, hayvan, dış mekân, gökyüzü, gün doğumu, gün batımı, sokak fotoğrafçılığı ve sanatsal çekimler yaparak her geçen gün fotoğraf arşivine yeni bakış açıları ekliyor.

 

Ülkemizin yanı sıra ailesi ile birlikte çıktığı uluslararası gezilerde doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve günlük yaşamı yansıtan etkileyici kareleri fotoğraflayan Evren Hoca, ‘Fotoğraf çekmek için öncelikle ışığı iyi ayarlamak lazım. Işık fotoğrafın ruhudur. Sonra kompozisyonu belirlemek önemli. Fotoğrafçılık öğrenilecek çok şey olan bir sanat. Ben de her gün yeni bir şey öğrenmeye çalışıyorum. Her fırsatta fotoğraf çekiyorum. Öğretmenlik mesleğimden sonra fotoğrafçılık benim hayatımın ikinci bir parçası oldu. Bu işi yaparken çok mutlu oluyorum’ dedi.

Evren Hoca, çektiği fotoğrafları paylaşmak için Instagram'ı tercih ettiğini belirtti. ‘Instagram, fotoğrafçılar için çok iyi bir platform. Hem eserlerini sergileyebiliyorlar hem de diğer fotoğrafçılardan ilham alabiliyorlar. Ben de burada bir hesap açtım @evrenta22 ve çektiğim fotoğrafları paylaşmaya başladım. Takipçi sayım da giderek arttı’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sinan
(31.10.2023 20:47 - #73760)
Evren hocamızla gurur duyuyoruz başarılı sanat yaşamının devamını diliyoruz
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.