Giresun o ilçesinde seçime itiraz edildi!

SİYASET 06.04.2024 - 22:50, Güncelleme: 06.04.2024 - 22:53 9634+ kez okundu.
 

Giresun o ilçesinde seçime itiraz edildi!

AK Parti Şebinkarahisar İlçe Teşkilatı 31 Mart Yerel Seçimlerinde Şebinkarahisar'da yapılan İl Genel Meclisi oy sayımına itiraz etti.
Edinilen bilgilere göre 31 Mart Pazar günü ilçede yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde, İl Genel Meclisine 1 adayını gönderen Ak Parti, ikinci adayını az bir oy farkla kaybetti ve Ak Parti ve MHP birer adayını İl Genel Meclisine gönderdi. Şebinkarahisar genelinde İl Genel Meclisi seçimi için oy kullanan 12 bin 895 seçmenin 12 bin 357 oyu geçerli sayılırken 538 oy da geçersiz sayıldı. Ak Parti Şebinkarahisar İlçe Teşkilatı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclisi'nde geçersiz 538 oyun yeniden kontrol edilmesini isteyerek bu oyların yeniden incelenmesi için İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.  İlçe Seçim Kurulu ise bu talebi reddettiği öğrenildi. Alınan bu kararla birlikte Ak Parti ve MHP'nin İl Genel Meclisine 1'er üye göndermesi kesinleşti.
AK Parti Şebinkarahisar İlçe Teşkilatı 31 Mart Yerel Seçimlerinde Şebinkarahisar'da yapılan İl Genel Meclisi oy sayımına itiraz etti.

Edinilen bilgilere göre 31 Mart Pazar günü ilçede yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde, İl Genel Meclisine 1 adayını gönderen Ak Parti, ikinci adayını az bir oy farkla kaybetti ve Ak Parti ve MHP birer adayını İl Genel Meclisine gönderdi.

Şebinkarahisar genelinde İl Genel Meclisi seçimi için oy kullanan 12 bin 895 seçmenin 12 bin 357 oyu geçerli sayılırken 538 oy da geçersiz sayıldı.

Ak Parti Şebinkarahisar İlçe Teşkilatı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclisi'nde geçersiz 538 oyun yeniden kontrol edilmesini isteyerek bu oyların yeniden incelenmesi için İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. 

İlçe Seçim Kurulu ise bu talebi reddettiği öğrenildi.

Alınan bu kararla birlikte Ak Parti ve MHP'nin İl Genel Meclisine 1'er üye göndermesi kesinleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.