Giresun Teknopark’ta firmalara teknoloji hamlesi imkanı sunuluyor

TEKNOLOJİ 06.11.2023 - 12:15, Güncelleme: 06.11.2023 - 12:15 29885+ kez okundu.
 

Giresun Teknopark’ta firmalara teknoloji hamlesi imkanı sunuluyor

27 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulan Giresun Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Anıl Kaya, Teknopark’ın Ar-Ge, Yazılım, Tasarım ve İstihdam konusunda önemli hizmetleri bulunduğunu söyledi.
Yazı İşleri Müdürümüz Sinan Yıldız, Giresun 2. OSB’de yer alan Giresun Teknopark’ı ziyaret ederek Genel Müdür Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Anıl Kaya ile bir araya geldi. Teknopark hakkında Yazı İşleri Müdürümüz Sinan Yıldız’a bilgi veren Genel Müdür Kaya, yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde ilan edilerek, 2020 Şubat ayında Üniversite – Kamu – Sivil Toplum örgütlerinin ortaklığı ile yönetici şirketi kurularak çalışmalara başladığını kaydetti. Teknopark’da üniversite, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Genel Müdür Kaya, Teknoparkların birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdiklerini; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş geliştirme ekosistemi olduğunu söyledi. Giresun Teknopark içerisinde şuanda yaklaşık 13 firmanın Ar-Ge, Yazılım ve Tasarım faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Genel Müdür Kaya, “Yaklaşık 8 ayda bitirdiğimiz Teknopark binamızda şuanda halihazırda 13 firmamız Ar-Ge, Yazılım ve Tasarım faaliyetlerini sürdürüyor. Teknopark içerisinde geliştirilen ürün satışlarından elde edilen kazançlar Gelir ve Kurumlar Vergisinden muaf olarak bir firmalara bir ayrıcalık sunuyor. Firmalar aynı zamanda SGK İşveren Prim Desteği, ücret bordrolarında Damga Vergisi İstisnası, ithal edilen eşyalarda, gümrük vergisi ve her türlü fondan bu kapsamda düzenlenen kağıtlar ve yapılan işlemlerde damga vergisi ve harç istisnası, yazılıma dayalı ürünlerde ve hizmetlerde de KDV istisnasından muaf tutuluyor. Bu anlamda burada gerçekleştirilen faaliyetler hem ilimiz hem de ülkemiz adına önemli bir teknolojik hamle olarak karşımıza çıkıyor. Ar-Ge, Yazılım ve Tasarım faaliyetleri yapmak isteyen firmalarımızı misafir ederek konu hakkında detaylı bilgiler vermek için arkadaşlarımızla birlikte görev yapıyoruz” dedi. Yazı İşleri Müdürümüz Yıldız, ilgi ve alakasından dolayı Genel Müdür Kaya’ya teşekkür ederek görevinde başarılar diledi.     Haber : Sinan Yıldız
27 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulan Giresun Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Anıl Kaya, Teknopark’ın Ar-Ge, Yazılım, Tasarım ve İstihdam konusunda önemli hizmetleri bulunduğunu söyledi.

Yazı İşleri Müdürümüz Sinan Yıldız, Giresun 2. OSB’de yer alan Giresun Teknopark’ı ziyaret ederek Genel Müdür Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Anıl Kaya ile bir araya geldi.

Teknopark hakkında Yazı İşleri Müdürümüz Sinan Yıldız’a bilgi veren Genel Müdür Kaya, yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde ilan edilerek, 2020 Şubat ayında Üniversite – Kamu – Sivil Toplum örgütlerinin ortaklığı ile yönetici şirketi kurularak çalışmalara başladığını kaydetti.

Teknopark’da üniversite, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Genel Müdür Kaya, Teknoparkların birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdiklerini; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş geliştirme ekosistemi olduğunu söyledi.

Giresun Teknopark içerisinde şuanda yaklaşık 13 firmanın Ar-Ge, Yazılım ve Tasarım faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Genel Müdür Kaya, “Yaklaşık 8 ayda bitirdiğimiz Teknopark binamızda şuanda halihazırda 13 firmamız Ar-Ge, Yazılım ve Tasarım faaliyetlerini sürdürüyor. Teknopark içerisinde geliştirilen ürün satışlarından elde edilen kazançlar Gelir ve Kurumlar Vergisinden muaf olarak bir firmalara bir ayrıcalık sunuyor. Firmalar aynı zamanda SGK İşveren Prim Desteği, ücret bordrolarında Damga Vergisi İstisnası, ithal edilen eşyalarda, gümrük vergisi ve her türlü fondan bu kapsamda düzenlenen kağıtlar ve yapılan işlemlerde damga vergisi ve harç istisnası, yazılıma dayalı ürünlerde ve hizmetlerde de KDV istisnasından muaf tutuluyor. Bu anlamda burada gerçekleştirilen faaliyetler hem ilimiz hem de ülkemiz adına önemli bir teknolojik hamle olarak karşımıza çıkıyor. Ar-Ge, Yazılım ve Tasarım faaliyetleri yapmak isteyen firmalarımızı misafir ederek konu hakkında detaylı bilgiler vermek için arkadaşlarımızla birlikte görev yapıyoruz” dedi.

Yazı İşleri Müdürümüz Yıldız, ilgi ve alakasından dolayı Genel Müdür Kaya’ya teşekkür ederek görevinde başarılar diledi.

 

 

Haber : Sinan Yıldız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.