Giresun’da turizmin yuvasında yeni keşifler yapıldı

TURİZM 05.11.2023 - 13:35, Güncelleme: 05.11.2023 - 13:35 29288+ kez okundu.
 

Giresun’da turizmin yuvasında yeni keşifler yapıldı

Giresun’un son dönemde ortaya çıkarılan güzelliklerine ev sahipliği yapan Dereli’de yer alan tarihi ve doğal güzellikler, turizm potansiyelini daha da artırmak amacıyla yeniden keşfediliyor.
Geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanan başarılı isim Tolga Erener, Dereli İlçesi Çal Köyü'nde bulunan Meryem Ana Kilisesi kalıntıları ve yeni bir trekking rotası olarak tasarlanan şelale bölgesini incelemek üzere bölgeye geldi. Dereli ilçesine bağlı Çal Köyü, tarihi kalıntıları ile dikkat çekerken, Meryem Ana Kilisesi gibi önemli simgeleri de içerisinde barındırıyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, bu kalıntıların bölgenin zengin tarihini yansıttığını belirterek, turizme kazandırılması için atılacak adımların hız kazanacağını vurguladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erener, açıklamasında “Her yeri ayrı bir doğal güzelliğe sahip ve çeşitli uygarlıkları konuk etmiş ilimizde, Dereli ilçemiz Çal Köyünde bulunan Meryem Ana Kilisesi kalıntılarını ve ileride harika bir trekking rotasına kavuşturmayı hayal ettiğimiz şelale bölgesinde incelemelerde bulunduk. Bu bölgemiz özellikle botanik açısından çok zengin çeşitliliğe sahip olup, ilerisi için turizme katma değer üretmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Giresun’un son dönemde ortaya çıkarılan güzelliklerine ev sahipliği yapan Dereli’de yer alan tarihi ve doğal güzellikler, turizm potansiyelini daha da artırmak amacıyla yeniden keşfediliyor.

Geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanan başarılı isim Tolga Erener, Dereli İlçesi Çal Köyü'nde bulunan Meryem Ana Kilisesi kalıntıları ve yeni bir trekking rotası olarak tasarlanan şelale bölgesini incelemek üzere bölgeye geldi.

Dereli ilçesine bağlı Çal Köyü, tarihi kalıntıları ile dikkat çekerken, Meryem Ana Kilisesi gibi önemli simgeleri de içerisinde barındırıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, bu kalıntıların bölgenin zengin tarihini yansıttığını belirterek, turizme kazandırılması için atılacak adımların hız kazanacağını vurguladı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erener, açıklamasında “Her yeri ayrı bir doğal güzelliğe sahip ve çeşitli uygarlıkları konuk etmiş ilimizde, Dereli ilçemiz Çal Köyünde bulunan Meryem Ana Kilisesi kalıntılarını ve ileride harika bir trekking rotasına kavuşturmayı hayal ettiğimiz şelale bölgesinde incelemelerde bulunduk. Bu bölgemiz özellikle botanik açısından çok zengin çeşitliliğe sahip olup, ilerisi için turizme katma değer üretmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.