“Giresun’un Değerleri Bizim Uşaklar” ilk oyunda büyük alkış aldı

SANAT 30.03.2024 - 18:03, Güncelleme: 30.03.2024 - 18:03 8402+ kez okundu.
 

“Giresun’un Değerleri Bizim Uşaklar” ilk oyunda büyük alkış aldı

Bulancak Replik Tiyatro’nun sahnelediği ve Ertan Kara’nın yazdığı tek perdelik oyun Kütüphaneler Haftası kapsamında ilk kez sahneye çıktı.
Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda 29 Mart Cuma akşamı saat 21.00’da başlayan oyuna Bulancaklı tiyatro severler büyük bir ilgi gösterdi. Giresunlu sanat camiasının unutulmaya yüz tutmuş ve vefat etmiş Göreleli Ahmet Kaçar, Piçoğlu Osman, Bulancaklı Kadir Üstündağ ve Giresunlu Can Akengin’in hayatlarının kurmaca, belgesel ve tiyatro oyunu olarak sahneye aktarıldığı tek perdelik oyunun yönetmenliğini Yaşar Kemal Habiboğlu yaptı. Oyunun dekorunu Cüneyt Bulduk, dekora katkı yapanlar Kılıçarslan Uzundere, sahne ressamları Selen Karaibrahim, Oğuz Elikara, Umut Taşdemir, ışık Burak Baş, müzik tasarım Oğuzhan Erdoğan, afiş fotoğraf Ömer Ermiş, teknik sorumlu Yiğit Efe Şahin, Sertaç Kılıç. Ana sponsoru Öztürk Fındığın olduğu oyunun basın ve internet sponsoru da Yıldız Haber oldu. Oyun sonrası yönetmen Habiboğlu şunları söyledi: “Uzun ve zorlu bir süreç sonrası oyunumuz sonunda sahnelendi. Bundan sonra Giresun genelinde oyunumuz tiyatro severler ile buluşacak. Bulancaklılar büyük bir ilgi gösterdi. Başta Bulancak Belediyesi, Öztürk Fındık, Yavuzkan Fındık, Sema Turizm, Özen Kırtasiye, Ertan Zere, Doruk Mobilya, Demireller Petrol, Bulancak Oto Ağır Vasıta, Avrupa Eğitim Vakfı, MSK Entegre, Özen Elektronik, Yılkı Arazi Araçları İmalatı, Uzman Tasarım, Sema Kasabı, RMS Fındık, Giresun Bilgi Yurdu, Av. Necmeddin Kesik, Sarıgöller, Mehmet Ali Er, Yılmaz Apaydın’a, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’a ve İlçe Kütüphane Müdürümüz Murat Aybastı’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bize destek olan ve bu süreçte yanımızda olan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
Bulancak Replik Tiyatro’nun sahnelediği ve Ertan Kara’nın yazdığı tek perdelik oyun Kütüphaneler Haftası kapsamında ilk kez sahneye çıktı.

Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesi salonunda 29 Mart Cuma akşamı saat 21.00’da başlayan oyuna Bulancaklı tiyatro severler büyük bir ilgi gösterdi.

Giresunlu sanat camiasının unutulmaya yüz tutmuş ve vefat etmiş Göreleli Ahmet Kaçar, Piçoğlu Osman, Bulancaklı Kadir Üstündağ ve Giresunlu Can Akengin’in hayatlarının kurmaca, belgesel ve tiyatro oyunu olarak sahneye aktarıldığı tek perdelik oyunun yönetmenliğini Yaşar Kemal Habiboğlu yaptı. Oyunun dekorunu Cüneyt Bulduk, dekora katkı yapanlar Kılıçarslan Uzundere, sahne ressamları Selen Karaibrahim, Oğuz Elikara, Umut Taşdemir, ışık Burak Baş, müzik tasarım Oğuzhan Erdoğan, afiş fotoğraf Ömer Ermiş, teknik sorumlu Yiğit Efe Şahin, Sertaç Kılıç.

Ana sponsoru Öztürk Fındığın olduğu oyunun basın ve internet sponsoru da Yıldız Haber oldu. Oyun sonrası yönetmen Habiboğlu şunları söyledi: “Uzun ve zorlu bir süreç sonrası oyunumuz sonunda sahnelendi. Bundan sonra Giresun genelinde oyunumuz tiyatro severler ile buluşacak. Bulancaklılar büyük bir ilgi gösterdi. Başta Bulancak Belediyesi, Öztürk Fındık, Yavuzkan Fındık, Sema Turizm, Özen Kırtasiye, Ertan Zere, Doruk Mobilya, Demireller Petrol, Bulancak Oto Ağır Vasıta, Avrupa Eğitim Vakfı, MSK Entegre, Özen Elektronik, Yılkı Arazi Araçları İmalatı, Uzman Tasarım, Sema Kasabı, RMS Fındık, Giresun Bilgi Yurdu, Av. Necmeddin Kesik, Sarıgöller, Mehmet Ali Er, Yılmaz Apaydın’a, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’a ve İlçe Kütüphane Müdürümüz Murat Aybastı’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bize destek olan ve bu süreçte yanımızda olan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.