İZMİR DEÜ’DE, ERASMUS HAREKETLİLİĞİ

EĞİTİM 27.02.2024 - 10:38, Güncelleme: 27.02.2024 - 10:38 10955+ kez okundu.
 

İZMİR DEÜ’DE, ERASMUS HAREKETLİLİĞİ

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, Erasmus+ Değişim Programı Öğrenim Hareketliliği kapsamında DEÜ’yü tercih eden uluslararası öğrencilerle tanışma yemeğinde bir araya geldi.
Programa; 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde DEÜ’de öğrenim faaliyetlerini devam ettirmek için Avrupa’nın farklı ülkelerinden İzmir’e gelen öğrenciler, DEÜ Üst Yönetimi ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü temsilcileri katıldı. Araştırdılar, DEÜ’yü seçtiler Rektör Vekili Ak, “28 ülkeden 417 adet Erasmus anlaşma sayımız, 36 ülkeyle 106 akademik iş birliği protokolümüz ile eğitim, teknoloji ve bilgi paylaşımını bilim dünyasının hizmetine sunuyoruz. Bu dönemde de eğitimde kaliteyi arayan 64 genç, Erasmus+ programı kapsamında yoğun araştırmaları neticesinde DEÜ'yü seçti. Bugün onlarla bir araya gelerek bir tanışma gerçekleştirdik. Üniversitemiz bünyesinde ise 112 farklı ülkeden 6 bin 400 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor” dedi. DEÜ onlara ayrıcalıklar sunacak Rektör Vekili Prof. Dr. Ak, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Ak, “Burada Türkiye’nin en önemli yükseköğretim kurumlarından birinde öğrenim görmek, sizlere önemli fırsatlar sunacak. Araştırma ve bilimsel çalışmalarınıza hız vereceğiniz bu süreçte, ülkemizi de yakında tanıma şansına sahip olacak; güzel dostluklar kuracaksınız. Yükseköğretimde coğrafi sınırları ortadan kaldıran Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Uluslararasılaşmanın kentimize ve ülkemize büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu dönem ayrıca Erasmus+ Doktora Hareketlilik Programı kapsamında 40 lisansüstü öğrencimizi de Avrupa ülkelerindeki üniversitelere göndermeyi hedefliyoruz. Bunun için başvurularımız başladı” şeklinde konuştu. …
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, Erasmus+ Değişim Programı Öğrenim Hareketliliği kapsamında DEÜ’yü tercih eden uluslararası öğrencilerle tanışma yemeğinde bir araya geldi.

Programa; 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde DEÜ’de öğrenim faaliyetlerini devam ettirmek için Avrupa’nın farklı ülkelerinden İzmir’e gelen öğrenciler, DEÜ Üst Yönetimi ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü temsilcileri katıldı.

Araştırdılar, DEÜ’yü seçtiler

Rektör Vekili Ak, “28 ülkeden 417 adet Erasmus anlaşma sayımız, 36 ülkeyle 106 akademik iş birliği protokolümüz ile eğitim, teknoloji ve bilgi paylaşımını bilim dünyasının hizmetine sunuyoruz. Bu dönemde de eğitimde kaliteyi arayan 64 genç, Erasmus+ programı kapsamında yoğun araştırmaları neticesinde DEÜ'yü seçti. Bugün onlarla bir araya gelerek bir tanışma gerçekleştirdik. Üniversitemiz bünyesinde ise 112 farklı ülkeden 6 bin 400 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor” dedi.

DEÜ onlara ayrıcalıklar sunacak

Rektör Vekili Prof. Dr. Ak, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Ak, “Burada Türkiye’nin en önemli yükseköğretim kurumlarından birinde öğrenim görmek, sizlere önemli fırsatlar sunacak. Araştırma ve bilimsel çalışmalarınıza hız vereceğiniz bu süreçte, ülkemizi de yakında tanıma şansına sahip olacak; güzel dostluklar kuracaksınız. Yükseköğretimde coğrafi sınırları ortadan kaldıran Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Uluslararasılaşmanın kentimize ve ülkemize büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu dönem ayrıca Erasmus+ Doktora Hareketlilik Programı kapsamında 40 lisansüstü öğrencimizi de Avrupa ülkelerindeki üniversitelere göndermeyi hedefliyoruz. Bunun için başvurularımız başladı” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.