Kaz Dağları’nda meditasyon kampı

TURİZM 21.10.2023 - 09:53, Güncelleme: 21.10.2023 - 09:53 35695+ kez okundu.
 

Kaz Dağları’nda meditasyon kampı

Anadolu’nun dört yanındaki enerjisi yüksek alanlara geziler düzenleyen Motivo Grubu’nun bu seferki durağı Kaz Dağları oldu.
Sarıkız’ın zirvesinde çember kurup meditasyon yapan, geceleri ateş etrafında toplanıp şaman davulu çalan grup Tahtakuşlar Köyü’nde yerel halkın da ilgi odağı oldu. Grup Sözcüsü, Edgü Tin Yaşam Gelişim Okulu Kurucusu.Sosyolog ve Aile Danışmanı Gülşen Kazgın, “Dönüştüren Yolculuklar” olarak isimlendirdikleri bu gezilerde, içe dönerek kendi hayatları konusunda bir farkındalık yaşamayı ve ruhsal olarak rahatlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Gülşen Kazgın,  yola çıkmadan önce bu kampı Ehl-i Gönül, Ehl-i Muhabbet olarak isimlendirdiklerini ifade etti. Kazgın şunları söyledi: “Kaz Dağları tarihi ve doğasıyla enerjisi çok yüksek bir alan. Balıkesir’in Güre ilçesine bağlı eski bir Şaman köyü olan, bilge Türkmenler’in yaşadığı Tahtakuşlar Köyü’ne gittik.  Giysileriyle, törenleriyle, oyunlarıyla kadim geleneklerini yaşatan bir köy. Yerel halk bizi çok güzel karşıladı. Etkinliklerimize yoğun ilgi gösterdiler. Bizim sohbetlerimize, çemberlerimize katıldılar. Tahtakuşlar köyündeki etnografya müzesini, yakındaki Zeus Altarı’nı ziyaret ettik. Sürekli hareket halindeydik ama hiç yorgunluk hissetmedik. Gece 02’ye kadar vakit geçirsek de sabahları hep0 6’da 07’de uyandık. Araştırmacımız Melek Kanbir bizlere Zeus’tan Truva’ya, Çanakkale Savaşı’na kadar bölgenin tarihini ve mitolojisini anlattı. Sarıkız’ın Zirvesinde Meditasyon Çemberi Kazdağları’nın zirvesine, efsanelere konu olmuş Sarıkız’a çıktık. Dünya’da ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer.  Bulutlarla, gökyüzüyle, kuzgunlarla bir olduğunuz bir alan. Bir taraftan Çanakkale’yi bir taraftan Balıkesir’i görüyor. Orada yaşanan duyguları anlatılabilmek çok zor. Bunu yaşamak gerek.   Daha önce Kayseri’de, Tunceli’de,  Manisa Spil’e dönüştüren yolculuklar yapmıştık. Şehir dışına çıkmanın, doğada bulunmanın, başka alanlarda bulunmanın etkisi daha yüksek.  Sırada tekrar Manisa Spil Dağı var. Güvenli bir alanda bu deneyimi birlikte yaşayabiliriz” Şehirde de Doğayı Yaşayabiliriz Gülşen Kazgın, meditasyon yapmak için rahatlamak için ille de başka şehirlerde doğa yolculukları yapmak gerekmediğini söyledi. Kazgın, “Şehir hayatı ve doğal yaşam diye zihnimizde bir ayrımda bulunmamamız lazım.  Bir kuş ses dinlemek her yerde mümkün. Doğa içinde en yakın neresi varsa oraya gidebiliriz. Kampa gitmeden de bunu yapabiliriz” diye konuştu.
Anadolu’nun dört yanındaki enerjisi yüksek alanlara geziler düzenleyen Motivo Grubu’nun bu seferki durağı Kaz Dağları oldu.

Sarıkız’ın zirvesinde çember kurup meditasyon yapan, geceleri ateş etrafında toplanıp şaman davulu çalan grup Tahtakuşlar Köyü’nde yerel halkın da ilgi odağı oldu.

Grup Sözcüsü, Edgü Tin Yaşam Gelişim Okulu Kurucusu.Sosyolog ve Aile Danışmanı Gülşen Kazgın, “Dönüştüren Yolculuklar” olarak isimlendirdikleri bu gezilerde, içe dönerek kendi hayatları konusunda bir farkındalık yaşamayı ve ruhsal olarak rahatlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Gülşen Kazgın,  yola çıkmadan önce bu kampı Ehl-i Gönül, Ehl-i Muhabbet olarak isimlendirdiklerini ifade etti. Kazgın şunları söyledi: “ Kaz Dağları tarihi ve doğasıyla enerjisi çok yüksek bir alan. Balıkesir’in Güre ilçesine bağlı eski bir Şaman köyü olan, bilge Türkmenler’in yaşadığı Tahtakuşlar Köyü’ne gittik.  Giysileriyle, törenleriyle, oyunlarıyla kadim geleneklerini yaşatan bir köy. Yerel halk bizi çok güzel karşıladı. Etkinliklerimize yoğun ilgi gösterdiler. Bizim sohbetlerimize, çemberlerimize katıldılar.

Tahtakuşlar köyündeki etnografya müzesini, yakındaki Zeus Altarı’nı ziyaret ettik. Sürekli hareket halindeydik ama hiç yorgunluk hissetmedik. Gece 02’ye kadar vakit geçirsek de sabahları hep0 6’da 07’de uyandık. Araştırmacımız Melek Kanbir bizlere Zeus’tan Truva’ya, Çanakkale Savaşı’na kadar bölgenin tarihini ve mitolojisini anlattı.

Sarıkız’ın Zirvesinde Meditasyon Çemberi

Kazdağları’nın zirvesine, efsanelere konu olmuş Sarıkız’a çıktık. Dünya’da ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer.  Bulutlarla, gökyüzüyle, kuzgunlarla bir olduğunuz bir alan. Bir taraftan Çanakkale’yi bir taraftan Balıkesir’i görüyor. Orada yaşanan duyguları anlatılabilmek çok zor. Bunu yaşamak gerek.  

Daha önce Kayseri’de, Tunceli’de,  Manisa Spil’e dönüştüren yolculuklar yapmıştık. Şehir dışına çıkmanın, doğada bulunmanın, başka alanlarda bulunmanın etkisi daha yüksek.  Sırada tekrar Manisa Spil Dağı var. Güvenli bir alanda bu deneyimi birlikte yaşayabiliriz”

Şehirde de Doğayı Yaşayabiliriz

Gülşen Kazgın, meditasyon yapmak için rahatlamak için ille de başka şehirlerde doğa yolculukları yapmak gerekmediğini söyledi. Kazgın, “Şehir hayatı ve doğal yaşam diye zihnimizde bir ayrımda bulunmamamız lazım.  Bir kuş ses dinlemek her yerde mümkün. Doğa içinde en yakın neresi varsa oraya gidebiliriz. Kampa gitmeden de bunu yapabiliriz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.