Lise öğrencileri, Çalıştay’da bir araya geldi

EĞİTİM 21.03.2024 - 10:03, Güncelleme: 21.03.2024 - 10:03 8719+ kez okundu.
 

Lise öğrencileri, Çalıştay’da bir araya geldi

Türkiye’nin en köklü liselerinden İzmir Amerikan Koleji (ACI), İzmir’deki tüm liselerin katılımına açık bir çalıştay gerçekleştirdi.
ACI son sınıf öğrencileri Alara Urunga ve Özge Yağmur Sancaklı, gençlerin günümüz dünyasındaki problemlere yaklaşımlarını ve çözüm odaklı oluşlarını gözler önüne seren bir çalıştayı öğretmenlerinin desteğiyle hayata geçirdiler. ACI Arkhe Fikir Kulübü ile ACI Coğrafya ve Yaşayan Tarih Kulübü ile birlikte organize edilen “Sosyal Değişim” temalı Sosyal Bilimler Çalıştayı, İzmir Amerikan Koleji’nde gerçekleştirildi. Lise öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği çalıştaya, İzmir ve çevresindeki özel ve devlet liselerinden 150 öğrenci katıldı. Düzenlenen atölye çalışmalarında; medya-çevre okuryazarlığı, göç, kentleşme, sanat, kamu yönetimi, empati ve toplumsal bağlılık konuları “Sosyal Değişim” temasıyla ilişkilendirilerek ele alındı. Empati kurmanın, eleştirel, analitik düşüncenin odağa alındığı çalıştay’da, öğrenciler, “Sosyal Değişim” temasını bütünsel bakış açısıyla inceleme fırsatı yakaladı. ACI Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Sevgi Alpay, “İnsan ve dünyası bütünsel olarak ele alınmazsa onu anlama, kavrama ve anlamlandırma mümkün olmayacaktır. Bilginin kolaylıkla paylaşılabilir olduğu günümüzde artık mesele doğru bilgiye erişme meselesi değil, doğru bilgiyi etik süzgeçten geçirerek kullanma meselesidir” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin en köklü liselerinden İzmir Amerikan Koleji (ACI), İzmir’deki tüm liselerin katılımına açık bir çalıştay gerçekleştirdi.

ACI son sınıf öğrencileri Alara Urunga ve Özge Yağmur Sancaklı, gençlerin günümüz dünyasındaki problemlere yaklaşımlarını ve çözüm odaklı oluşlarını gözler önüne seren bir çalıştayı öğretmenlerinin desteğiyle hayata geçirdiler.

ACI Arkhe Fikir Kulübü ile ACI Coğrafya ve Yaşayan Tarih Kulübü ile birlikte organize edilen “Sosyal Değişim” temalı Sosyal Bilimler Çalıştayı, İzmir Amerikan Koleji’nde gerçekleştirildi. Lise öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği çalıştaya, İzmir ve çevresindeki özel ve devlet liselerinden 150 öğrenci katıldı.

Düzenlenen atölye çalışmalarında; medya-çevre okuryazarlığı, göç, kentleşme, sanat, kamu yönetimi, empati ve toplumsal bağlılık konuları “Sosyal Değişim” temasıyla ilişkilendirilerek ele alındı. Empati kurmanın, eleştirel, analitik düşüncenin odağa alındığı çalıştay’da, öğrenciler, “Sosyal Değişim” temasını bütünsel bakış açısıyla inceleme fırsatı yakaladı.

ACI Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Sevgi Alpay, “İnsan ve dünyası bütünsel olarak ele alınmazsa onu anlama, kavrama ve anlamlandırma mümkün olmayacaktır. Bilginin kolaylıkla paylaşılabilir olduğu günümüzde artık mesele doğru bilgiye erişme meselesi değil, doğru bilgiyi etik süzgeçten geçirerek kullanma meselesidir” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.