MANİSA'DA İLK DEFA DARBUKA EĞİTİMİ KURSU AÇILDI

DÜNYA 24.04.2024 - 10:30, Güncelleme: 24.04.2024 - 10:30 2821 kez okundu.
 

MANİSA'DA İLK DEFA DARBUKA EĞİTİMİ KURSU AÇILDI

Manisa'da ilk kez, Yunusemre ilçesi Halk Eğitimi Merkezi tarafından 200 saatlik Darbuka (Türk Müziği) Eğitimi kursu açıldı.
Kurs emekli TRT Sanatçısı  Turan Mamay tarafından veriliyor.  Yunusemre Halk Eğitimi Merkezinde 50 kursiyerin katılımı ile devam eden   kursu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Bayer ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen  Oğuz ziyaret etti. Yunusemre Halk Eğitimi Merkezinin kurslarının aralıksız devam ettiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş "Kursumuza ilgi yoğun oldu. İlçemizden yetenekli ve yeteneği keşfedilmemiş bir çok kursiyerimiz kursa katılım sağladı. Kursiyerlerimiz   Hayat Boyu Öğrenme Haftasında Manisa’lılara ücretsiz İlk konserini verilecektir"  dedi. Kurs eğitmeni emekli TRT Sanatçısı Turan Mamay, "Arkadaşlar çok yetenekli. eserlere ritim tutuyorlar. Çalışmalarımızda akademik olarak nota öğrenim, nota öğrendikten sonra eser içinde bir ritim saz nasıl icra edilir? Ritim çalarken bir eser nasıl okunur? bunları öğretiyoruz. Çok güzel türkülerimiz ve şarkılarımız var ve günün parçaları var. Çalışmalarımız verimli geçiyor" şeklinde konuştu.
Manisa'da ilk kez, Yunusemre ilçesi Halk Eğitimi Merkezi tarafından 200 saatlik Darbuka (Türk Müziği) Eğitimi kursu açıldı.

Kurs emekli TRT Sanatçısı  Turan Mamay tarafından veriliyor.  Yunusemre Halk Eğitimi Merkezinde 50 kursiyerin katılımı ile devam eden   kursu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Bayer ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen  Oğuz ziyaret etti.

Yunusemre Halk Eğitimi Merkezinin kurslarının aralıksız devam ettiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş "Kursumuza ilgi yoğun oldu. İlçemizden yetenekli ve yeteneği keşfedilmemiş bir çok kursiyerimiz kursa katılım sağladı. Kursiyerlerimiz   Hayat Boyu Öğrenme Haftasında Manisa’lılara ücretsiz İlk konserini verilecektir"  dedi.

Kurs eğitmeni emekli TRT Sanatçısı Turan Mamay, "Arkadaşlar çok yetenekli. eserlere ritim tutuyorlar. Çalışmalarımızda akademik olarak nota öğrenim, nota öğrendikten sonra eser içinde bir ritim saz nasıl icra edilir? Ritim çalarken bir eser nasıl okunur? bunları öğretiyoruz. Çok güzel türkülerimiz ve şarkılarımız var ve günün parçaları var. Çalışmalarımız verimli geçiyor" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.