Manisa’da salep üretimi çalışmaları sürüyor

YAŞAM 18.04.2024 - 10:24, Güncelleme: 18.04.2024 - 10:24 3803 kez okundu.
 

Manisa’da salep üretimi çalışmaları sürüyor

İzmir, Oman Bölge Müdürlüğüne bağlı, Manisa Muradiye Orman Fidanlık Müdürlüğü ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ortak çalışmasıyla salep çoğaltma çalışmaları başlatıldı.
Muradiye Fidanlık Müdürlüğünde sera şartlarında kontrollü olarak yavru ayırma ve dikim çalışmaları sürüyor. Türkiye orta kuşak salep orkideleri bakımından Avrupa ve Ortadoğu'nun en zengin bölgesi. Türkiye bitkileri veri sisteminde Orchidaceae familyasına dahil 24 cins ve 187 takson listelenmiş durumda. Salep türlerinin çoğunluğu 1 yıllık vejetasyon süresinde Ağustos sonu-Eylül başında filizlenerek büyümeye başlar, Nisan-Haziran aylarında olgunlaşarak kururlar. Salep yumruları sıcak yaz aylarını uyku halinde geçiriyor. Salep dikimleride bu aylarda gerçekleştiriliyor.
İzmir, Oman Bölge Müdürlüğüne bağlı, Manisa Muradiye Orman Fidanlık Müdürlüğü ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ortak çalışmasıyla salep çoğaltma çalışmaları başlatıldı.

Muradiye Fidanlık Müdürlüğünde sera şartlarında kontrollü olarak yavru ayırma ve dikim çalışmaları sürüyor.

Türkiye orta kuşak salep orkideleri bakımından Avrupa ve Ortadoğu'nun en zengin bölgesi. Türkiye bitkileri veri sisteminde Orchidaceae familyasına dahil 24 cins ve 187 takson listelenmiş durumda.

Salep türlerinin çoğunluğu 1 yıllık vejetasyon süresinde Ağustos sonu-Eylül başında filizlenerek büyümeye başlar, Nisan-Haziran aylarında olgunlaşarak kururlar. Salep yumruları sıcak yaz aylarını uyku halinde geçiriyor. Salep dikimleride bu aylarda gerçekleştiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.