Odun parçalarından kemençe yaptı, bahşişleri topladı!

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.04.2024 - 15:00, Güncelleme: 14.04.2024 - 15:06 7042 kez okundu.
 

Odun parçalarından kemençe yaptı, bahşişleri topladı!

Karadenizlilerin el ele tutuşup horon oynaması için kemençe sesini duymaları yeterli oluyor.
Karadenizlilerin kutlama yapıp eğlenmesi için kemençe değil, kemençenin sesinin olması yeterli denilecek görüntüler Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Düzköy köyünde cep telefonu görüntülerine yansıdı. Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Düzköy köyünde kadınların yöresel kıyafetleriyle, kadınlı -erkekli el ele tutuşup müzik çalarla kemençe çalıp, horon oynayarak bayram kutlaması yaptı. Sosyal medyada paylaşılan bu bayram kutlaması ise büyük ilgi gördü. Bir tarafta müzik çalarda kemençe çalınırken, Mehmet Yılmaz isimli bir vatandaşta eline aldığı odun parçalarıyla horon oynayanların ortasında kemençe çalar gibi yapıp bahşiş topladı. Sosyal medyada yaşanan bu görüntüler ise büyük ilgi gördü. Videoyu izlemek için tıklaryınız...
Karadenizlilerin el ele tutuşup horon oynaması için kemençe sesini duymaları yeterli oluyor.

Karadenizlilerin kutlama yapıp eğlenmesi için kemençe değil, kemençenin sesinin olması yeterli denilecek görüntüler Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Düzköy köyünde cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Düzköy köyünde kadınların yöresel kıyafetleriyle, kadınlı -erkekli el ele tutuşup müzik çalarla kemençe çalıp, horon oynayarak bayram kutlaması yaptı. Sosyal medyada paylaşılan bu bayram kutlaması ise büyük ilgi gördü.

Bir tarafta müzik çalarda kemençe çalınırken, Mehmet Yılmaz isimli bir vatandaşta eline aldığı odun parçalarıyla horon oynayanların ortasında kemençe çalar gibi yapıp bahşiş topladı. Sosyal medyada yaşanan bu görüntüler ise büyük ilgi gördü.
Videoyu izlemek için tıklaryınız...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.