Pakistan-Türkiye dostlu kardeşlik resim yarışması ödülleri verildi

GÜNDEM 28.03.2024 - 10:04, Güncelleme: 28.03.2024 - 10:04 1254 kez okundu.
 

Pakistan-Türkiye dostlu kardeşlik resim yarışması ödülleri verildi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pakistan Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle liseler arasında düzenlenen Pakistan-Türkiye Dostluk ve Kardeşlik Resim Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşen ödül törenine: Pakistan Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Pakistan İzmir Fahri Başkonsolosu Cahit Yaşar Eren, Güney Afrika Cumhuriyeti, Malta, Gabon ve Slovenya Fahri Başkonsolosları ile dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Pakistan İslam Cumhuriyeti Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İki Ülke, İki Kardeşiz İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, çocukların özgür şekilde yaşaması gerektiğini dile getirerek, 'Nerede olursa olsun, çocuklar özgür bir şekilde yaşamalı. İngiltere'deki çocukla Gazze'deki çocuğun arasında yaradılış olarak, anayasal olarak hiçbir fark yok.' dedi. 'Tarihin en sancılı dönemlerinde zulme ve haksızlığa karşı birlikte dik duran, omuz veren, birbirinin derdiyle dertlenen iki ülke, iki kardeşiz.' diyen Yahşi, Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluğun ve kardeşliğin her zaman güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya da Pakistan'ın ünlü ressamı Abdur Rahman Chughtai anısına, yarışmanın bu yıl İzmir'de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pakistan halkının Türk halkı nezdinde çok özel bir yere sahip olduğunu belirten Kaya, Pakistan'ın Kurtuluş Savaşı'na verdiği desteğin hiçbir zaman unutulmadığını, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi ve modern bir devlet kurma başarısının da Pakistan halkı için bir esin kaynağı olduğunu vurguladı. Kaya, iki ülkenin acısını, sevincini ve başarısını karşılıklı yaşadığını dile getirerek, Pakistan'da 2022 yılında yaşanan sel felaketleri sırasında Türkiye'nin yardıma koştuğu gibi Pakistan'ın da Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında tüm imkânlarıyla emsalsiz bir dayanışma örneği gösterdiğini hatırlattı. Samimi Bir Dostluk, Kardeşlik Var Pakistan Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, birbirlerini zor zamanlarında destekleyen iki kardeş ülkenin dini ve kültürel bir mirasa sahip olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: 'Her iki ülke halkının yüreklerine kadar sızmış, samimi bir dostluk, kardeşlik var. Yaşanan zorluklar karşısında Türkiye'nin desteği Pakistan tarafından hissedilmektedir. Çocuklarımıza, Pakistan-Türkiye ilişkilerini ve iki halkın kardeşliğini anlatmalıyız. Bu noktada, öğretmenlere ve velilere çok iş düşüyor' diye konuştu. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül, plaket ve sertifikaları verildi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pakistan Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle liseler arasında düzenlenen Pakistan-Türkiye Dostluk ve Kardeşlik Resim Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşen ödül törenine: Pakistan Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Pakistan İzmir Fahri Başkonsolosu Cahit Yaşar Eren, Güney Afrika Cumhuriyeti, Malta, Gabon ve Slovenya Fahri Başkonsolosları ile dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Pakistan İslam Cumhuriyeti Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İki Ülke, İki Kardeşiz

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, çocukların özgür şekilde yaşaması gerektiğini dile getirerek, 'Nerede olursa olsun, çocuklar özgür bir şekilde yaşamalı. İngiltere'deki çocukla Gazze'deki çocuğun arasında yaradılış olarak, anayasal olarak hiçbir fark yok.' dedi. 'Tarihin en sancılı dönemlerinde zulme ve haksızlığa karşı birlikte dik duran, omuz veren, birbirinin derdiyle dertlenen iki ülke, iki kardeşiz.' diyen Yahşi, Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluğun ve kardeşliğin her zaman güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya da Pakistan'ın ünlü ressamı Abdur Rahman Chughtai anısına, yarışmanın bu yıl İzmir'de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Pakistan halkının Türk halkı nezdinde çok özel bir yere sahip olduğunu belirten Kaya, Pakistan'ın Kurtuluş Savaşı'na verdiği desteğin hiçbir zaman unutulmadığını, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi ve modern bir devlet kurma başarısının da Pakistan halkı için bir esin kaynağı olduğunu vurguladı. Kaya, iki ülkenin acısını, sevincini ve başarısını karşılıklı yaşadığını dile getirerek, Pakistan'da 2022 yılında yaşanan sel felaketleri sırasında Türkiye'nin yardıma koştuğu gibi Pakistan'ın da Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında tüm imkânlarıyla emsalsiz bir dayanışma örneği gösterdiğini hatırlattı.

Samimi Bir Dostluk, Kardeşlik Var

Pakistan Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, birbirlerini zor zamanlarında destekleyen iki kardeş ülkenin dini ve kültürel bir mirasa sahip olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: 'Her iki ülke halkının yüreklerine kadar sızmış, samimi bir dostluk, kardeşlik var. Yaşanan zorluklar karşısında Türkiye'nin desteği Pakistan tarafından hissedilmektedir. Çocuklarımıza, Pakistan-Türkiye ilişkilerini ve iki halkın kardeşliğini anlatmalıyız. Bu noktada, öğretmenlere ve velilere çok iş düşüyor' diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül, plaket ve sertifikaları verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.