Şehzadeler diyarı Manisa tarımın göz bebeği olacak

DÜNYA 20.02.2024 - 10:08, Güncelleme: 20.02.2024 - 10:08 13755+ kez okundu.
 

Şehzadeler diyarı Manisa tarımın göz bebeği olacak

Manisa’nın Türk tarımının göz bebeği olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Şehzadeler kentinde 19.71 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıkladı. 187 tesisi vatandaşın hizmetine sunduklarını belirtti.
Toprağa can, ekonomiye bereket kattık Manisa’yı Türk tarım sektörünün başkenti yapabilmek için 21 yıl önce başlattıkları projelerin artık meyvelerini vermeye başladığını kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Son 21 yılda kent genelinde 19,71 milyar liralık yatırım yaptık. 187 tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunlardan 47 tanesi sulama tesisi. 239 bin 830 dekar araziye can suyu verdik. Tarlardaki verimi ve ürün çeşitliliğini artırdık. Bölge ekonomisine yıllık ortalama 1 milyar 232 bin 685 bin lira ek gelir sağladık.  9 Sulama tesisimizin ise inşa çalışmaları devam ediyor” dedi. Manisa’ya 33 Baraj, 11 Gölet kazandırdık Elverişli iklimi ve verimli toprağı ile Manisa’nın özellikle ihraç edilen tarım ürünleri konusunda Türkiye’nin lokomotif kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda şehzadeler kentinde 33 baraj, 11 gölet ve 14 yeraltı depolama tesisi inşa ettiklerini söyledi. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bu depolama tesisleri sayesinde kent genelinde 574 milyon m3 depolama hacmine ulaştıklarını açıkladı. 6 Barajda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor Manisa’nın su kaynaklarının daha etkin değerlendirilebilmesi için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “6 baraj ve 2 gölette ise inşaat çalışmalarımız hala devam ediyor.” Genel Müdür Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Manisa genelinde 77 “Taşkın Koruma Tesisi” inşa edildiğini söyledi. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bu tesisler sayesinde 77 yerleşim yeri ile 79 bin 722 dekar arazinin taşkınlara karşı korunduğunu açıkladı. Tarlalara “bereket” memlekete “enerji” olduk Manisa’da son 21 yılda 2 adet Hidroelektrik inşa ettiklerini hatırlatan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; Şehzadeler kentinin Türkiye’ye her yıl 0.02 milyar kWh enerji sağladığını söyledi. Mehmet Akif Balta “Manisa’da kurulu 2 HES tesisimizin kurulu gücü 9.70 MW, yıllık enerji üretimimiz ise 24.44 milyon kW/s. “ dedi. Genel Müdür Mehmet Akif BALTA; “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projeler hakkında değerli Manisa’lılardan özellikle de tesislerimizden bire bir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ekonomik gelirimizi artıracak, milletimizin refah düzeyini yükseltecek, özetle “Türkiye Yüzyılı” idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.  
Manisa’nın Türk tarımının göz bebeği olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Şehzadeler kentinde 19.71 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıkladı. 187 tesisi vatandaşın hizmetine sunduklarını belirtti.

Toprağa can, ekonomiye bereket kattık

Manisa’yı Türk tarım sektörünün başkenti yapabilmek için 21 yıl önce başlattıkları projelerin artık meyvelerini vermeye başladığını kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Son 21 yılda kent genelinde 19,71 milyar liralık yatırım yaptık. 187 tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunlardan 47 tanesi sulama tesisi. 239 bin 830 dekar araziye can suyu verdik. Tarlardaki verimi ve ürün çeşitliliğini artırdık. Bölge ekonomisine yıllık ortalama 1 milyar 232 bin 685 bin lira ek gelir sağladık.  9 Sulama tesisimizin ise inşa çalışmaları devam ediyor” dedi.

Manisa’ya 33 Baraj, 11 Gölet kazandırdık

Elverişli iklimi ve verimli toprağı ile Manisa’nın özellikle ihraç edilen tarım ürünleri konusunda Türkiye’nin lokomotif kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda şehzadeler kentinde 33 baraj, 11 gölet ve 14 yeraltı depolama tesisi inşa ettiklerini söyledi. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bu depolama tesisleri sayesinde kent genelinde 574 milyon m3 depolama hacmine ulaştıklarını açıkladı.

6 Barajda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

Manisa’nın su kaynaklarının daha etkin değerlendirilebilmesi için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “6 baraj ve 2 gölette ise inşaat çalışmalarımız hala devam ediyor.”

Genel Müdür Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Manisa genelinde 77 “Taşkın Koruma Tesisi” inşa edildiğini söyledi. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bu tesisler sayesinde 77 yerleşim yeri ile 79 bin 722 dekar arazinin taşkınlara karşı korunduğunu açıkladı.

Tarlalara “bereket” memlekete “enerji” olduk

Manisa’da son 21 yılda 2 adet Hidroelektrik inşa ettiklerini hatırlatan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; Şehzadeler kentinin Türkiye’ye her yıl 0.02 milyar kWh enerji sağladığını söyledi. Mehmet Akif Balta “Manisa’da kurulu 2 HES tesisimizin kurulu gücü 9.70 MW, yıllık enerji üretimimiz ise 24.44 milyon kW/s. “ dedi.

Genel Müdür Mehmet Akif BALTA; “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projeler hakkında değerli Manisa’lılardan özellikle de tesislerimizden bire bir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ekonomik gelirimizi artıracak, milletimizin refah düzeyini yükseltecek, özetle “Türkiye Yüzyılı” idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.