İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

ÇOCUKLARIN DUASI

Bu yazacağım olayı bir yerden aldım. Çünkü okuyunca çok duygulanmıştım. Şöyle ki: Zamanında bir köyde aylarca kuraklık olur. Köylünün tarlalarında mahsul olmaz… Gökyüzüne bulut gelir, peşinden bir rüzgâr o yağmur bulutlarını alır götürür. Köylüler toplanır, yağmur duasına karar verirler zamanın aydın, aydın olduğu kadar bilgili ulama bir hoca vardır. Bir yerde o hocayı bulup köy getirirler. Hocam derler: Aylardır köyümüze yağmur yağmıyor, her taraf kurudu. Hayvanlarımızı otlatmaya bile yeşillikler yetmiyor. Gökyüzüne bulutlar geliyor, peşinden bir rüzgâr o yağmur bulutlarını da alıp götürüyor. Senin nefesinin kuvvetli olduğunu öğrendik ne olur bizi yağmur duasına çıkarda bir yağmura kavuşalım derler. Aydın hoca bu işte bir tuhaflık olduğunu sezer ve peki der. Yalnız önce köyünüzü bir gezip etrafı bir görelim de duamızı ona göre yapalım diyerek köyü gezmeye çıkarlar… Köyün kenar mahallerinde gezerken eski bir evin kapısında iki çocuk görerek yanlarına yaklaşırlar. Hoca çocuklara sorar: Burada ne yapıyorsunuz? Çocuklar: Gökyüzünde bulut gördük onun gitmesi için dua ediyoruz derler. Hoca: Niye bulut un gitmesini istiyorsunuz diye sorar. Çocuklardan biraz büyüğü: Bulutlar yağmur yağdırır onun için, ben her gece uyumadan Allah a dua ederim. Hoca: Peki, nasıl dua edersin? Çocuk: Allah’ım evimizin damı çürüdü, kiremitler döküldü, ne olur yağmur yağdırıp ta bizi ıslatma diye yalvarırım… Çünkü bizim damı yaptıracak paramız yok… Hoca küçük çocuğa sorar: Sende dua ediyor musun? Nasıl dua edersin? Çocuk: Bende yatmadan Allah’ım yağmur yağdırıp etrafı çamur içinde bırakma, ayakkabılarım eski, su çekiyor diye dua eder Allaha yalvarırım. Çünkü bizim ayakkabı alacak paramız yok… Hoca halka dönerek: Bu çocukların duası yanında bizim dualarımızın kabulü zor. Önce onları memnun edelim, gerisi gelir diyerek ayrılır. İşte kıssadan hisse… Çevrendekiler daima yardımcı ol ki Allah da sana yardım etsin… Sağlıkla kalın üç kurala uyun. Maske-Mesafe-Temizlik… Şimdi bir de AŞI yı ilave edelim.
Ekleme Tarihi: 02 Şubat 2021 - Salı
İsmet BEKTAŞ

ÇOCUKLARIN DUASI

Bu yazacağım olayı bir yerden aldım.

Çünkü okuyunca çok duygulanmıştım.

Şöyle ki:

Zamanında bir köyde aylarca kuraklık olur. Köylünün tarlalarında mahsul olmaz…

Gökyüzüne bulut gelir, peşinden bir rüzgâr o yağmur bulutlarını alır götürür. Köylüler toplanır, yağmur duasına karar verirler zamanın aydın, aydın olduğu kadar bilgili ulama bir hoca vardır. Bir yerde o hocayı bulup köy getirirler.

Hocam derler: Aylardır köyümüze yağmur yağmıyor, her taraf kurudu. Hayvanlarımızı otlatmaya bile yeşillikler yetmiyor. Gökyüzüne bulutlar geliyor, peşinden bir rüzgâr o yağmur bulutlarını da alıp götürüyor. Senin nefesinin kuvvetli olduğunu öğrendik ne olur bizi yağmur duasına çıkarda bir yağmura kavuşalım derler. Aydın hoca bu işte bir tuhaflık olduğunu sezer ve peki der.

Yalnız önce köyünüzü bir gezip etrafı bir görelim de duamızı ona göre yapalım diyerek köyü gezmeye çıkarlar…

Köyün kenar mahallerinde gezerken eski bir evin kapısında iki çocuk görerek yanlarına yaklaşırlar.

Hoca çocuklara sorar: Burada ne yapıyorsunuz?

Çocuklar: Gökyüzünde bulut gördük onun gitmesi için dua ediyoruz derler.

Hoca: Niye bulut un gitmesini istiyorsunuz diye sorar.

Çocuklardan biraz büyüğü: Bulutlar yağmur yağdırır onun için, ben her gece uyumadan Allah a dua ederim.

Hoca: Peki, nasıl dua edersin?

Çocuk: Allah’ım evimizin damı çürüdü, kiremitler döküldü, ne olur yağmur yağdırıp ta bizi ıslatma diye yalvarırım…

Çünkü bizim damı yaptıracak paramız yok…

Hoca küçük çocuğa sorar: Sende dua ediyor musun? Nasıl dua edersin?

Çocuk: Bende yatmadan Allah’ım yağmur yağdırıp etrafı çamur içinde bırakma, ayakkabılarım eski, su çekiyor diye dua eder Allaha yalvarırım. Çünkü bizim ayakkabı alacak paramız yok…

Hoca halka dönerek: Bu çocukların duası yanında bizim dualarımızın kabulü zor.

Önce onları memnun edelim, gerisi gelir diyerek ayrılır.

İşte kıssadan hisse…

Çevrendekiler daima yardımcı ol ki Allah da sana yardım etsin…

Sağlıkla kalın üç kurala uyun.

Maske-Mesafe-Temizlik…

Şimdi bir de AŞI yı ilave edelim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.