Samet YILDIZ
Köşe Yazarı
Samet YILDIZ
 

HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Sevgili Bulancaklılar, Seçimlerin üzerinden yaklaşık 1 buçuk ay gibi bir zaman geçti. Ak Parti’nin İstanbul’u bırakma niyeti olmadığından hala devam eden bir seçim sürecinin içindeyiz. Ekonomi kötü, pazarlar da fiyatlar ateş pahası! Yani ekonomi o kadar kötü ki, Merkez Bankası’nın ön görülemeyen durumlar için her yıl kenara ayırdığı ihtiyat akçesinin bütçeye aktarılması hazırlıkları yapılıyor. Bu ihtiyat akçesi bir nevi ülkenin kefen parası, Yani evde ki gümüş tepsinin satılması da diyebiliriz. Bu zamana kadar hiç dokunulmamış kullanılma ihtiyacı bu denli duyulmamış! Bu duruma nasıl mı geldik? Ülkeyi bu zamana kadar kötü yöneten ve seçimlerde de istediği sonucu alamamış bir hükümet ile bu hale geldik. Bu zamana kadar hiç karşılaşmadıkları bir tepkiyle karşılaştıkları için freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gittikleri için bu hale geldik. *** Neymiş “Çünkü çaldılar” Hayır efendim “Çünkü çaldırmadılar” İstanbul’da değil ama oylar asıl Bulancak’ta çalınmıştır! İstanbul’da sandık başkanları CHP’li diye kabul edilen Ak Parti’nin itirazı, Bulancak’ta neden kabul edilmedi? Sandıkların tekrar sayım kararı gece hangi siyasinin müdahalesi ile iptal edildi? Yıllardır rahat şekilde yapılan bu kirli oyunlar bu defa gün yüzüne çıkmaya başladı. Ak Partiye yakın sandık başkanları şehir merkezinde görevlendirilirken, Ak Partiye uzak sandık başkanları teker teker köylere yollandı. Kanun gereği sandıklara bir kişi girmesi gerekirken Ak Partili müşahitlerin getirdiği yaşlı teyzelerimizin, dedelerimizin yanında o müşahitler girdi oyları onlar kullandı. Buna itiraz edildiğinde ise Ak Partili sandık başkanları kanun nizam tanımadan biz ne dersek o dediler! Evet Bulancak’ta oylar çalınmıştır! Ak Parti’nin düşük oyu CHP’ye CHP’nin yüksek oyu Ak Partiye yazılmıştır! Çetelelerde oynamalar yapılmıştır. Bulancaklının kullandığı tertemiz oylar, oyunlar ile kirletilmiştir. Peki buna şaşırdık mı? Şaşırmadık! Genç, yaşlı, çocuk herkese umut olan Necmi Sıbıç, Sadece etrafındakilere umut olan Recep Yakar ile yarıştı. Fakat masa başı oyunları yapmadı, telefonlar ile kimseyi tehdit etmedi, koltuk sevdasına düşmedi, ötekileştirmedi, ayrıştırmadı ve iş adamlarını yanında yürütmedi! Herkese kucak açtı, güldü, umut oldu. Bulancak Belediyesinden çalışmadan maaş alan bankamatik çalışanlarını maşa gibi kullanmadı! Borç batağında ki belediyenin imkânları ile seçim çalışması yürütmedi. Bu yüzden bu seçimin kazananı Necmi Sıbıç oldu. Kendisine Bulancak sevdalısı gençler adına, ezilen büzülen hakkı yenen kardeşlerimiz adına, spor kulüplerimizin taraf grupları adına, gönülden çalışan, destekleyen tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Necmi Sıbıç ile yanan bu gençlik ateşini artık söndüremeyeceksiniz. Bu saatten sonra, Her şey çok güzel olacak!    
Ekleme Tarihi: 16 Mayıs 2019 - Perşembe
Samet YILDIZ

HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Sevgili Bulancaklılar,

Seçimlerin üzerinden yaklaşık 1 buçuk ay gibi bir zaman geçti.

Ak Parti’nin İstanbul’u bırakma niyeti olmadığından hala devam eden bir seçim sürecinin içindeyiz.

Ekonomi kötü, pazarlar da fiyatlar ateş pahası!

Yani ekonomi o kadar kötü ki,

Merkez Bankası’nın ön görülemeyen durumlar için her yıl kenara ayırdığı ihtiyat akçesinin bütçeye aktarılması hazırlıkları yapılıyor.

Bu ihtiyat akçesi bir nevi ülkenin kefen parası,

Yani evde ki gümüş tepsinin satılması da diyebiliriz.

Bu zamana kadar hiç dokunulmamış kullanılma ihtiyacı bu denli duyulmamış!

Bu duruma nasıl mı geldik?

Ülkeyi bu zamana kadar kötü yöneten ve seçimlerde de istediği sonucu alamamış bir hükümet ile bu hale geldik.

Bu zamana kadar hiç karşılaşmadıkları bir tepkiyle karşılaştıkları için freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gittikleri için bu hale geldik.

***

Neymiş “Çünkü çaldılar”

Hayır efendim “Çünkü çaldırmadılar”

İstanbul’da değil ama oylar asıl Bulancak’ta çalınmıştır!

İstanbul’da sandık başkanları CHP’li diye kabul edilen Ak Parti’nin itirazı,

Bulancak’ta neden kabul edilmedi?

Sandıkların tekrar sayım kararı gece hangi siyasinin müdahalesi ile iptal edildi?

Yıllardır rahat şekilde yapılan bu kirli oyunlar bu defa gün yüzüne çıkmaya başladı.

Ak Partiye yakın sandık başkanları şehir merkezinde görevlendirilirken,

Ak Partiye uzak sandık başkanları teker teker köylere yollandı.

Kanun gereği sandıklara bir kişi girmesi gerekirken Ak Partili müşahitlerin getirdiği yaşlı teyzelerimizin, dedelerimizin yanında o müşahitler girdi oyları onlar kullandı.

Buna itiraz edildiğinde ise Ak Partili sandık başkanları kanun nizam tanımadan biz ne dersek o dediler!

Evet Bulancak’ta oylar çalınmıştır!

Ak Parti’nin düşük oyu CHP’ye CHP’nin yüksek oyu Ak Partiye yazılmıştır!

Çetelelerde oynamalar yapılmıştır.

Bulancaklının kullandığı tertemiz oylar, oyunlar ile kirletilmiştir.

Peki buna şaşırdık mı? Şaşırmadık!

Genç, yaşlı, çocuk herkese umut olan Necmi Sıbıç,

Sadece etrafındakilere umut olan Recep Yakar ile yarıştı.

Fakat masa başı oyunları yapmadı, telefonlar ile kimseyi tehdit etmedi, koltuk sevdasına düşmedi, ötekileştirmedi, ayrıştırmadı ve iş adamlarını yanında yürütmedi!

Herkese kucak açtı, güldü, umut oldu.

Bulancak Belediyesinden çalışmadan maaş alan bankamatik çalışanlarını maşa gibi kullanmadı!

Borç batağında ki belediyenin imkânları ile seçim çalışması yürütmedi.

Bu yüzden bu seçimin kazananı Necmi Sıbıç oldu.

Kendisine Bulancak sevdalısı gençler adına, ezilen büzülen hakkı yenen kardeşlerimiz adına, spor kulüplerimizin taraf grupları adına, gönülden çalışan, destekleyen tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Necmi Sıbıç ile yanan bu gençlik ateşini artık söndüremeyeceksiniz.

Bu saatten sonra,

Her şey çok güzel olacak!

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.