2 Yılın Altında Hapis Cezası Alan O Suçlular da Cezaevine Girecek!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 14.10.2024 - 13:08, Güncelleme: 14.10.2024 - 13:17 1759 kez okundu.
 

2 Yılın Altında Hapis Cezası Alan O Suçlular da Cezaevine Girecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuoyunda infiale neden olan cezasızlık algısını ortadan kaldırmak için yeni düzenlemelerin yolda olduğunu açıkladı.
Özellikle 2 yılın altındaki hapis cezalarında suçluların belirli bir süre cezaevine girmesini öngören düzenlemenin TBMM gündeminde olduğunu belirtti. Bakan Tunç, denetimli serbestlik ve iyi hal indirimi uygulamalarının da yeniden değerlendirileceğini söyledi. Cezasızlık Algısına Son Verecek Düzenlemeler Geliyor Son günlerde kamuoyunda artan rahatsızlıkla ilgili konuşan Bakan Tunç, “Cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. 2 yılın altındaki hapis cezalarının cezaevinde hiç uygulanmaması ciddi bir sorun teşkil ediyor. Bu duruma çözüm getirecek düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz” dedi. Tunç, suçluların 1 yıl denetimli serbestlikten yararlanabilmesi için belli bir süre cezaevinde kalmasının öngörüldüğünü vurguladı. İyi Hal ve Denetimli Serbestlik Yeniden Değerlendirilecek Bakan Tunç, ‘iyi hal indirimi’ ve ‘denetimli serbestlik’ uygulamalarının kamuoyunda eleştiri aldığını belirtti. Kasten öldürme ve yaralama gibi suçlar için bu uygulamaların yeniden düzenlenmesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Narin Güran Cinayetinde Son Durum: Önemli Delillere Ulaşıldı Narin Güran cinayeti soruşturmasına da değinen Bakan Tunç, “Soruşturma kapsamında 250’ye yakın kişinin ifadesi alındı ve teknik çalışmalar son aşamaya geldi. Çok önemli delillere ulaşıldı ve katillerin yargı önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 9. Yargı Paketi Meclis Gündeminde Tunç, 9. Yargı Paketi’nin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandığını, bu paketin yargı süreçlerini hızlandırmaya yönelik düzenlemeler içerdiğini belirtti. Ayrıca, 10. Yargı Paketi’nin de yakında Meclis’e sunulacağını duyurdu.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuoyunda infiale neden olan cezasızlık algısını ortadan kaldırmak için yeni düzenlemelerin yolda olduğunu açıkladı.

Özellikle 2 yılın altındaki hapis cezalarında suçluların belirli bir süre cezaevine girmesini öngören düzenlemenin TBMM gündeminde olduğunu belirtti. Bakan Tunç, denetimli serbestlik ve iyi hal indirimi uygulamalarının da yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Cezasızlık Algısına Son Verecek Düzenlemeler Geliyor

Son günlerde kamuoyunda artan rahatsızlıkla ilgili konuşan Bakan Tunç, “Cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. 2 yılın altındaki hapis cezalarının cezaevinde hiç uygulanmaması ciddi bir sorun teşkil ediyor. Bu duruma çözüm getirecek düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz” dedi. Tunç, suçluların 1 yıl denetimli serbestlikten yararlanabilmesi için belli bir süre cezaevinde kalmasının öngörüldüğünü vurguladı.

İyi Hal ve Denetimli Serbestlik Yeniden Değerlendirilecek

Bakan Tunç, ‘iyi hal indirimi’ ve ‘denetimli serbestlik’ uygulamalarının kamuoyunda eleştiri aldığını belirtti. Kasten öldürme ve yaralama gibi suçlar için bu uygulamaların yeniden düzenlenmesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Narin Güran Cinayetinde Son Durum: Önemli Delillere Ulaşıldı

Narin Güran cinayeti soruşturmasına da değinen Bakan Tunç, “Soruşturma kapsamında 250’ye yakın kişinin ifadesi alındı ve teknik çalışmalar son aşamaya geldi. Çok önemli delillere ulaşıldı ve katillerin yargı önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

9. Yargı Paketi Meclis Gündeminde

Tunç, 9. Yargı Paketi’nin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandığını, bu paketin yargı süreçlerini hızlandırmaya yönelik düzenlemeler içerdiğini belirtti. Ayrıca, 10. Yargı Paketi’nin de yakında Meclis’e sunulacağını duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.