AKP ve CHP arasında 'Yol' tartışması

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2013 - 23:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2913+ kez okundu.
 

AKP ve CHP arasında 'Yol' tartışması

Belediye meclisinde yaşanan tartışmalara dün bir yenisi daha eklendi.
Bulancak Durağı'nın arkasında bulunan yolun daraltılması konusu AK Parti ve CHP grupları arasında tartışma konusu oldu Giresun Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu ile CHP Grubu arasındaki tartışmalara dün bir yenisi eklendi. Meclis toplantısında bu kez "Yol" meselesi tartışma konusu oldu.  Belediye meclisinin Mart ayı 2. oturumu dün yapıldı. Giresun Belediye Başkanvekili Atifet Alparslan'ın başkanlığında yapılan toplantıda AK Parti ve CHP Grupları arasında "Yol" tartışması yaşandı. Meclis oturumunda, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nce, Giresun Belediye Meclisi'nde alınan Bulancak Durağı'nın arkasında bulunan Kurudere sokağın yolunun daraltısına yönelik alınan karara Plan Yapımına Ait Esaslarına Dair Yönetmeliğin 3. maddesine aykırılığını belirtilerek itiraz etti. Müdürlüğün yazısına istinaden karar yeniden görüşüldü. AK Parti Grubu adına söz alan Leyla Bektaş Ayhan, 10 Ocak tarihinde alınan kararla bölgedeki yolun daraltıldığını, bu duruma karşı olduklarını söyledi. Ayhan, “Giresun'da belediye yolları daraltmak değil, genişletmek durumundadır. Giresun'un geniş yollara ihtiyacı bulunuyor. Giresun'un önünü açacak bölgelerden birisi de Bulancak Durağı'nın arkasındaki alandır. Buranın Giresun'a kazandırılarak, kentin önü açılmalı, Giresun yeni meydanlara ve yeşil alanlara kavuşmalıdır. Belediyemiz bu alanı daha da genişleteceğine, daha da daraltmaktadır.  Bizler, yolları daraltan CHP anlayışa katılmıyoruz. Bu kabul edilemez. Yolları daraltacağımıza, genişletelim” dedi. AK Parti Giresun İl Başkanı ve Giresun Belediye Meclis Üyesi Sabri Öztürk de yaptığı konuşmada, yolun daraltılmasının istenmesine karşı çıktı. Öztürk, “Giresun'da miting yapılacak bir alan yok. İşte size miting yapımı için alan. Bulancak Durağı'ndan Müftüoğlu Camii'ne kadar o bölge istimlak ediliyor. Bu alan kısa zamanda istimlâk edilerek Giresun için çok büyük bir meydan ve yeşil alana dönüştürülmeli. Giresun'un önünü açacak bir proje bu. Bu alanı daha da genişletmek gerekirken, daraltmak anlamsız.  Eğer sizler yolları daraltmaya devam ederseniz, 2014 seçimlerinde biz yolları genişletmeye başlayacağız” diye konuştu. Yapılan oylama sonucu komisyon tarafından da daraltılmasına yönelik alınan karar CHP Grubu'nun onayı ile kabul edildi.
Belediye meclisinde yaşanan tartışmalara dün bir yenisi daha eklendi.

Bulancak Durağı'nın arkasında bulunan yolun daraltılması konusu AK Parti ve CHP grupları arasında tartışma konusu oldu

Giresun Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu ile CHP Grubu arasındaki tartışmalara dün bir yenisi eklendi. Meclis toplantısında bu kez "Yol" meselesi tartışma konusu oldu. 

Belediye meclisinin Mart ayı 2. oturumu dün yapıldı. Giresun Belediye Başkanvekili Atifet Alparslan'ın başkanlığında yapılan toplantıda AK Parti ve CHP Grupları arasında "Yol" tartışması yaşandı.

Meclis oturumunda, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nce, Giresun Belediye Meclisi'nde alınan Bulancak Durağı'nın arkasında bulunan Kurudere sokağın yolunun daraltısına yönelik alınan karara Plan Yapımına Ait Esaslarına Dair Yönetmeliğin 3. maddesine aykırılığını belirtilerek itiraz etti. Müdürlüğün yazısına istinaden karar yeniden görüşüldü. AK Parti Grubu adına söz alan Leyla Bektaş Ayhan, 10 Ocak tarihinde alınan kararla bölgedeki yolun daraltıldığını, bu duruma karşı olduklarını söyledi.

Ayhan, “Giresun'da belediye yolları daraltmak değil, genişletmek durumundadır. Giresun'un geniş yollara ihtiyacı bulunuyor. Giresun'un önünü açacak bölgelerden birisi de Bulancak Durağı'nın arkasındaki alandır. Buranın Giresun'a kazandırılarak, kentin önü açılmalı, Giresun yeni meydanlara ve yeşil alanlara kavuşmalıdır. Belediyemiz bu alanı daha da genişleteceğine, daha da daraltmaktadır.  Bizler, yolları daraltan CHP anlayışa katılmıyoruz. Bu kabul edilemez. Yolları daraltacağımıza, genişletelim” dedi.

AK Parti Giresun İl Başkanı ve Giresun Belediye Meclis Üyesi Sabri Öztürk de yaptığı konuşmada, yolun daraltılmasının istenmesine karşı çıktı.

Öztürk, “Giresun'da miting yapılacak bir alan yok. İşte size miting yapımı için alan. Bulancak Durağı'ndan Müftüoğlu Camii'ne kadar o bölge istimlak ediliyor. Bu alan kısa zamanda istimlâk edilerek Giresun için çok büyük bir meydan ve yeşil alana dönüştürülmeli. Giresun'un önünü açacak bir proje bu. Bu alanı daha da genişletmek gerekirken, daraltmak anlamsız.  Eğer sizler yolları daraltmaya devam ederseniz, 2014 seçimlerinde biz yolları genişletmeye başlayacağız” diye konuştu.

Yapılan oylama sonucu komisyon tarafından da daraltılmasına yönelik alınan karar CHP Grubu'nun onayı ile kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.