Bulancaklı mucit işbaşında

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.08.2012 - 17:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3830+ kez okundu.
 

Bulancaklı mucit işbaşında

Bulancak'ta 16 yıldan bu yana babasının yanında oto elektrikçiliği yapan Ömer Kılıç,...
...park bariyer sistemi geliştirdi. Giresun Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik teknolojileri Bölümü öğrencisi olan Kılıç, Bulancak Belediyesi tarafından daha önce bir firmadan alınan dayanıklı olmayan park bariyer sistemini gelen talep üzerine yeniden icat etti. Kafasından çizimler yaparak 3 ay sonunda sistemi gelişmiş bir hale getiren Bulancaklı Mucit Ömer, geliştirdiği sistemi belediye önüne yerleştirdi. 6 adet yaptığı sistemi 20 araca verilecek kumandalarla herkesin kullanabileceğini ifade eden Kılıç, “Bulancak Belediyesi İtalyan yapımı olan ve bedeli 650 TL.’yi bulan bu sistemi satın almış. Fakat bu sistem kısa süre içerisinde kullanılamaz hale gelmiş. Satan firma da garanti kapsamına sokmadığı için belediye de çalışan arkadaşlar tamir etmem için bana getirdi. Destek verilirse daha kaliteli ve daha randumanlı bir alet yapabileceğimi söyledim. Belediye Başkan Yardımcımız destek verdi ben de 3 ay önce işe koyuldum. Kendi imkanlarımla gece gündüz çalışarak bu aleti ortaya çıkardım. Metal aksamını sanayi de arkadaşların işyerlerinde kestim daha sonra paslanmasın diye galveniz banyosuna soktum. Gövdeyi oluşturduktan sonra mekanizmanın yapım aşamasına geçtim. 3 ay boyunca yaklaşık 700 deneme yanılma yaptım ve kamyonla üzerinden geçerek sistemin doğru çalışmasını sağladım. Sistemde şuanda hiçbir bir sıkıntı yok” dedi.   BİR KUMANDADAN 6 TANESİNİ YÖNETİYORUZ   Ürünü geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kılıç, “Tabi ki ürünü biraz daha geliştirmek için Ar-Ge yapıyoruz. Büyüklerimizin desteği oldukça yapmayacağımız birşey yok. Şu anda yapmaya kalksam 3 günde 10 tanesini yapar teslim ederim ama Ar-Ge biraz uzun sürdü. İçerisindeki sistem araçların kapılarında bulunan cam kaldırma motoru. Motoru şekil değiştirerek mekanizma haline getirdik. Yukarı kalkarken tabi bir ağırlık basıncı oldu kaldıramadı motor. Yaylama desteği verdik. Bunun maliyeti bize bin lirayı buldu. Elektronik kısımlarına da uğraş verdik. Bir kumandadan 6 tanesini yönetiyoruz. Belediyenin 20 aracına bu 6 kumandayı verdik. Araç parka geldiğinde sürücü kumandadan hangi park alanı boşsa onun numarasına basıyor. Mesela 5 numara boşsa düğmeye basıyor park sistemi aşağı iniyor. İthal olan ise tek kumandadan çalışıyor. Yani belediyenin 20 aracından sadece 2'si park sistem kumandasına sahipti şimdi hepsi sahip” diye konuştu.
Bulancak'ta 16 yıldan bu yana babasının yanında oto elektrikçiliği yapan Ömer Kılıç,...

...park bariyer sistemi geliştirdi. Giresun Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik teknolojileri Bölümü öğrencisi olan Kılıç, Bulancak Belediyesi tarafından daha önce bir firmadan alınan dayanıklı olmayan park bariyer sistemini gelen talep üzerine yeniden icat etti. Kafasından çizimler yaparak 3 ay sonunda sistemi gelişmiş bir hale getiren Bulancaklı Mucit Ömer, geliştirdiği sistemi belediye önüne yerleştirdi. 6 adet yaptığı sistemi 20 araca verilecek kumandalarla herkesin kullanabileceğini ifade eden Kılıç, “Bulancak Belediyesi İtalyan yapımı olan ve bedeli 650 TL.’yi bulan bu sistemi satın almış. Fakat bu sistem kısa süre içerisinde kullanılamaz hale gelmiş. Satan firma da garanti kapsamına sokmadığı için belediye de çalışan arkadaşlar tamir etmem için bana getirdi. Destek verilirse daha kaliteli ve daha randumanlı bir alet yapabileceğimi söyledim. Belediye Başkan Yardımcımız destek verdi ben de 3 ay önce işe koyuldum. Kendi imkanlarımla gece gündüz çalışarak bu aleti ortaya çıkardım. Metal aksamını sanayi de arkadaşların işyerlerinde kestim daha sonra paslanmasın diye galveniz banyosuna soktum. Gövdeyi oluşturduktan sonra mekanizmanın yapım aşamasına geçtim. 3 ay boyunca yaklaşık 700 deneme yanılma yaptım ve kamyonla üzerinden geçerek sistemin doğru çalışmasını sağladım. Sistemde şuanda hiçbir bir sıkıntı yok” dedi.

 

BİR KUMANDADAN 6 TANESİNİ YÖNETİYORUZ

 

Ürünü geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kılıç, “Tabi ki ürünü biraz daha geliştirmek için Ar-Ge yapıyoruz. Büyüklerimizin desteği oldukça yapmayacağımız birşey yok. Şu anda yapmaya kalksam 3 günde 10 tanesini yapar teslim ederim ama Ar-Ge biraz uzun sürdü. İçerisindeki sistem araçların kapılarında bulunan cam kaldırma motoru. Motoru şekil değiştirerek mekanizma haline getirdik. Yukarı kalkarken tabi bir ağırlık basıncı oldu kaldıramadı motor. Yaylama desteği verdik. Bunun maliyeti bize bin lirayı buldu. Elektronik kısımlarına da uğraş verdik. Bir kumandadan 6 tanesini yönetiyoruz. Belediyenin 20 aracına bu 6 kumandayı verdik. Araç parka geldiğinde sürücü kumandadan hangi park alanı boşsa onun numarasına basıyor. Mesela 5 numara boşsa düğmeye basıyor park sistemi aşağı iniyor. İthal olan ise tek kumandadan çalışıyor. Yani belediyenin 20 aracından sadece 2'si park sistem kumandasına sahipti şimdi hepsi sahip” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.