Bulancaklı Yıldız Demirel, el sanatlarını ODÜ şenliklerinde gösterdi

SANAT 22.05.2024 - 18:20, Güncelleme: 22.05.2024 - 18:29 23386+ kez okundu.
 

Bulancaklı Yıldız Demirel, el sanatlarını ODÜ şenliklerinde gösterdi

Ordu Üniversitesi tarafından 20-21-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Bahar Şenlikleri, bu yıl da oldukça renkli ve keyifli geçti. Üniversite bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi gördü.
Şenliklerin son gününde ise Seramik ve Cam Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı sunumlar keyifle izlendi. Etkinliğe katılanlar, seramik sanatının inceliklerini öğrenme fırsatı yakalarken, aynı zamanda birbirinden güzel eserleri de inceleme imkanı buldu. Ordu Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencisi aynı zamanda Bulancak Halk Eğitim Müdürlüğü El Sanatları Öğretmeni Yıldız Demirel de şenlikte yer alarak, seramik yapım sanatının aşamalarını uygulamalı olarak gösterdi. Demirel, ‘Seramik sanatı, topraktan elde edilen hamurdan çeşitli objeler ve figürler yapma sanatıdır. Bu sanat dalında kil, su ve diğer bazı mineraller kullanılarak önce hamur hazırlanır, daha sonra bu hamur şekillendirilir ve fırınlanır. Seramik sanatının birçok farklı dalı ve tekniği bulunmaktadır. Cam sanatı ise kum, soda ve kireç gibi mineral maddelerin eritilerek çeşitli objelere dönüştürülmesi sanatıdır. Cam sanatında da birçok farklı teknik ve uygulama alanı bulunmaktadır’ dedi. Seramik ve cam sanatı, hayal gücünüzü kullanarak özgün eserler yaratmanıza imkan verir ifadelerini kullanan Yıldız Demirel sanatın faydalarını şu şekilde yorumladı; ‘Bu sayede yaratıcılığınızı geliştirmenize ve kendinizi ifade etmenize yardımcı olur. Bu sanat dalları ile uğraşırken ellerinizi kullanmayı öğrenirsiniz ve el becerileriniz gelişir. Seramik ve cam sanatı, sabır ve dikkat gerektiren sanat dallarıdır. Bu sanatlarla uğraşırken sabırlı olmayı ve dikkatli bir şekilde çalışmayı öğrenirsiniz’  Üç gün boyunca devam eden Bahar Şenlikleri, Ordu Üniversitesi öğrencilerinin ve şehrin sakinlerinin keyifli vakit geçirmesine imkan sağladı.
Ordu Üniversitesi tarafından 20-21-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Bahar Şenlikleri, bu yıl da oldukça renkli ve keyifli geçti. Üniversite bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi gördü.

Şenliklerin son gününde ise Seramik ve Cam Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı sunumlar keyifle izlendi. Etkinliğe katılanlar, seramik sanatının inceliklerini öğrenme fırsatı yakalarken, aynı zamanda birbirinden güzel eserleri de inceleme imkanı buldu.

Ordu Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencisi aynı zamanda Bulancak Halk Eğitim Müdürlüğü El Sanatları Öğretmeni Yıldız Demirel de şenlikte yer alarak, seramik yapım sanatının aşamalarını uygulamalı olarak gösterdi.

Demirel, ‘ Seramik sanatı, topraktan elde edilen hamurdan çeşitli objeler ve figürler yapma sanatıdır. Bu sanat dalında kil, su ve diğer bazı mineraller kullanılarak önce hamur hazırlanır, daha sonra bu hamur şekillendirilir ve fırınlanır. Seramik sanatının birçok farklı dalı ve tekniği bulunmaktadır. Cam sanatı ise kum, soda ve kireç gibi mineral maddelerin eritilerek çeşitli objelere dönüştürülmesi sanatıdır. Cam sanatında da birçok farklı teknik ve uygulama alanı bulunmaktadır’ dedi.

Seramik ve cam sanatı, hayal gücünüzü kullanarak özgün eserler yaratmanıza imkan verir ifadelerini kullanan Yıldız Demirel sanatın faydalarını şu şekilde yorumladı; ‘Bu sayede yaratıcılığınızı geliştirmenize ve kendinizi ifade etmenize yardımcı olur. Bu sanat dalları ile uğraşırken ellerinizi kullanmayı öğrenirsiniz ve el becerileriniz gelişir. Seramik ve cam sanatı, sabır ve dikkat gerektiren sanat dallarıdır. Bu sanatlarla uğraşırken sabırlı olmayı ve dikkatli bir şekilde çalışmayı öğrenirsiniz’ 

Üç gün boyunca devam eden Bahar Şenlikleri, Ordu Üniversitesi öğrencilerinin ve şehrin sakinlerinin keyifli vakit geçirmesine imkan sağladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.