Bulancak’ta emekliler sokağa indi... Geçinemiyoruz!

GÜNDEM 16.01.2024 - 15:03, Güncelleme: 16.01.2024 - 15:23 5945+ kez okundu.
 

Bulancak’ta emekliler sokağa indi... Geçinemiyoruz!

Bulancak Emekliler Dayanışma Sendikası, Bulancak Meydanı'nda geniş bir katılımla basın açıklaması gerçekleştirdi.
TÜİK enflasyonu ile belirlenen emekli maaşına tepki göstermek, zor şartlar altında ezilen emeklilerin sesini duyurmak için Bulancak Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. STK’larınında destek verdiği emekliler eyleminde, artan yaşam maliyetleri karşısında ezilen emeklilerin talep ve istekleri sıralandı. Eylem’de yaşlı bir kadın mikrofonu eline alarak; 7500 TL ile geçinmek değil, evimizin kirasını zor veriyoruz. Tek emekli maaşı ile bir aile nasıl geçinsin. Biz emeklilerin yaşanabilir bir ücret almasını istiyoruz.” dedi. 300 kişi’nin katıldığı emekli eylemine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Emekli ete hasret kaldı, Emekli maaşı asgari ücretin altında kalamaz, Bıçak kemikte isyanımız var, Yoksulluk kaderimiz değildir, Emekliler için İntibak Yasası acilen çıkarılmalıdır, Hamsi bitti ne yiyeceğiz gibi dövizler açılarak destek verildi. Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç’ta eyleme katılanlar arasındaydı.
Bulancak Emekliler Dayanışma Sendikası, Bulancak Meydanı'nda geniş bir katılımla basın açıklaması gerçekleştirdi.

TÜİK enflasyonu ile belirlenen emekli maaşına tepki göstermek, zor şartlar altında ezilen emeklilerin sesini duyurmak için Bulancak Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

STK’larınında destek verdiği emekliler eyleminde, artan yaşam maliyetleri karşısında ezilen emeklilerin talep ve istekleri sıralandı.

Eylem’de yaşlı bir kadın mikrofonu eline alarak; 7500 TL ile geçinmek değil, evimizin kirasını zor veriyoruz. Tek emekli maaşı ile bir aile nasıl geçinsin. Biz emeklilerin yaşanabilir bir ücret almasını istiyoruz.” dedi.



300 kişi’nin katıldığı emekli eylemine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.



Emekli ete hasret kaldı, Emekli maaşı asgari ücretin altında kalamaz, Bıçak kemikte isyanımız var, Yoksulluk kaderimiz değildir, Emekliler için İntibak Yasası acilen çıkarılmalıdır, Hamsi bitti ne yiyeceğiz gibi dövizler açılarak destek verildi.



Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç’ta eyleme katılanlar arasındaydı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.