ÇEŞİT BOL, FİYAT UYGUN

GÜNDEM 02.09.2021 - 18:56, Güncelleme: 02.09.2021 - 18:56 3715+ kez okundu.
 

ÇEŞİT BOL, FİYAT UYGUN

1 Eylül’de başlayan denizlerdeki avlanma sezonuyla, denize açılan balıkçılar, balığın bol olması ile beraber tezgahların da şenlenmesine sebep oldu.
Giresun’da av yasağının kalkmasını bekleyen yüzlerce balıkçı teknesi ve kayıklarıyla denize açılan balıkçılar ekmek parasını kazanırken, yaklaşık 6 aydır balık yemekten uzak kalan tüketiciler de, tezgahlarda ki balık bolluğuyla beraber bol bol balık yemeye başladı. Balık manavları önündeki vatandaş kalabalığı da, bunu gösteriyor. Özellikle her keseye uygun olan istavrit 15 liradan satılırken vatandaş en çok istavrit balığına rağbet gösteriyor. Palamut balığının ilk gün çıkmasına rağmen daha sonra azaldığı gözlemleniyor. Çeşitlerine göre tezgahlarda yerini almaya başlayan balıklara vatandaşlar ilgi gösterirken, hamsinin çıkmasıyla beraber sofraların daha şenlikli olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz’de en çok tüketilen ve omega 3 kaynağı olan hamsinin birkaç gün içerisinde daha da bollaşacağı tahmin ediliyor. Bulancak’ta dün balıkçı tezgahlarında yer alan bazı balıklarn fiyatları da şu şekilde oldu; Barbun’un fiyatı 20, İstavrit 15 Mezgit’in kilogramı 35, Levrek 60, Çupra ise 60 liradan satılıyor. Balıkçı manavlarına uğrayan ve sevdiği balığı alan vatandaşlar da; ‘Uzun bir süredir uzak kaldığımız ve afiyetle yediğimiz balıklarımız artık her gün tezgahlarda yerini aldığı için biz de sevinçliyiz. Gördüğümüz kadarıyla balık fiyatları uygun sayılır. Balıklar daha çok avlandığında fiyatların biraz düşmesi bizim için daha iyi olacak. Balık, besin ve vitamin değeri en yüksek olan gıdalardan biri olduğu için bol bol tüketmekte bir sakınca görmüyoruz. Hamsi de tezgahlara daha çok gelince balık fiyatlarında bir düşme olacağı için vatandaşlarımız tarafından da daha çok tüketilecektir. Şimdilik fiyatlardan ve balık çeşitlerinden memnunuz dediler.  
1 Eylül’de başlayan denizlerdeki avlanma sezonuyla, denize açılan balıkçılar, balığın bol olması ile beraber tezgahların da şenlenmesine sebep oldu.

Giresun’da av yasağının kalkmasını bekleyen yüzlerce balıkçı teknesi ve kayıklarıyla denize açılan balıkçılar ekmek parasını kazanırken, yaklaşık 6 aydır balık yemekten uzak kalan tüketiciler de, tezgahlarda ki balık bolluğuyla beraber bol bol balık yemeye başladı. Balık manavları önündeki vatandaş kalabalığı da, bunu gösteriyor. Özellikle her keseye uygun olan istavrit 15 liradan satılırken vatandaş en çok istavrit balığına rağbet gösteriyor. Palamut balığının ilk gün çıkmasına rağmen daha sonra azaldığı gözlemleniyor.

Çeşitlerine göre tezgahlarda yerini almaya başlayan balıklara vatandaşlar ilgi gösterirken, hamsinin çıkmasıyla beraber sofraların daha şenlikli olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz’de en çok tüketilen ve omega 3 kaynağı olan hamsinin birkaç gün içerisinde daha da bollaşacağı tahmin ediliyor. Bulancak’ta dün balıkçı tezgahlarında yer alan bazı balıklarn fiyatları da şu şekilde oldu; Barbun’un fiyatı 20, İstavrit 15 Mezgit’in kilogramı 35, Levrek 60, Çupra ise 60 liradan satılıyor. Balıkçı manavlarına uğrayan ve sevdiği balığı alan vatandaşlar da; ‘Uzun bir süredir uzak kaldığımız ve afiyetle yediğimiz balıklarımız artık her gün tezgahlarda yerini aldığı için biz de sevinçliyiz. Gördüğümüz kadarıyla balık fiyatları uygun sayılır. Balıklar daha çok avlandığında fiyatların biraz düşmesi bizim için daha iyi olacak. Balık, besin ve vitamin değeri en yüksek olan gıdalardan biri olduğu için bol bol tüketmekte bir sakınca görmüyoruz. Hamsi de tezgahlara daha çok gelince balık fiyatlarında bir düşme olacağı için vatandaşlarımız tarafından da daha çok tüketilecektir. Şimdilik fiyatlardan ve balık çeşitlerinden memnunuz dediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.