DEÜ’de öğretim yetkinliklerini geliştirme programı

EĞİTİM (YH) - Yıldız Haber | 08.03.2025 - 11:46, Güncelleme: 08.03.2025 - 11:46 10076 kez okundu.
 

DEÜ’de öğretim yetkinliklerini geliştirme programı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Akademik ve Kişisel Gelişimi Destekleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKADEMİ-DE) yürütücülüğünde,
Buca Eğitim Fakültesi ve DEÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (DEUZEM) iş birliğiyle öğretim üyelerine yönelik hazırlanan eğitim programı tamamlandı. ‘Eğiticilerin Eğitimi Programı’ kapsamında ikinci kez düzenlenen, eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretim üyelerine sertifikaları, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz tarafından takdim edildi. Nitelikli bir eğitimi önceliyoruz Rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlerle öğretim üyelerimiz, sınıf yönetimi, yapay zekâ kullanımı, ders materyallerinin etkin kullanımı ve ölçme-değerlendirme yöntemleri gibi konularda kendilerini geliştirme fırsatı buldu” dedi. DEÜ’nün 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 7 meslek yüksekokulu ve 39  uygulama ve araştırma merkezi ile eğitim, bilimsel araştırma ve toplumsal hizmet alanlarında faaliyet gösterdiğini belirten Rektör Yılmaz, üniversitenin bir araştırma üniversitesi olarak sorumluluklarının bilincinde “Sağlık, bilimsel araştırma, AR-GE ve inovasyon çalışmalarının yanı sıra nitelikli eğitimi önceliyoruz.  Bu nedenle, akademik personelimizin de mesleki ve kişisel gelişimine katkı sunmak adına çeşitli eğitim ve seminerler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi. Öğretim yetkinliklerini geliştiriyor AKADEMİ-DE Müdürü Prof. Dr. Pınar Süral Özer; “DEÜ Stratejik Planı doğrultusunda hazırlanan bu program, eğitim ve öğretim kalitesinin artırılmasına ve mesleki gelişimin desteklenmesine katkı sağlıyor. Toplam 48 saatlik içeriğe sahip olan bu program, sekizer saatlik 6 dersten oluşup, harmanlanmış öğrenme yöntemiyle gerçekleştirildi.” Buca Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Yeşildere İmre, Üniversite olarak nitelikli araştırma projeleri yürütmenin ve ulusal/uluslararası çalışmalara katkı sağlamanın önemli olduğunu ancak en temel kimliklerinin ‘öğretmenlik’ olduğunu vurguladı. Sertifika programını başarıyla tamamlayan öğretim üyeleri, mesleki yeterliliklerini artırmanın yanı sıra, öğrencilere daha etkili bir eğitim sunma konusunda da önemli kazanımlar elde etti.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Akademik ve Kişisel Gelişimi Destekleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKADEMİ-DE) yürütücülüğünde,

Buca Eğitim Fakültesi ve DEÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (DEUZEM) iş birliğiyle öğretim üyelerine yönelik hazırlanan eğitim programı tamamlandı. ‘Eğiticilerin Eğitimi Programı’ kapsamında ikinci kez düzenlenen, eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretim üyelerine sertifikaları, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz tarafından takdim edildi.

Nitelikli bir eğitimi önceliyoruz

Rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlerle öğretim üyelerimiz, sınıf yönetimi, yapay zekâ kullanımı, ders materyallerinin etkin kullanımı ve ölçme-değerlendirme yöntemleri gibi konularda kendilerini geliştirme fırsatı buldu” dedi.

DEÜ’nün 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 7 meslek yüksekokulu ve 39  uygulama ve araştırma merkezi ile eğitim, bilimsel araştırma ve toplumsal hizmet alanlarında faaliyet gösterdiğini belirten Rektör Yılmaz, üniversitenin bir araştırma üniversitesi olarak sorumluluklarının bilincinde “Sağlık, bilimsel araştırma, AR-GE ve inovasyon çalışmalarının yanı sıra nitelikli eğitimi önceliyoruz.  Bu nedenle, akademik personelimizin de mesleki ve kişisel gelişimine katkı sunmak adına çeşitli eğitim ve seminerler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Öğretim yetkinliklerini geliştiriyor

AKADEMİ-DE Müdürü Prof. Dr. Pınar Süral Özer; “ DEÜ Stratejik Planı doğrultusunda hazırlanan bu program, eğitim ve öğretim kalitesinin artırılmasına ve mesleki gelişimin desteklenmesine katkı sağlıyor. Toplam 48 saatlik içeriğe sahip olan bu program, sekizer saatlik 6 dersten oluşup, harmanlanmış öğrenme yöntemiyle gerçekleştirildi.”

Buca Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Yeşildere İmre, Üniversite olarak nitelikli araştırma projeleri yürütmenin ve ulusal/uluslararası çalışmalara katkı sağlamanın önemli olduğunu ancak en temel kimliklerinin ‘öğretmenlik’ olduğunu vurguladı. Sertifika programını başarıyla tamamlayan öğretim üyeleri, mesleki yeterliliklerini artırmanın yanı sıra, öğrencilere daha etkili bir eğitim sunma konusunda da önemli kazanımlar elde etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.