Giresun Milletvekili Gezmiş'ten Hükümete Tepki Adaleti Sağlayamıyorlar

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 13.09.2024 - 18:41, Güncelleme: 14.09.2024 - 02:22 2535 kez okundu.
 

Giresun Milletvekili Gezmiş'ten Hükümete Tepki Adaleti Sağlayamıyorlar

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, kadın cinayetleri ve çocuk istismarlarının önlenemediğini belirterek hükümetin adaleti sağlayamadığını vurguladı.
Gezmiş, "6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi bir an önce yürürlüğe sokulmalı ve etkin uygulanmalıdır" dedi. Gezmiş, KESK Giresun Şubeler Platformu'nun Atatürk Meydanı'nda düzenlediği "Narin'in ölümüne ilişkin" basın açıklamasına katıldı ve şu ifadeleri kullandı: Cezasızlık Katilleri Cesaretlendiriyor "Narin'in öldürülmesi, 7'den 70'e hepimizin yüreğini dağladı. Bu acılara yabancı değiliz, benzer acıları kaybettiğimiz diğer çocuklarda da yaşadık. Narin'in acısı vicdanlarımızı kanatmışken, 2 yaşındaki Sıla'nın istismar sonrası entübe edildiği haberi ise sözün bittiği yer oldu. Tacize ve tecavüze uğrayan çocuklarımız, hayatlarının baharında acımasızca katlediliyor. En yakınları tarafından bu zulme uğruyorlar." 6284 Sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi Yeniden Yürürlüğe Girmeli ve Etkin Uygulanmalı "Geldiğimiz nokta çok kaygı verici. 22 yıldır ülkeyi yönetenler ne çocukları ne de kadınları koruyabiliyor. Ülkede hemen her gün bir kadın cinayeti işleniyor. Hükümet adaleti sağlayamadığı gibi, şiddeti önleyecek 6284 sayılı kanunu ve İstanbul Sözleşmesi'ni de uygulamıyor. Etkin soruşturma yapılmıyor, katillere hak ettikleri ceza verilmiyor, hukuk sistemi düzgün işlemiyor. Cezasızlık katilleri cesaretlendiriyor." Üzgünüz, Öfkeliyiz Ama Umutluyuz "Çok üzgünüz ve öfkeliyiz ama umudumuzu kaybetmiyoruz. Eşit, özgür ve şiddetsiz bir dünya için mücadelemizi sürdürüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Vatanı korumak çocukları korumakla başlar' sözünü rehber edinerek, ülke yönetimine talip olan ana muhalefet olarak, bir daha Narin olayı yaşanmaması için çocukları, kadınları, hayvanları ve doğayı koruyacağız." Adalet İstiyoruz "Tüm katledilen çocuklar ve kadınlar için adalet istiyoruz. Etkin soruşturma ile hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz."  
CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, kadın cinayetleri ve çocuk istismarlarının önlenemediğini belirterek hükümetin adaleti sağlayamadığını vurguladı.

Gezmiş, " 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi bir an önce yürürlüğe sokulmalı ve etkin uygulanmalıdır" dedi. Gezmiş, KESK Giresun Şubeler Platformu'nun Atatürk Meydanı'nda düzenlediği "Narin'in ölümüne ilişkin" basın açıklamasına katıldı ve şu ifadeleri kullandı:

Cezasızlık Katilleri Cesaretlendiriyor

"Narin'in öldürülmesi, 7'den 70'e hepimizin yüreğini dağladı. Bu acılara yabancı değiliz, benzer acıları kaybettiğimiz diğer çocuklarda da yaşadık. Narin'in acısı vicdanlarımızı kanatmışken, 2 yaşındaki Sıla'nın istismar sonrası entübe edildiği haberi ise sözün bittiği yer oldu.

Tacize ve tecavüze uğrayan çocuklarımız, hayatlarının baharında acımasızca katlediliyor. En yakınları tarafından bu zulme uğruyorlar."

6284 Sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi Yeniden Yürürlüğe Girmeli ve Etkin Uygulanmalı

"Geldiğimiz nokta çok kaygı verici. 22 yıldır ülkeyi yönetenler ne çocukları ne de kadınları koruyabiliyor. Ülkede hemen her gün bir kadın cinayeti işleniyor. Hükümet adaleti sağlayamadığı gibi, şiddeti önleyecek 6284 sayılı kanunu ve İstanbul Sözleşmesi'ni de uygulamıyor. Etkin soruşturma yapılmıyor, katillere hak ettikleri ceza verilmiyor, hukuk sistemi düzgün işlemiyor. Cezasızlık katilleri cesaretlendiriyor."

Üzgünüz, Öfkeliyiz Ama Umutluyuz

"Çok üzgünüz ve öfkeliyiz ama umudumuzu kaybetmiyoruz. Eşit, özgür ve şiddetsiz bir dünya için mücadelemizi sürdürüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Vatanı korumak çocukları korumakla başlar' sözünü rehber edinerek, ülke yönetimine talip olan ana muhalefet olarak, bir daha Narin olayı yaşanmaması için çocukları, kadınları, hayvanları ve doğayı koruyacağız."

Adalet İstiyoruz

"Tüm katledilen çocuklar ve kadınlar için adalet istiyoruz. Etkin soruşturma ile hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.