Giresun'a 650 milyon liralık afet parası aktarıldı

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 14.10.2024 - 12:30, Güncelleme: 14.10.2024 - 12:36 1371 kez okundu.
 

Giresun'a 650 milyon liralık afet parası aktarıldı

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun'da gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler çerçevesinde…
Bir yıl içerisinde Giresun'a yaklaşık 650 milyon lira afet parası aktardıklarını açıklayan Milletvekili Temür, "Bu çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki süreçte çalışmalarımız yine devam edecek. En son Erimez-Kulakkaya yolumuza 89 milyon lira çıkardık. İnşallah oradaki karayollarının imalatından geriye kalan tüm noktalar yapılacak, o bölgede vatandaşımız da ulaştırdığı, basın mensuplarımızın da bize ulaştırdığı sıkıntıları teker teker çözüyoruz. Göksü Travertenleri bölgesine otopark çalışması başlattık. Şu anda DSİ çalışmalarına başladı, arkasından karayolları çalışmalarına başlayacak. Yine en son müjdelerimizden bir tanesi Giresun'a Göksu Travertenleri ile Mavi Göl arasındaki yürüyüş yolu. Çeşitli etkinliklerin ortaya konulacağı Giresun'da sayın Bakanımız Fatih Mehmet Kacır şu ana kadar Giresun'la alakalı hangi talebimiz olduysa bizi geri çevirmedi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi. 'Fındık çarşısı yapmayı düşünüyoruz' Milletvekili Temür, "Eğer Giresun'da yer sorununu çözebilirsek bir fındık çarşısı Rize'deki çay çarşısı gibi bir fındık çarşısı yapmayı düşünüyoruz. Giresun'da en büyük sorunumuz yer sıkıntısı. Arazi sıkıntısı çözersek bakanlığımız Doka ve Dokap üzerinden hemen projeye başlayacak. Önümüzdeki yıllar büyük bir sorun olacak birkaç yıldır başlayan su projelerinden büyük önem veriyoruz. 1 yıldır üzerinde çalıştığımız Batlamanın kaynağından geçirip bir büyük baraj yavrusu ya da gölet yapmayı düşünüyoruz. Bu çalışmaların projelerini yaptırmıştık, Ankara'ya göndermiştik. Geçen gün 3 tane Belediye başkanım vardı Ankara'da. DSİ genel müdürüyle beraberdik. İnşallah bu projemiz de yaklaşık 13 bin tonluk bir kapasiteye sahip. Merkezde 32 köye su projesi çerçevesinde bize kaynak olacak. Belki yarın elli köye çıkaracağız bunun için bu projeyi 2025 devlet yatırım programına aldıracağız" ifadelerini kullandı.
AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun'da gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler çerçevesinde…

Bir yıl içerisinde Giresun'a yaklaşık 650 milyon lira afet parası aktardıklarını açıklayan Milletvekili Temür, "Bu çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki süreçte çalışmalarımız yine devam edecek. En son Erimez-Kulakkaya yolumuza 89 milyon lira çıkardık. İnşallah oradaki karayollarının imalatından geriye kalan tüm noktalar yapılacak, o bölgede vatandaşımız da ulaştırdığı, basın mensuplarımızın da bize ulaştırdığı sıkıntıları teker teker çözüyoruz. Göksü Travertenleri bölgesine otopark çalışması başlattık.

Şu anda DSİ çalışmalarına başladı, arkasından karayolları çalışmalarına başlayacak. Yine en son müjdelerimizden bir tanesi Giresun'a Göksu Travertenleri ile Mavi Göl arasındaki yürüyüş yolu. Çeşitli etkinliklerin ortaya konulacağı Giresun'da sayın Bakanımız Fatih Mehmet Kacır şu ana kadar Giresun'la alakalı hangi talebimiz olduysa bizi geri çevirmedi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

'Fındık çarşısı yapmayı düşünüyoruz'

Milletvekili Temür, "Eğer Giresun'da yer sorununu çözebilirsek bir fındık çarşısı Rize'deki çay çarşısı gibi bir fındık çarşısı yapmayı düşünüyoruz. Giresun'da en büyük sorunumuz yer sıkıntısı. Arazi sıkıntısı çözersek bakanlığımız Doka ve Dokap üzerinden hemen projeye başlayacak. Önümüzdeki yıllar büyük bir sorun olacak birkaç yıldır başlayan su projelerinden büyük önem veriyoruz. 1 yıldır üzerinde çalıştığımız Batlamanın kaynağından geçirip bir büyük baraj yavrusu ya da gölet yapmayı düşünüyoruz. Bu çalışmaların projelerini yaptırmıştık, Ankara'ya göndermiştik. Geçen gün 3 tane Belediye başkanım vardı Ankara'da. DSİ genel müdürüyle beraberdik. İnşallah bu projemiz de yaklaşık 13 bin tonluk bir kapasiteye sahip. Merkezde 32 köye su projesi çerçevesinde bize kaynak olacak. Belki yarın elli köye çıkaracağız bunun için bu projeyi 2025 devlet yatırım programına aldıracağız" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.