Giresun'da 35 liraya satılıyor!

GÜNDEM 25.09.2023 - 13:10, Güncelleme: 25.09.2023 - 13:15 15005+ kez okundu.
 

Giresun'da 35 liraya satılıyor!

Balık sezonunun 1 Eylül'de açılması ile birlikte kırmızı etin alternatifi olan beyaz et tezgahlarda yerini aldı.
Balıkçılar palamut sezonu olmasına rağmen palamut çıkmayınca istavritin ağlarına takılmaya başladığını söylediler. Tezgahlarda en ucuz satılan balık olan İstavrit, Giresun'un Bulancak ilçesinde kilosu 35 liradan satılıyor. Hamsinin kilo fiyatı ise 50 liradan tezgahlarda satılmaya devam ediyor. Hamsinin ardından mezgit ise kilosu 60 liraya satılıyor. Bulancak ilçesinde hem toptan dağıtım hem de perakende satış yapan Murat Önal, "Sezon umduğumuz gibi olmadı. Şuanda denizden palamut çıkmasını bekliyoruz ama zor gibi görünüyor. Bu nedenle balıkçıların ağlarına çok sayıda istavrit takılıyor. En ucuz balık ise istavrit. İstavrit balığını tezgahlarımız da 35 liradan satıyoruz. Az miktarda çıkan Palamut balığını ise tanesi 100 liradan satıyoruz. Deniz sezonunun bereketlenmesini diliyoruz. Bereketli bir sezon olduğunda vatandaşlar da ucuz balık yiyebilecek" diye konuştu.  
Balık sezonunun 1 Eylül'de açılması ile birlikte kırmızı etin alternatifi olan beyaz et tezgahlarda yerini aldı.

Balıkçılar palamut sezonu olmasına rağmen palamut çıkmayınca istavritin ağlarına takılmaya başladığını söylediler.

Tezgahlarda en ucuz satılan balık olan İstavrit, Giresun'un Bulancak ilçesinde kilosu 35 liradan satılıyor.

Hamsinin kilo fiyatı ise 50 liradan tezgahlarda satılmaya devam ediyor. Hamsinin ardından mezgit ise kilosu 60 liraya satılıyor.

Bulancak ilçesinde hem toptan dağıtım hem de perakende satış yapan Murat Önal, "Sezon umduğumuz gibi olmadı. Şuanda denizden palamut çıkmasını bekliyoruz ama zor gibi görünüyor. Bu nedenle balıkçıların ağlarına çok sayıda istavrit takılıyor. En ucuz balık ise istavrit. İstavrit balığını tezgahlarımız da 35 liradan satıyoruz. Az miktarda çıkan Palamut balığını ise tanesi 100 liradan satıyoruz. Deniz sezonunun bereketlenmesini diliyoruz. Bereketli bir sezon olduğunda vatandaşlar da ucuz balık yiyebilecek" diye konuştu.

 

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.