Giresun’un 4 başarılı okulu, Teknofest finallerine ismini yazdırdı

TEKNOLOJİ (YH) - Yıldız Haber | 12.09.2024 - 16:07, Güncelleme: 12.09.2024 - 16:14 2249 kez okundu.
 

Giresun’un 4 başarılı okulu, Teknofest finallerine ismini yazdırdı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları Antalya Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 5-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Teknofest 2024 yarışmalarına Giresun'dan yapılan 376 proje başvurusu ön elemeyi geçerek, değerlendirmeler sonucu 4 okulun projesi Türkiye finallerine katılmaya ve Giresun’u temsil etmeye hak kazandı. Aksungur takımı Kocaeli Gebze'de Teknofest Elektrikli Araç Yarışlarına katıldı. AMAZON, PİROB15 ve Pymtal-ai takımları 5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşen final sürecinde teknoloji tutkunları ile bir araya gelerek heyecan dolu pek çok an yaşadı. Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş MTAL teknoloji takımı AKSUNGUR, Danışman öğretmenleri Murat Aksu-Murat Can öğrencileri Yıldıray Köksaldı, Gülneva Erdoğan(Takım Pilotu), Mustafa Eray Yılmaz ve Hüseyin Poyraz Özen bir yıl boyunca büyük emeklerle tamamen yerli imkanlarla ürettikleri Elektrikli araçları ÇEPNİ ile TEKNOFEST Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması finallerine katıldı ve 361 takımın arasından yarışmayı 15. olarak tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yarışan takımını ziyaret ederek ÇEPNİ'yi inceledi. 5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST 2024 Turizm Teknolojileri Yarışması finallerine 6.381 takım başvurdu. Finalist olan 78 takım arasına giren (Lise grubunda 38 takım arasında olan) Giresun Fen Lisesi Amazon takımı öğrencileri Rüveyda Özden, Aslı Nur Küçan, Rümeysa Özden ve danışman öğretmenleri İl Milli Eğitim Ar-Ge Biriminden Vildan Karaman projeleri Efsa-Dev Türkiye ile Giresun ilini ve Giresun Fen Lisesini temsil etti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Amazon takımını ziyaret ederek Efsa-Dev Türkiye projesini inceledi. Robolig Yarışması finallerinde Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu danışman öğretmeni Ali Gökaşar rehberliğinde, öğrenciler Zeynep Yağmur Aygıt ve Beste Koser robot tasarımı ve geliştirilmesi üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir. 2024 Teknofest Antalya Robolig Yarışması Ortaokul kategorisinde mücadele eden PIROB15 takımı, 20 takım arasından 6. olarak tüm görevleri başarıyla tamamlamıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'da üçüncü gününde TEKNOFEST Akdeniz kapsamında PİROB15 takımını ziyaret etti. TEKNOFEST 2024 Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması finallerine 5.393 takım başvurmuştur. Finalist olan 58 takım arasına giren Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi danışman öğretmeni Ahmet Yenidede ve öğrencileri Bahadır Piltan ve  Orçun Sami Aşık bilgisayarlı görüntü işleme ile mamografi görüntüleri üzerinden biraids skoru belirleme, kitle ve klafikasyon tespiti, mamografi raporları üzerinden varlık isim çıkarımı ve biraids skoru belirlenmesi üzerine verilen veri seti üzerinden 4 ayrı yapay zeka modeli oluşturup verilen mamografi ve raporlar üzerinden yapay zekalar yarışmıştır. Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu; “TEKNOFEST finallerine katılan öğretmen ve öğrencilerimizi ayrıca emeği geçen idareci ve velilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları Antalya Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 5-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Teknofest 2024 yarışmalarına Giresun'dan yapılan 376 proje başvurusu ön elemeyi geçerek, değerlendirmeler sonucu 4 okulun projesi Türkiye finallerine katılmaya ve Giresun’u temsil etmeye hak kazandı.

Aksungur takımı Kocaeli Gebze'de Teknofest Elektrikli Araç Yarışlarına katıldı. AMAZON, PİROB15 ve Pymtal-ai takımları 5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşen final sürecinde teknoloji tutkunları ile bir araya gelerek heyecan dolu pek çok an yaşadı.

Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş MTAL teknoloji takımı AKSUNGUR, Danışman öğretmenleri Murat Aksu-Murat Can öğrencileri Yıldıray Köksaldı, Gülneva Erdoğan(Takım Pilotu), Mustafa Eray Yılmaz ve Hüseyin Poyraz Özen bir yıl boyunca büyük emeklerle tamamen yerli imkanlarla ürettikleri Elektrikli araçları ÇEPNİ ile TEKNOFEST Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması finallerine katıldı ve 361 takımın arasından yarışmayı 15. olarak tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yarışan takımını ziyaret ederek ÇEPNİ'yi inceledi.

5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST 2024 Turizm Teknolojileri Yarışması finallerine 6.381 takım başvurdu. Finalist olan 78 takım arasına giren (Lise grubunda 38 takım arasında olan) Giresun Fen Lisesi Amazon takımı öğrencileri Rüveyda Özden, Aslı Nur Küçan, Rümeysa Özden ve danışman öğretmenleri İl Milli Eğitim Ar-Ge Biriminden Vildan Karaman projeleri Efsa-Dev Türkiye ile Giresun ilini ve Giresun Fen Lisesini temsil etti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Amazon takımını ziyaret ederek Efsa-Dev Türkiye projesini inceledi.

Robolig Yarışması finallerinde Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu danışman öğretmeni Ali Gökaşar rehberliğinde, öğrenciler Zeynep Yağmur Aygıt ve Beste Koser robot tasarımı ve geliştirilmesi üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir. 2024 Teknofest Antalya Robolig Yarışması Ortaokul kategorisinde mücadele eden PIROB15 takımı, 20 takım arasından 6. olarak tüm görevleri başarıyla tamamlamıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'da üçüncü gününde TEKNOFEST Akdeniz kapsamında PİROB15 takımını ziyaret etti.

TEKNOFEST 2024 Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması finallerine 5.393 takım başvurmuştur. Finalist olan 58 takım arasına giren Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi danışman öğretmeni Ahmet Yenidede ve öğrencileri Bahadır Piltan ve  Orçun Sami Aşık bilgisayarlı görüntü işleme ile mamografi görüntüleri üzerinden biraids skoru belirleme, kitle ve klafikasyon tespiti, mamografi raporları üzerinden varlık isim çıkarımı ve biraids skoru belirlenmesi üzerine verilen veri seti üzerinden 4 ayrı yapay zeka modeli oluşturup verilen mamografi ve raporlar üzerinden yapay zekalar yarışmıştır. Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu; “ TEKNOFEST finallerine katılan öğretmen ve öğrencilerimizi ayrıca emeği geçen idareci ve velilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.