Giresun’un Gönüllü Turist Rehberi Milli Judo’cu Turan Tarihi Yerleri Tanıtıyor

DÜNYA (YH) - Yıldız Haber | 26.11.2024 - 16:54, Güncelleme: 26.11.2024 - 16:54 6358 kez okundu.
 

Giresun’un Gönüllü Turist Rehberi Milli Judo’cu Turan Tarihi Yerleri Tanıtıyor

Giresun Şebinkarahisar İlçesi, Şaplıca Köyü’nün Göynükte, Tek nefli şapel stilinde 19. Y.Y da yapıldığı üzerinde görüşler ileri sürülmesine rağmen, tarihi kesin olarak inşası yada kimin tarafından yaptırıldığı henüz bilinmiyor.
Kalıntılarında, Kilisenin   doğu kesiminde yarım yuvarlak formlu bir apsis yer alıyor  ve Apsisin tarafında küçük birer niş göze çarpıyor. Batısında dikdörtgen formlu ve düz atkı taş açıklıklı girişi kesme taş malzemeden oluşan yapının Kapı üst kısmında  kitabelik, üstünde ise yonca yaprağına benzeyen pencere, binanın yıkılmayan bölümleri arasında. Diğer bölümlerde ise yıkık absisler, 8 adet pencere, kilisenin  kapı ve pencere söveleri, köşe silmelerinde, kemerlerde kubbe kasnağında kesme taş, diğer yerlerinde moloz taş malzeme kullanıldığı, görülüyor. İlçeye gelen yerli ve yabancı Turistlerin görmek istediği kültürel varlıklar arasında İlk tercihler edilenlerden olan Kiliseyi yerel rehberlerde tanıtım konusunda özen gösteriyor. Judo Teknik Direktörlerinden, Milli Judocu, Giresun Alperen Ocakları Başkanı Cengiz Turan, beraberinde gelen turist ekiplere kilise ve yöre hakkında bilgiler sundu. Anadolu’nun tarih ve kültür otağı olduğunu belirten Cengiz Turan, Giresun ve ilçelerini görmeye gelen turistlere gönüllü rehberlik yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.  
Giresun Şebinkarahisar İlçesi, Şaplıca Köyü’nün Göynükte, Tek nefli şapel stilinde 19. Y.Y da yapıldığı üzerinde görüşler ileri sürülmesine rağmen, tarihi kesin olarak inşası yada kimin tarafından yaptırıldığı henüz bilinmiyor.

Kalıntılarında, Kilisenin   doğu kesiminde yarım yuvarlak formlu bir apsis yer alıyor  ve Apsisin tarafında küçük birer niş göze çarpıyor.

Batısında dikdörtgen formlu ve düz atkı taş açıklıklı girişi kesme taş malzemeden oluşan yapının Kapı üst kısmında  kitabelik, üstünde ise yonca yaprağına benzeyen pencere, binanın yıkılmayan bölümleri arasında.

Diğer bölümlerde ise yıkık absisler, 8 adet pencere, kilisenin  kapı ve pencere söveleri, köşe silmelerinde, kemerlerde kubbe kasnağında kesme taş, diğer yerlerinde moloz taş malzeme kullanıldığı, görülüyor.

İlçeye gelen yerli ve yabancı Turistlerin görmek istediği kültürel varlıklar arasında İlk tercihler edilenlerden olan Kiliseyi yerel rehberlerde tanıtım konusunda özen gösteriyor.

Judo Teknik Direktörlerinden, Milli Judocu, Giresun Alperen Ocakları Başkanı Cengiz Turan, beraberinde gelen turist ekiplere kilise ve yöre hakkında bilgiler sundu.

Anadolu’nun tarih ve kültür otağı olduğunu belirten Cengiz Turan, Giresun ve ilçelerini görmeye gelen turistlere gönüllü rehberlik yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.